Stoiximan Super League

Ένχελααρ: «Μ' ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός»

Κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει τον Ορλάντο Ένχελααρ το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Όπως δήλωσε στη «SportDay» ο διεθνής Ολλανδός μέσος, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ν’ αγωνιστεί με την πράσινη φανέλα. «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, πασίγνωστη στην Ευρώπη με εξαιρετικές προοπτικές και φιλοδοξίες». «Μάλλον κλείνουμε στους Έλληνες», λένε οι εκπρόσωποί του Χούλιο Κρουζ, με τον 35χρονο επιθετικό να επισημαίνει στη «SportDay»: «θα απαντήσουμε τη Δευτέρα ή την Τρίτη στον Παναθηναϊκό». «», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την αποχωρήσή του.

Κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει τον Ορλάντο Ένχελααρ το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Όπως δήλωσε στη «SportDay» ο διεθνής Ολλανδός μέσος, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ν’ αγωνιστεί με την πράσινη φανέλα. «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, πασίγνωστη στην Ευρώπη με εξαιρετικές προοπτικές και φιλοδοξίες». «Μάλλον κλείνουμε στους Έλληνες», λένε οι εκπρόσωποί του Χούλιο Κρουζ, με τον 35χρονο επιθετικό να επισημαίνει στη «SportDay»: «θα απαντήσουμε τη Δευτέρα ή την Τρίτη στον Παναθηναϊκό». «Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Κρουζ», δήλωσε ο Λουίς Φίγκο για τον Αργεντινό επιθετικό. «Υπεύθυνος είναι ο Αντωνίου», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την αποχωρήσή του.

Θετικός ο Ένχελααρ

Ο Ορλάντο Ένχελααρ αποτελεί διακαής πόθος του Χενκ Τεν Κάτε και ο Ολλανδός μέσος δεν του κλείνει την «πόρτα». Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς όπως τόνισε στη «SportDay» απ’ το Σικάγο, όπου βρίσκεται για διακοπές, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ντυθεί στα πράσινα, αρκεί να μην σταθεί εμπόδιο η Σάλκε στην επίσημη πρόταση που θα καταθέσει το «τριφύλλι». Την τελική απόφασή του, θα τη πάρει, όπως επισήμανε, σε μία εβδομάδα, οπότε και θα ολοκληρώσει τις διακοπές του.

• Φαντάζεσαι για ποιο λόγο...

«Ξέρω ότι με πήρατε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Το γνωρίζω, αλλά τώρα είμαι σε διακοπές και δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα για το μέλλον μου. Ολοκληρώνω τις διακοπές μου σε μία εβδομάδα, μετά θα γυρίσω στην πατρίδα μου και θα αποφασίσω τι θα κάνω».

• Έχεις μιλήσει με τον Χενκ Τεν Κάτε;

«Επισήμως με τον Παναθηναϊκό δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Με τον κόουτς έχουμε εξαιρετικές σχέσεις και δεν χρειάζεται μία αφορμή για να επικοινωνήσουμε».

• Έχεις πρόβλημα να έρθεις στην Ελλάδα ή περιμένεις κάτι καλύτερο;

«Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, πασίγνωστη στην Ευρώπη με εξαιρετικές προοπτικές και φιλοδοξίες. Αλλά θα πω κάτι για το μέλλον μου αφού τελειώσω τις διακοπές μου».

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει την τελική του πρόταση στη Σάλκε, η οποία δεν φέρεται να κοστολογεί τον 30χρονο παίκτη περισσότερα από 3-3,5 εκατ. ευρώ. Πάντως ακόμα και με λιγότερα μπορεί να τον παραχωρήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αϊντχόφεν έχει ζητήσει δανεικό τον παίκτη με οψιόν για την επόμενη χρονιά έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ το ενδιαφέρον της για επαναπατρισμό του υψηλόσωμου μέσου επιθυμεί η Τβέντε, αλλά όπως γράφτηκε πρόσφατα στην Ολλανδία και ο Άγιαξ.

«Μία ανάσα από Παναθηναϊκό ο Κρουζ»

Μέχρι την Τρίτη θ’ απαντήσει ο Χούλιο Κρουζ στην πρόταση του Παναθηναϊκού όπως ανέφερε ο ίδιος στη «SportDay». Ωστόσο, αυτό που προέκυψε από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή όπου βρίσκεται ο εκπρόσωπός του, Χόρχε Σιτερσπόλερ είναι πως «η πρόταση του Παναθηναϊκού, έξι εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, είναι απόλυτα ικανοποιητική. Αν δεν βρούμε κάτι καλύτερο, τότε μάλλον θα κλείσουμε στους Έλληνες».
Ο 35χρονος Αργεντινός πάντως αρκέστηκε να επαναλάβει ότι η ελληνική ομάδα είναι μία σημαντική προοπτική για εκείνον.

• Γράφτηκε στην Ολλανδία ότι έχεις κλείσει στον Παναθηναϊκό.

«Δεν ισχύει. Έχω μιλήσει με τον μάνατζέρ μου κι έχω πει ότι θα απαντήσουμε τη Δευτέρα ή την Τρίτη στον Παναθηναϊκό».

• Ποια θα είναι η απάντησή σου;

«Είμαι σε διακοπές και δεν θα ήθελα να πω κάτι για το μέλλον μου. Ούτως ή άλλως, θα απαντήσω πολύ σύντομα».

• Οι φίλοι του Παναθηναϊκού να περιμένουν θετική απάντηση;

«Η προοπτική να πάω στον Παναθηναϊκό είναι σημαντική. Υπάρχουν πιθανότητες, αλλά δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Θα ήθελα να μάθουν πρώτα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού την απάντησή μου».

Δυνατά του Αντούριθ

Η υπόθεση του Κρουζ είναι αυτή που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, ανάλογα με την έκβασή της. Ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Αργεντινού είναι πιθανό το «τριφύλλι» να κινηθεί και για ακόμα έναν επιθετικό και στη λίστα βρίσκονται οι Αρίτς Αντούριθ, Ούγκο Αλμέιδα, ο 20χρονος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Λεχ Πόζναν και ο Χοσέ Σαντ της Λανούς.

Για τον πρώτο ανέφεραν χθες οι πληροφορίες από την Ισπανία πως άνθρωπος του «τριφυλλιού» (σ.σ. προφανώς ο Κώστας Αντωνίου) έχει κάνει διερευνητική κρούση για τον παίκτη.

Ο 28χρονος φορ (γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1981) έκανε φέτος πολύ καλή σεζόν με τη Μαγιόρκα, σημειώνοντας έντεκα γκολ στην Primera Division. Υπολογίζεται ότι με ένα ποσό κοντά στα έξι με εξήμισι εκατ. ευρώ, ο παίκτης μπορεί να παραχωρηθεί.

Σχετικά με τον αριστερό χαφ, στα υπόψη είναι ο διεθνής Βενεζουελάνος, Χουάν Αράνγκο της Μαγιόρκα. Ο 29χρονος ακραίος κοστίζει περίπου πέντε εκατ. ευρώ και απασχόλησε το «τριφύλλι» και τον περασμένο Ιανουάριο. Στην «πράσινη» λίστα για την ίδια θέση βρίσκεται και οι Νενέ (έπαιξε δανεικός φέτος στην Εσπανιόλ), αλλά η Μονακό δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει.

Τελειώνει το θέμα του «Κατσούρ»

Στη Λισαβόνα αναμένεται να βρεθεί μέσα στην εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Κώστα Κατσουράνη, Ρότζερ Λίντσε, ώστε να πάρει την ελευθέρας του παίκτη, αφού πρώτα ξεπεραστεί και η μικρή οικονομική διαφορά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μπενφίκα, της τάξεως των 400.000 ευρώ. Το θέμα του διεθνούς άσου επιθυμούν και στους «αετούς» να κλείσει άμεσα και είναι ανάμεσα σε αυτά που παίρνουν σειρά μετά και την επιστροφή του Ρούι Κόστα στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας απ’ την Αργεντινή- ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Αργεντινού αριστερού μπακ, Σάφερ-

«Καμία πρόταση για Ζιλμπέρτο»

Χθες η «Corriere dello Sport» ανέφερε ότι η Γιουβέντους έχει στο «στόχαστρό» της τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, φιλοξενώντας και δηλώσεις του παίκτη πως θα ήθελε να αγωνιστεί στο Campionato.

Πάντως η αντίδραση στον Παναθηναϊκό για τα σενάρια αυτά είναι πως «δεν έχουμε καμία πρόταση για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ούτε βολιδοσκόπηση από κάποια ομάδα», ενώ οι Βραζιλιάνοι δημοσιογράφοι πιστεύουν πως προέβη σ’ αυτές τις δηλώσεις σε μία προσπάθεια να σταματήσει την κριτική των συμπατριωτών του προς το πρόσωπό του.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x