Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ: Φήμες για Αϊμάρ!

Και ξαφνικά η «βόμβα» με Αϊμάρ! Ένα σενάριο που στο άκουσμά του μοιάζει με «επιστημονικής φαντασίας» κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην Πορτογαλία, περί επαφών των ανθρώπων τον ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα για τον Αργεντινό σταρ! Πάντως όπως γράφεται οι συζητήσεις γίνεται για τον δανεισμό του παίκτη και όχι για την απόκτησή του, για την οποία είχε κινηθεί ο Παναθηναϊκός το προηγούμενο καλοκαίρι.

Και ξαφνικά η «βόμβα» με Αϊμάρ! Ένα σενάριο που στο άκουσμά του μοιάζει με «επιστημονικής φαντασίας» κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην Πορτογαλία, περί επαφών των ανθρώπων τον ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα για τον Αργεντινό σταρ! Πάντως όπως γράφεται οι συζητήσεις γίνεται για τον δανεισμό του παίκτη και όχι για την απόκτησή του, για την οποία είχε κινηθεί ο Παναθηναϊκός το προηγούμενο καλοκαίρι.

Δίλλημα για επιθετικό

Σκέψεις γύρω απ' την απόκτηση του επιθετικού γίνονται στον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του «δικέφαλου» του Βορρά φαίνεται πως είναι σε δίλλημα, σχετικά με το αν θα προχωρήσουν σε μία μια οικονομική λύση που θ΄ ανακοινωθεί άμεσα, ή θα κρατήσουν μια στάση αναμονής, ώστε να έχουν τη δυνατότητα με έσοδα που μπορεί να έρθουν τις επόμενες εβδομάδες (διαρκείας, χορηγίες, ακόμα και δωρεές) να φέρουν ένα πιο μεγάλο όνομα.

Στην Ισπανία πάντως παράγοντες και δημοσιογράφοι εξακολουθούν να μιλάν για συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Σίτο Ριέρα, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται απ΄ τους Θεσσαλονικείς.

Από κει και πέρα απομένουν οι μεταγραφές για για τη μεσαία γραμμή και την αριστερή πτέρυγα της άμυνας. Όσον αφορά τον αριστερό μπακ οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ δεν αγχώνονται και μάλλον θα είναι αυτή που θα κλείσει τελευταία. Πάντως η αναζήτηση συνεχίζεται και υπάρχουν κάποιοι στόχοι από κοντινές χώρες.

Θέλουν να κρατήσουν Αναστασάκο

Την παραμονή του Ηλία Αναστασάκου-για τον οποίο ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες- θα επιδιώξουν στον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι των Θεσσαλονικέων έχουν μείνει ικανοποιημένοι απ’ την προσφορά του Έλληνα επιθετικού στην πρώτη του χρονιά στη συμπρωτεύουσα και δεν αποκλείεται σύντομα να τον καλέσουν για αναπροσαρμογή του συμβολαίου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο δύσκολα θα υπάρξει κίνηση για δεύτερο επιθετικό.

Κρίσιμη εβδομάδα για Λάκη-Κωνσταντινίδη

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα στα θέματα των Βασίλη Λάκη και Παντελή Κωνσταντινίδη. Αμφότεροι μιλούν με άλλες ομάδες, ωστόσο θα έχουν εκ νέου συζητήσεις με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πάντως οι «ασπρόμαυροι» φαίνεται πως έχουν πάρει την απόφασή τους να δώσουν την ελευθέρας στους δύο ποδοσφαιριστές.

Η χρονιά σταθμός

Η χθεσινή συνέντευξη του Θοδωρή Ζαγοράκη στη «SportDay» σχετικά με την τρίτη σεζόν του στην προεδρία του συλλόγου δημιούργησε αρκετή συζήτηση. Μιας σεζόν κρίσιμης που θα κρίνει πολλά για τον «δικέφαλο του Βορρά». Ποιες όμως είναι οι προτεραιότητες και το πλάνο του προέδρου των Θεσσαλονικέων;

Η ομάδα

Στόχος του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά είναι ο πρωταθλητισμός. Οι Ζαγοράκης, Σάντος, Βρύζας και Γεωργιάδης θέλουν να δουν την ομάδα να μονιμοποιείται στις υψηλές θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, να διεκδικεί τίτλους και φυσικά να επιστρέφει με μία επιτυχημένη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στόχος που φυσικά δεν μένει έξω, είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League, που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα.

Τα χρέη και η διοίκηση

Με την παρουσία του Βασίλη Γκαγκάτση στην ΠΑΕ είναι φανερό ότι πολλά θα αλλάξουν. Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει σε όλα τα επίπεδα και αυτή η τρίτη χρονιά Ζαγοράκη αναμένεται να βρει τον ΠΑΟΚ πολύ ισχυρό σε όλα τα κέντρα αποφάσεων. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα συμμετέχει απλώς στις διαδικασίες, αλλά αναμένεται να συσπειρώσει γύρω της ομάδες και συμμάχους που θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτή τη χρονιά υπάρχει και ο πολύ μεγάλος στόχος του μηδενισμού των χρεών. Ειδικά αυτών που έχουν «παγώσει» μέσα από τις εφέσεις που έγιναν στα δικαστήρια. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις ώστε πολύ σύντομα να αρχίσει με ευνοϊκούς όρους η αποπληρωμή των τελευταίων χρεών προς το Δημόσιο. Αν επιτευχθεί και αυτό, τότε ο ΠΑΟΚ πετάει από πάνω του όλα τα βάρη του παρελθόντος.

Οι εγκαταστάσεις

Μέσα στους επόμενους μήνες του 2009, ο ΠΑΟΚ θα έχει τη χαρά να μπει και να χρησιμοποιήσει το ιδιόκτητο αθλητικό του κέντρο. Όνειρο πολλών δεκαετιών θα γίνει πράξη. Στη Νέα Μεσημβρία μπαίνει η περίφραξη, σχηματίζονται τα επτά γήπεδα που θα κατασκευαστούν, αρχίζουν τα έργα και για τις ακριβές κτιριακές εγκαταστάσεις. Το έργο προχωράει, δεν σταματάει με τίποτα και η τρίτη χρονιά της διοίκησης Ζαγοράκη θα σημαδευτεί από την ολοκλήρωση του πολύ μεγάλου έργου.

Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι ΠΑΕ και Α.Σ. θα προχωρήσουν τις επαφές για να δρομολογηθούν μέσω γενικής συνέλευσης όλες οι διεργασίες που θα αφορούν το νέο γήπεδο. Πού μπορεί να κατασκευαστεί; Πώς; Πόσα χρήματα χρειάζονται; Ποιος θα αναλάβει το έργο; Μέσα σε αυτή τη χρονιά θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Η προετοιμασία για το μέλλον

Από τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ποτέ δεν έχει μιλήσει για τους στόχους της τέταρτης περιόδου ή των επόμενων ετών. Πάντα αναφερόταν στα τρία πρώτα χρόνια. Τριετές πλάνο για τη διοίκηση, τα οικονομικά και φυσικά την ομάδα. Πολλοί σκέφτονται το μέτα.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει συνέχεια; Μήπως ο Ζαγοράκης δεν σκέφτεται την περαιτέρω παραμονή του στην ΠΑΕ; Αν πετύχει όλους τους στόχους του με την ομάδα, τα χρέη, αν ολοκληρωθεί και το αθλητικό κέντρο, μήπως ο Ζαγοράκης αποφασίσει να αποχωρήσει; Ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Ισα ίσα ο ίδιος ο πρόεδρος έχει κάνει δηλώσεις και τόνισε κατά το παρελθόν ότι δεν θα είναι ισόβιος στον ΠΑΟΚ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x