Confederations Cup

Το «ξύπνημα των φαραώ»!

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της, μετά από αυτή κόντρα στη Βραζιλία, συνέχισε η Αίγυπτος, επικρατώντας 1-0 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας στο Γιοχάνεσμπουργκ, για τη 2η αγωνιστική του Β΄ ομίλου του Confederations Cup. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε με κεφαλιά ο Μοχάμεντ Χόμος στο 40΄. Μ’ αυτή τη νίκη η ομάδα του Χασάν Σεχάτα πήρε μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά. Νωρίτερα η "σελεσάο" επικράτησε των ΗΠΑ.

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της, μετά από αυτή κόντρα στη Βραζιλία, συνέχισε η Αίγυπτος, καθώς επικράτησε 1-0 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας στο Γιοχάνεσμπουργκ, για τη 2η αγωνιστική του Β΄ ομίλου του Confederations Cup. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε με κεφαλιά ο Μοχάμεντ Χόμος στο 40΄. Μ’ αυτή τη νίκη η ομάδα του Χασάν Σεχάτα πήρε μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Αίγυπτος είχε δείξει τις "άγριες" διαθέσεις της απ’ το πρώτο παιχνίδι με τη Βραζιλία, κερδίζοντας τη συμπάθεια του φίλαθλου κοινού. Ομάδα με πολλά «εργαλεία», που δεν αφήνουν σε ησυχία τον αντίπαλο. Παίκτες «μηχανάκια», που πολύ δύσκολα θα τους φτάσεις στο σπριντ, αλλά και ομάδα που ξέρει να φτάνει στο γκολ. Το απόλυτα δουλεμένο συγκρότημα του Χασάν Σεχάτα θέλησε για μια ακόμα φορά κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία να αποδείξει την ποιότητα που διαθέτει και ότι το μεγάλο ματς που έκανε κόντρα στη «σελεσάο» δεν ήταν μια «φωτοβολίδα».

Οι παίκτες του Μαρτσέλο Λίπι μπήκαν σαφώς πιο υποψιασμένοι απ’ τη «σελεσάο» στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να δείξουν στους Αφρικανούς ποιος είναι αυτός που κάνει το «κουμάντο», χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να τους υποτιμήσουν. Στο πρώτο ημίχρονο δεν σημειώθηκαν πολλές φάσεις. Οι καλύτερες δύο ήταν για τη «σκουάντρα ατζούρα» στο 12΄ και το 32΄, αλλά οι Ρόσι και Κουαλιαρέλα δεν βρήκαν στόχο. Οι «φαραώ» εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και στο 40΄ άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Χόμος. Γκολ που τους έδινε μεγάλο πλεονέκτημα για ν’ ακολουθήσουν τη Βραζιλία στα ημιτελικά του Confederations Cup.

Ο Λίπι περίμενε μήπως καταφέρει η ομάδα του να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές για να απειλήσει. Σε διάστημα έξι λεπτών πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Τόνι, Μοντολίβο και Πέπε, στηρίζοντας κυρίως τις ελπίδες του στον επιθετικό της Μπάγερν.

Οι Αφρικανοί περίμεναν να κάνουν τη νέα ζημιά στην αντεπίθεση κυρίως, χωρίς όμως να κλειστούν. Οι Ιταλοί είχαν κάποιες ευκαιρίες με μεγαλύτερη το οριζόντιο δοκάρι του Ιακουίντα στο 87΄, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε το βαθμό της ισοπαλίας και έτσι βλέπουν την πρόκριση να δυσκολεύει, αφού έχουν τους ίδιους βαθμούς με τους «φαραώ» και την τελευταία αγωνιστική παίζουν με τη Βραζιλία, ενώ οι Αιγύπτιοι αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χασάν Σεχάτα): Ελ Χανταρί, Αχμέντ Σαίντ, Χανί Σαίντ, Φατί (80΄ Χασάν), Χόσνι, Ζιντάν (57΄ Έιντ), Σάουκι, Μοαουάντ (69΄ Φαράγκ), Χόμος, Γκομαά, Τρίκα

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν, Γκρόσο, Κιελίνι, Καναβάρο, Γκατούσο (58΄ Μοντολίβο), Ντε Ρόσι, Ιακουΐντα, Ρόσι (58΄ Τόνι), Ζαμπρότα, Πίρλο, Κουαλιαρέλα (64΄ Πέπε)

Βαθμολογία Α’ Ομίλου

Θέση Χώρα Βαθμοί (Γκολ υπέρ-κατά)

1) Ισπανία 6 (1-0)
2) Νότιος Αφρική 4 (2-0)
3) Ιράκ 1 (0-1)
4) Νέα Ζηλανδία 0 (0-7)

Βαθμολογία Β’ Ομίλου

Θέση Χώρα Βαθμοί (Γκολ υπέρ-κατά)

1) Βραζιλία 6 (7-3)
2) Αίγυπτος 3 (4-4)
3) Ιταλία 3 (3-2)
4) ΗΠΑ 0 (1-6)

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x