Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Στο ακουστικό για Μάκο, βλέπει και Κανακούδη

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή περιμένουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ να ακούσουν την απάντηση του Κωνσταντίνου Τσακίρη στην πρόταση που κατέθεσαν στον Πανιώνιο για την αγορά του Γρηγόρη Μάκου. Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες για θετική κατάληξη στην υπόθεση. .

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή περιμένουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ να ακούσουν την απάντηση του Κωνσταντίνου Τσακίρη στην πρόταση που κατέθεσαν στον Πανιώνιο για την αγορά του Γρηγόρη Μάκου. Η προσφορά της «Ένωσης» είναι 800.000 ευρώ συν 25% ως ποσοστό μεταπώλησης του 22χρονου μέσου και δεν υπάρχει διάθεση αλλά και δυνατότητα αυτή να αυξηθεί. Ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» μέχρι χθες ήταν κάθετος στις απαιτήσεις του (κοντά στο 1 εκατ. ευρώ), προσφέροντας όμως ευκολίες πληρωμής με πολλές δόσεις στην ΑΕΚ. Το θέμα αναμένεται να κλείσει αυτή την εβδομάδα και αν η κατάληξη είναι αρνητική, η «Ένωση» θα κινηθεί για άλλον ποδοσφαιριστή, έπειτα και από την αποχώρηση του Αγκουστίν Πελετιέρι. Στη συνέχεια η ΑΕΚ θα προσεγγίσει τον Λεβαδειακό, προσφέροντας χρήματα και έμψυχα ανταλλάγματα για τον Λεονάρντο.

Στα υπόψη ο Κανακούδης

Ο Πέτρος Κανακούδης είναι στα υπόψη της ΑΕΚ και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει πολύ καλή άποψη για τις ικανότητές του. Ο 25χρονος άσος, που αγωνίζεται ως μπακ αλλά και ως μέσος, έχει μείνει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης κι έχουν γίνει επαφές μαζί του. Πιθανότατα θα αποκτηθεί αν αποχωρήσει ο Χουανφράν (του έχει γίνει πρόταση για μείωση αποδοχών) ή κριθεί αναγκαίο να αποκτηθεί ένας ακόμη παίκτης που μπορεί να προσφέρει στο κέντρο αλλά και στο αριστερό άκρο.

Μπλέξιμο με Ιορντάκε

Η διοίκηση της Παντούρι επιμένει να θεωρεί δικό της τον Ίλιε Ιορντάκε, ορθώνοντας εμπόδια για τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ. Η πλευρά του παίκτη υποστηρίζει πως ο 24χρονος ακραίος χαφ είναι ελεύθερος και η μεταγραφή μπορεί να γίνει χωρίς πρόβλημα και… κόστος. «Αν η ΑΕΚ αποκτήσει τον Ιορντάκε, η Παντούρι δεν θα μπορεί να μπλοκάρει τη μεταγραφή. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια καθυστέρηση ή αναποφασιστικότητα, αλλά η ΑΕΚ θα πρέπει να βιαστεί, γιατί διαφορετικά θα αποδεχτούμε κάποια άλλη πρόταση μέχρι το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Φλορίν Μανέα.

Μνηστήρες για Τζεμπούρ

Πολλές κλήσεις από ξένους μάνατζερ, που ισχυρίζονται ότι μπορούν να φέρουν προτάσεις για την απόκτηση του Ράφικ Τζεμπούρ, έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες η ΠΑΕ ΑΕΚ. Γαλλικές (Σεντ Ετιέν), καθώς και αγγλικές (Άστον Βίλα, Φούλαμ) ομάδες φέρονται να έχουν στο στόχαστρό τους τον 25χρονο επιθετικό. Η «Ένωση» δεν αποκλείει την πώληση του Γαλλοαλγερινού άσου, αρκεί φυσικά να μπει στα ταμεία της ένα ποσό αντίστοιχο με αυτό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του (κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ).

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο πώλησης και του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, για τον οποίο λέγεται πως ίσως προκύψει πρόταση από τη Γερμανία. Η ΑΕΚ δεν θα έλεγε «όχι» σε μία πρόταση της τάξεως των 500.000 ευρώ, αφού ο Σουηδός αμυντικός έχει ένα από τα πιο «βαριά» συμβόλαια στην ομάδα. Όσο για τον Εντίνιο, έχει κοστολογηθεί στο 1,5 εκατ. ευρώ και αναμένονται προτάσεις.

Τελειώνει του «Σόρε»

Ίσως και εντός της ημέρας να ολοκληρωθεί η πώληση του Στέφανο Σορεντίνο στην Κιέβο Βερόνα. Όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα κάνει δεκτή την πρόταση των Ιταλών για αγορά του 30χρονου τερματοφύλακα έναντι περίπου 500.000 ευρώ. Η οψιόν αγοράς του ήταν 600.000 ευρώ, ωστόσο ο ιταλικός σύλλογος προτίθεται να εξοφλήσει την «Ένωση» μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Παράλληλα, η ΑΕΚ αναμένεται να εξασφαλίσει ένα ποσοστό μεταπώλησης του «Σόρε» (ύψους 20%). Ήδη ομάδες όπως η Ρόμα και η Τζένοα λέγεται πως επιθυμούν την απόκτησή του.

*Συνάντηση με τον Νίκο Γεωργέα για την επέκταση του συμβολαίου του έως το 2011 ή το 2012 θα έχει ο Νίκος Θανόπουλος και εκφράζεται η αισιοδοξία για συμφωνία. Την Παρασκευή θα γίνει η καθοριστική συνάντηση για το συμβόλαιο του Παντελή Καφέ, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρόταση για πολυετές συμβόλαιο με κλιμακωτά αυξανόμενες απολαβές στον Παναγιώτη Ταχτσίδη.

* Την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν σε κυκλοφορία τα νέα εισιτήρια διαρκείας, οι τιμές των οποίων θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

* Σάρκα και οστά παίρνει σταδιακά το όραμα της απόκτησης ιδιόκτητου προπονητικού κέντρου για την ΑΕΚ. Το έργο πέρασε στη φάση της θεμελίωσης και μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες βασικές υποδομές, που θα επιτρέπουν στην ομάδα να προπονείται εκεί κι όχι στους Θρακομακεδόνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x