Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Πολύ κοντά σε Μάκο

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Γρηγόρη Μάκου βρίσκεται η ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όπως πρώτος είχε μεταδώσει ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, συναντήθηκαν ο Νίκος Θανόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, προκειμένου να συμφωνήσουν, ώστε ο 22χρονος μέσος να συνεχίσει στην «Ένωση» την καριέρα του. Για την απόκτηση του Γκεόργκε Ογκαράρου «ψάχνονται» οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι θεωρούν ότι ο παίκτης μπορεί να μείνει ελεύθερος. Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Σερβία, ο Μάριαν Μάρκοβιτς βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Γρηγόρη Μάκου βρίσκεται η ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όπως πρώτος είχε μεταδώσει ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, συναντήθηκαν ο Νίκος Θανόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, προκειμένου να συμφωνήσουν, ώστε ο 22χρονος μέσος να συνεχίσει στην «Ένωση» την καριέρα του. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου θα μεταγραφεί στους «κιτρινόμαυρους».

Δεν αποκλείεται οι κ.κ. Θανόπουλος και Τσακίρης να συναντηθούν εκ νέου σήμερα και να υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος φαίνεται πως θα δει, εκτός απρόοπτου, τον Μάκο στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα περίοδο (που έχει οριστεί για τις 29 Ιουνίου).

Όπως έχει γίνει γνωστό, η ΑΕΚ δεν φέρεται διατεθειμένη να υπερβεί τις 800.000 ευρώ που προσφέρει για την απόκτηση του νεαρού παίκτη και προτίθεται να αποδεχθεί έναν διακανονισμό όσον αφορά τις δόσεις ή να αυξήσει το ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη (σ.σ.: αυτή τη στιγμή πρότεινε 25%). Σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση έπαιξε και η γραπτή δήλωση του Μάκου, ο οποίος τόνισε ξεκάθαρα ότι θέλει να φύγει από τον Πανιώνιο και θέλει να αγωνιστεί σε κάποιον άλλον σύλλογο.

Ψάχνεται για Ογκαράρου

Την περίπτωση του Γκεόργκε Ογκαράρου εξετάζει η ΑΕΚ, όπως έγινε από χθες γνωστό. Ο Νίκος Θανόπουλος, στο πλαίσιο της υπογραφής του συμβολαίου του Ίλιε Ιορντάκε, συζήτησε με τον Φλορίν Μανέα κατά πόσο είναι εφικτή η μεταγραφή του 29χρονου μπακ. Ο μάνατζερ του Ιορντάκε δεν εκπροσωπεί τον Ογκαράρου, αλλά υποστήριξε ότι μπορεί να βοηθήσει την «Ένωση». Όπως αναφέρει η «SportDay», ο Ρουμάνος δεξιός οπισθοφύλακας εκτιμάται ότι μπορεί να μείνει ελεύθερος από τον Άγιαξ, ο οποίος δεν τον υπολογίζει.
Ο λόγος είναι ότι ο «Αίαντας» έχει στη θέση του Ογκαράρου τον Μπρούνο Σίλβα και τον Γρέγκορι φαν ντερ Βιλ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, έγκειται στο συμβόλαιο του παίκτη, του οποίου οι απολαβές αυτή τη στιγμή αγγίζουν τις 700.000 ευρώ ετησίως. Ο 29χρονος παίκτης φέρεται διατεθειμένος να αποδεχθεί ένα χαμηλότερο συμβόλαιο, αν αυτό έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.

Θέλει Μάρκοβιτς ο Μπάγεβιτς

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Σερβία, συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Zurnal», ο Μάριαν Μάρκοβιτς βρίσκεται στο «στόχαστρο» της ΑΕΚ. Τον Σέρβο δεξιό μπακ του Ερυθρού Αστέρα φαίνεται πως έχει προτείνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είναι γνώστης του σερβικού ποδοσφαίρου. «Αναζητώ την καλύτερη πρόταση για μένα. Τις επόμενες ημέρες θα λάβω την οριστική μου απόφαση για το αν θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα ή την Αυστρία», δήλωσε ο 27χρονος παίκτης. Ο Μάρκοβιτς θέλει να αποχωρήσει από τον Ερυθρό Αστέρα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Ποιος είναι ο Μάρκοβιτς

Ημερομηνία γέννησης: 28/09/1981
Εθνικότητα: Σέρβος
Ύψος: 1,71 μ.
Βάρος: 70 κ.
Θέση: Δεξιός μπακ-χαφ
Ομάδα: Ερυθρός Αστέρας
Διεθνής: 15 φορές

Η καριέρα του

Χρονολογία Σύλλογος

1997/98 Μλάντι Ράντνικ
1999/2005 Ερυθρός Αστέρας
2005/06 Τζένοα
2006/08 Ντιναμό Κιέβου
2008/09 Ερυθρός Αστέρας

* Φήμες αναφέρουν ότι έχει προταθεί στην ΑΕΚ ένας Βραζιλιάνος δεξιός μπακ. Πρόκειται για τον 21 ετών αμυντικό της Νανσί, Έλντερ. Η γαλλική ομάδα φέρεται να τον παραχωρεί δανεικό με οψιόν αγοράς. Τη φετινή σεζόν ο νεαρός παίκτης είχε 16 συμμετοχές, χωρίς να σκοράρει, στη Ligue 1.

* Το επόμενο διάστημα θα γίνει η νέα επαφή του Νίκου Θανόπουλου με τον εκπρόσωπο του Παναγιώτη Ταχτσίδη, για την ανανέωση του συμβολαίου του 18χρονου μέσου. Στην ΑΕΚ υπάρχει η αισιοδοξία ότι το θέμα θα κλείσει θετικά και ο διεθνής με τη Νέων άσος θα παραμείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Νίκου Γεωργέα, αν ο παίκτης δεν βρισκόταν σε διακοπές θα είχε ήδη ολοκληρωθεί.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x