Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Υπογράφει ο Ιορντάκε

Την τρίτη μεταγραφή της ΑΕΚ αναμένεται να αποτελέσει αύριο ο Ιλιε Ιορντάκε, μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Νίκου Καράμπελα και του Μίλαν Λούκας. Οι διοικούντες την «Ένωση» αποφάσισαν να καλέσουν τον Ρουμάνο αριστερό χαφ στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο. «Δεν έχουμε βάλει κανένα τελεσίγραφο στον Πανιώνιο για την υπόθεση του Μάκου», λένε οι «κιτρινόμαυροι». Ραντεβού με τους μάνατζερ του Παντελή Καφέ και του Γιάννη Αραμπατζή, για διαφορετικούς λόγους, θα έχει σήμερα ο Νίκος Θανόπουλος. «Είναι όνειρο για μένα να παίξω στη Ρόμα», δήλωσε ο Στέφανο Σορεντίνο.

Την τρίτη μεταγραφή της ΑΕΚ αναμένεται να αποτελέσει αύριο ο Ιλιε Ιορντάκε, μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Νίκου Καράμπελα και του Μίλαν Λούκας. Οι διοικούντες την «Ένωση» αποφάσισαν να καλέσουν τον Ρουμάνο αριστερό χαφ στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε η ανησυχία για το αν ο 24χρονος άσος είναι ελεύθερος, αφού έχει κερδίσει από την Παντούρι την υπόθεση στο αθλητικό δικαστήριο και την έχει χάσει στο πολιτικό. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» αποφάσισαν να προχωρήσουν τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Εντίνιο: «Ξέρω για Παρί. Θέλω να φύγω»

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Ιορντάκε, Φλορίν Μανέα, δήλωσε στη «SportDay» πως «αν η ΑΕΚ αποκτήσει τον Ιορντάκε, η Παντούρι δεν θα μπορεί να μπλοκάρει τη μεταγραφή. Μπορεί να διασφαλιστεί η ΑΕΚ αν μπει ειδικός όρος στο συμβόλαιο, ότι δηλαδή εγγυάται ο ίδιος προσωπικά για την ελευθερία του. Ετσι, αν προκύψει πρόβλημα, θα υποστεί τις συνέπειες ο παίκτης. Να είστε βέβαιοι, όμως, ότι δεν θα προκύψει».

«Περιμένουμε την απάντησή του»

Αποφασισμένοι να περιμένουν την απάντηση του Κωνσταντίνου Τσακίρη για το αν επιθυμεί να παραχωρήσει τον Γρηγόρη Μάκο εμφανίζονται οι διοικούντες την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου φέρεται να ενοχλήθηκε από την πίεση που φάνηκε να του ασκήθηκε από την «Ένωση» και υποστήριζε ότι θα αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» κατανοούν τον ισχυρό άνδρα των «κυανέρυθρων», αλλά τόνισαν ότι θέλουν να κάνουν τον 22χρονο μέσο δικό τους.

«Δεν έχουμε βάλει κανένα τελεσίγραφο στον Πανιώνιο για την υπόθεση του Μάκου, ούτε πρόκειται να βάλουμε. Σεβόμαστε απόλυτα τον χρόνο που θέλει ο Πανιώνιος για να παραχωρήσει έναν παίκτη της αξίας του Μάκου, ο οποίος είναι σημαντικός. Θεωρούμε ότι έχουμε κάνει μια αξιόλογη πρόταση για τα τωρινά οικονομικά δεδομένα, η οποία σέβεται τον Πανιώνιο και περιμένουμε την απάντησή του σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων είναι πάρα πολύ καλές. Είχαμε ανέκαθεν πολύ καλή συνεργασία και σχέση με τον Πανιώνιο και συνεχίζουμε να έχουμε. Θέλει να κάνει τον προγραμματισμό του για την επόμενη σεζόν, θέλουμε να τον κάνουμε δικό μας και του δίνουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να απαντήσει», έλεγαν στην ΑΕΚ.

Τα ραντεβού του Θανόπουλου

Συνάντηση με τον μάνατζερ του Παντελή Καφέ, Δημήτρη Καρύδα, θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Θανόπουλος, ο οποίος θέλει να καλύψει τις απαιτήσεις του 30χρονου ασου με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οι δύο πλευρές συμφωνούν σε μια σχετική μείωση των στάνταρ αποδοχών του έμπειρου μέσου για το νέο τριετές συμβόλαιο που του έχει προταθεί, αλλά διαφωνούν στον ορισμό των μπόνους κατάκτησης στόχων.

Την ελευθέρας του Γιάννη Αραμπατζή θα ζητήσει σήμερα από τον Νίκο Θανόπουλο ο μάνατζερ του 25χρονου τερματοφύλακα.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει ο Μαρσέλο Σιπριάνο (σ.σ.: είναι ο μάνατζερ του Εντίνιο) την απόφαση του Ζεράλδο Άλβες, ο οποίος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στην ΑΕΚ και δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει. Η «Ένωση» πρότεινε στον Πορτογάλο αμυντικό επέκταση στον υπάρχον συμβόλαιό του, όμως ο παίκτης περιμένει την επόμενη σεζόν να πάρει περισσότερο χρόνο στη φυσική του θέση.

Σορεντίνο: «Όνειρό μου η Ρόμα»

Στην ΑΕΚ περιμένουν η Κιέβο να ενεργοποιήσει μέχρι τις 15 Ιουνίου τη ρήτρα αγοράς του Στέφανο Σορεντίνο. Αν τελικά η ιταλική ομάδα αποφασίσει να κάνει τον 30χρονο τερματοφύλακα δικό της, τότε η «Ένωση» θα πάρει 600.000 ευρώ σε δύο δόσεις, στις 20 Αυγούστου και στις 30 Δεκεμβρίου. Από εκεί και πέρα, αν η φήμες επιβεβαιωθούν και η ομάδα της Βερόνα πουλήσει τον έμπειρο πορτιέρο σε κάποια άλλη ομάδα, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα λάβουν το 20% του συνολικού κόστους της μεταγραφής του Σορεντίνο.

Από την πλευρά του, ο «Σόρε» δήλωσε: «Οπως έχω ξαναπεί, είναι όνειρο για μένα να παίξω στη Ρόμα, αλλά είμαι καλά στην Κιέβο και νιώθω σημαντικός. Αν προκύψει κάτι, θα το δούμε. Προσωπικά δεν είχα επαφές με τη Ρόμα». Στη συνέχεια, ο 30χρονος γκολκίπερ τόνισε: «Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο και να δίνουμε το καλύτερο. Επομένως, ναι, είμαι πολύ χαρούμενος έπειτα από μια τέτοια σεζόν. Ηταν θετική η επιστροφή μου στην Ιταλία, πετύχαμε τη σωτηρία με την Κιέβο και πήγαν όλα καλά».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x