Stoiximan Super League

Καψής: «Άλλο να το λες, άλλο να το κάνεις»

Aποφασισμένος να προσφέρει τα μέγιστα στον Λεβαδειακό προκειμένου να πετύχει τους στόχους του τη νέα σεζόν παρουσιάστηκε ο Μιχάλης Καψής. Ο έμπειρος αμυντικός θα συνεχίσει για έναν χρόνο ακόμα να αγωνίζεται στο Λεβαδειακό και μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 τόνισε ότι δεν του ήταν εύκολο να πάρει την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του. Υποστήριξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει για ένα χρόνο ακόμα σε υψηλό επίπεδο ενώ προέτρεψε τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου να υποστηρίξουν τους νέους Έλληνες παίκτες που μελλοντικά θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα.

Aποφασισμένος να προσφέρει τα μέγιστα στον Λεβαδειακό προκειμένου να πετύχει τους στόχους του τη νέα σεζόν παρουσιάστηκε ο Μιχάλης Καψής. Ο έμπειρος αμυντικός θα συνεχίσει για έναν χρόνο ακόμα να αγωνίζεται στο Λεβαδειακό και μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 τόνισε ότι δεν του ήταν εύκολο να πάρει την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του. Υποστήριξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει για ένα χρόνο ακόμα σε υψηλό επίπεδο ενώ προέτρεψε τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου να υποστηρίξουν τους νέους Έλληνες παίκτες που μελλοντικά θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφασή του να συνεχίσει για ακόμα ένα χρόνο την καριέρα του:

«Το ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και δεν θα σταματήσω από την ενεργό δράση είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν ήμουν έτοιμος να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά να το λες από το να το κάνεις. Τόσο η πίεση που μου ασκήθηκε από τους ανθρώπους του Λεβαδειακού όσο και οι παραινέσεις κάποιον φίλων με ώθησαν ώστε να συνεχίσω να αγωνίζομαι για έναν χρόνο ακόμα. Είναι αρκετά δύσκολο για οποιοδήποτε αθλητή να πάρει την απόφαση να σταματήσει την ενεργό δράση. Φέτος κλείνω αισίως 20 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Παραπάνω από τη μισή ζωή μου. Η απόφαση να αποσυρθώ από το χώρο του ποδοσφαίρου δεν είναι καθόλου εύκολη. Ωστόσο πρέπει να προετοιμαστώ ψυχολογικά γιατί η στιγμή που θα σταματήσω πλησιάζει. Όσο είσαι εν ενεργεία δεν θα πρέπει να σκέφτεσαι το τι έχεις πετύχει. Θα πρέπει να συγκεντρώνεσαι στην παρουσία σου στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό είναι το μέλημά μου. Βλέπω, χωρίς αυτό να είναι εγωιστικό, ότι οι δυνάμεις μου με κρατάνε και μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις μιας ακόμη χρονιάς. Αυτός είναι και ο λόγος που πείρα την απόφαση να συνεχίσω. Αν έβλεπα ότι δεν είχα τις δυνατότητες να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων θα είχα πάρει την απόφαση να αποσυρθώ φέτος».

Για τους στόχους του Λεβαδειακού τη νέα σεζόν:

«Κάθε χρόνια πρέπει να παλεύεις για το καλύτερο και να μην επαναπαύεσαι με την μετριότητα και σε αυτά που κατόρθωσες την προηγούμενη χρονιά. Οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν δεν καθορίζονται από εμένα. Η διοίκηση και ο προπονητής είναι οι αρμόδιοι γι΄ αυτό. Από την πλευρά μου πιστεύω ότι ο κ. Κομπότης είναι πολύ έμπειρος. Έχει τις γνώσεις ώστε η ομάδα να ενισχυθεί όπως πρέπει. Με την συμβολή όλων, παλαιών ποδοσφαιριστών και καινούργιων, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία. Μακάρι να καταφέρουμε κάτι ακόμα καλύτερο από πέρσι».

Για το λόγο που καθυστέρησε να πάρει την απόφαση να συνεχίσει:

«Οι λόγοι που άργησε να παρθεί η απόφασή μου για την επέκταση είχε να κάνει με το κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας και στο αν υπήρχε κίνητρο για τη νέα σεζόν. Δεν υπήρχε σε κανένα σημείο διαφωνία με τον πρόεδρο. Αυτό που είχαμε συζητήσει έγινε. Η ομάδα ενισχύθηκε ούτος ώστε να έχουμε μια ακόμα καλύτερη πορεία από πέρσι. Η ομάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται και εύχομαι να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα έτοιμοι και καλύτεροι από πέρσι.

Για το τι εύχεται για τη νέα σεζόν:

«Πρώτα από όλα υγεία και από εκεί και πέρα να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Για τη συμβουλή που δίνει στους Έλληνες παίκτες:

«Σαν συμβουλή αυτό που έχω να πω σε οποιοδήποτε Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι να είναι προσγειωμένος. Όσες επιτυχίες κι αν έχει στην καριέρα του θα πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει. Η τύχη είναι ένας σημαντικός παράγοντας ώστε να προχωρήσεις στην καριέρα σου αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεισφέρει και να βοηθήσει την ομάδα του. Όμως, συμβαίνει και κάτι που δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη. Η ξενομανία που είναι ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι φτηνές εισαγόμενες λύσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Καλό θα είναι η Σούπερ Λίγκα και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ζητήσουν κάποιους νόμους και να προστατέψουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Γίνονται προσπάθειες για να γίνουν περισσότεροι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές καλό θα ήταν ωστόσο οι ίδιοι οι προπονητές και παράγοντες να προωθούν τους Έλληνες και όχι μόνο να τους έχουν για να συμπληρώνουν το ρόστερ. Πρέπει να τηρηθεί πιστά ο νόμος της ΟΥΕΦΑ με τους έξι γηγενής και όχι να προσθέτουν στο ρόστερ τους οι ομάδες Έλληνες και να αγωνίζονται τελικά και πάλι οι ξένοι. Πρέπει οι νέοι που πραγματικά το αξίζουν και έχουν ταλέντο να πάρουν τις ευκαιρίες και να μην αγωνίζονται και πάλι οι ξένοι. Δεν υπάρχουν ρατσιστικές τάσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά πρέπει να προσεχτούν οι δικοί μας παίκτες που θα στελεχώσουν και την Εθνική μας ομάδα που είναι ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου στην υπόλοιπη υφήλιο.

Για τον τρόπο που μπορεί να αγωνίζεται ένας αθλητής για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο:

«Στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα χτίζεις λιθαράκι-λιθαράκι. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Αν έχει ξεκινήσει ένας αθλητής από πολύ μικρή ηλικία και έχει θέσει τις σωστές βάσεις τότε η δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να τον κρατήσει για πάρα πολύ καιρό σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορεί κάποιος στα 32 να μην αποδίδει καλά. Από την άλλη, μπορεί και κάποιος στα 35 να αποδίδει το ίδιο που απέδιδε στα 25. Αν έχεις δουλέψει και έχεις τις βάσεις μπορείς να δουλέψεις σε υψηλό επίπεδο ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες. Οι αδυναμίες που μπορεί να παρουσιαστούν λόγω μεγάλης ηλικίας μπορεί να αντιμετωπιστούν με το μυαλό και την εμπειρία».

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x