Ελλάδα

Ρωμανίδης: «Η πρώτη φορά είναι πάντα πιο γλυκιά…»

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης, μέλος της «χρυσής» ομάδας μπάσκετ του 1987, όταν η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, φέρνοντας στο μυαλό του μνήμες από το παρελθόν…Διαβάστε το αφιέρωμα του www.sport-fm.gr της «χρυσής» χρονιάς:

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης, μέλος της «χρυσής» ομάδας μπάσκετ του 1987, όταν η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, φέρνοντας στο μυαλό του μνήμες από το παρελθόν…Διαβάστε το αφιέρωμα του www.sport-fm.gr της «χρυσής» χρονιάς: 1987 «ευχαριστώ» είναι λίγα...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ρωμανίδη στους 94.6 για:

-το μυστικό της ομάδας του 87’:

«Περνούσαμε ωραία και αυτό ήταν το μυστικό που μας βοήθησε. Ήμασταν δεμένοι όλοι μας στην ομάδα. Υπήρχε καλός κορμός και αυτό μας βοήθησε. Ο καθένας ήξερε να κάνει τη δουλεία του. Επίσης, υπήρχε καλό κλίμα, το οποίο ήταν το σημαντικότερο για να φτάσουμε στην επιτυχία. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική και ο καθένας στην ομάδα πρόσφερε τα μέγιστα στην ομάδα», υπογράμμισε για τον κόσμο, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα στον πλευρό της Εθνικής και συνέχισε: «Ήταν απίστευτο το συναίσθημα. Δεν ξανάζησα τέτοιο πράγμα, όταν έβλεπα τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους και να πανηγυρίζει. Καταπληκτικό το όλο σκηνικό».

-το αν είναι επιτυχημένη η συνέχεια της Εθνικής μετά την κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού:

«Ασφαλώς είναι άξιοι. Έχουμε τόσες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Η συνέχεια μετά τη δική μας εποχή ήταν εκπληκτική».

-το αν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το 87’, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία:

«Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό. Πάντα η πρώτη φορά είναι πιο γλυκιά, όπως και αυτή στη συνέχεια από την Εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro».

- τη συμμετοχή της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009:

«Η ομάδα έχει δείξει πως είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Πιστεύω στις ικανότητες των παιδιών. Από εκεί και πέρα, μακάρι να έχουμε μια καλή πορεία. Έχουμε ποιοτικά παιδιά, τα οποία παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x