Confederations Cup

Με υπογραφή Πάρκερ…

Χάρη σε δύο τέρματα του Μπερνάρντ Πάρκερ (21΄,52΄) η Νότιος Αφρική επικράτησε 2-0 της Νέας Ζηλανδίας στο Ράστενμπουργκ για τον Α΄ όμιλο του Confederations Cup. Οι «μπαφάνα μπαφάνα» έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και απέκτησαν πλεονέκτημα ώστε να είναι εκείνοι που θ’ ακολουθήσουν την Ισπανία στα ημιτελικά. Στο άλλο ματς του ομίλου η πρωταθλήτρια Ευρώπης επιβλήθηκε του Ιράκ.

Χάρη σε δύο τέρματα του Μπερνάρντ Πάρκερ (21΄,52΄) η Νότιος Αφρική επικράτησε 2-0 της Νέας Ζηλανδίας στο Ράστενμπουργκ για τον Α΄ όμιλο του Confederations Cup. Οι «μπαφάνα μπαφάνα» έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και απέκτησαν πλεονέκτημα ώστε να είναι εκείνοι που θ’ ακολουθήσουν την Ισπανία στα ημιτελικά.

Η ευκαιρία για τους φιλάθλους της Νοτίου Αφρικής για να πανηγυρίσουν μπορεί να χάθηκε στην πρεμιέρα του Confederations Cup με το Ιράκ (0-0), όμως σήμερα οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2010 ήταν αποφασισμένοι…Η διαφορά δυναμικότητάς τους με τη Νέα Ζηλανδία μπορεί να μην είναι χαοτική, όμως οι σαφώς πιο ποιοτικοί Αφρικανοί έπρεπε να δώσουν τα πρώτα θετικά δείγματά τους ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης που θα φιλοξενήσουν.

Οι παίκτες του Ζοέλ Σαντάνα επιτιθέμενοι συνεχώς απ’ τα αριστερά ταλαιπωρούσαν τους πρωταθλητές Ωκεανίας και στο 21΄ ο Πάρκερ πραγματοποίησε το 1-0, δίνοντας έτσι το έναυσμα στους φίλους των «μπαφάνα μπαφάνα» να κάνουν ακόμα δυνατότερο τον ήχο των παραδοσιακών καραμούζων…Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο κυνηγώντας κι’ άλλα γκολ κάτι που δεν κατάφεραν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η Νότιος Αφρική δεν θα μπορούσε μ’ έναν τέτοιο αντίπαλο να κάτσει πάνω σ’ αυτό το 1-0 και πρόθεσή της ήταν ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ. Στο 52΄ ο επιθετικός του Ερυθρού Αστέρα με δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-0 δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη χαρά στους φιλάθλους των γηπεδούχων που έδειχναν πως και πώς να το περιμένουν…

Μέχρι το τέλος του αγώνα το σκηνικό που ήθελε την ομάδα απ’ τη «μαύρη» Ήπειρο να έχει τον έλεγχο και να είναι η μόνη που απειλεί δεν άλλαξε, χωρίς όμως να καταφέρουν να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το σκορ. Με αυτή τη νίκη τους οι παίκτες του Ζοέλ Σαντάνα έφτασαν του τέσσερις βαθμούς και απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ (Ζοέλ Σαντάνα): Κούνε, Γκάξα, Μασιλέλα, Μοκοένα, Σιμπάγια, Πίενααρ, Μοντίσε, Ντιγκατσόι, Μπουθ, Πάρκερ (81΄ Τσαμπαλάλα), Φαντένι (62΄ Μασέγκο)

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέρμπερτ): Μος, Λοκχεντ, Βίτσελιτς, Έλιοτ, Μπράουν (56΄ Όουτον), Σμελτς, Κίλεν (75΄ Γουντ), Μπέρτος (66΄ Τζέιμς), Κρίστι, Μάλιγκαν, Μπόγενς

Βαθμολογία Α’ Ομίλου

Θέση Χώρα Βαθμοί (Γκολ υπέρ-κατά)

1) Ισπανία 6 (6-0)
2) Νότιος Αφρική 4 (2-0)
3) Ιράκ 1 (0-1)
4) Νέα Ζηλανδία 0 (0-7)

Βαθμολογία Β’ Ομίλου

Θέση Χώρα Βαθμοί (Γκολ υπέρ-κατά)

1) Ιταλία 3 (3-1)
2) Βραζιλία 3 (4-3)
3) Αίγυπτος 0 (3-4)
4) ΗΠΑ 0 (1-3)

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x