Κώστας Μιαούλης

«Κόμπρα» στην κόντρα ο Σωκράτης

www.sport-fm.gr

Δεν έχει πολύ ώρα που βγήκε ο «Μπαμ και Κάτω» για να πει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μέλμπεργκ και τα κινητά με φίλους και γνωστούς, όπως και τα e-mail των συντακτών έχουν πάρει φωτιά. Σε αυτή την άτυπη μεταγραφική μονομαχία των δύο «αιωνίων» που φαίνεται να έχει στηθεί φέτος το καλοκαίρι, υπάρχει για ευνόητους λόγους μεγάλο ενδιαφέρον. Σαφώς και μετά την απόκτηση του Μέλμπεργκ το πρώτο γκολ της χρονιάς, έχει μπει από τον Σωκράτη Κόκκαλη απέναντι στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν το είδε πιο «ζεστά» ή όχι ο Ολυμπιακός από τους «πράσινους», αλλά η ουσία είναι πως αυτός κάνει το πρώτο «μπαμ» αυτό το καλοκαίρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιούν την πρώτη πολύ δυνατή μεταγραφή του παζαριού και πιθανώς μια από τις δυο τρεις κορυφαίες που θα γίνουν, δίχως να έχει μπει ρευστό ακόμα από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μένει ν’ αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν μια διοίκηση που θέλει να βάλει 25 εκατ. ευρώ να χάνει το πρώτο μεταγραφικό ντέρμπι από έναν αντίπαλο που φαινόταν αποκοιμισμένος, αλλά απ’ ότι φαίνεται κοίμισε εκείνος σαν την «κόμπρα» τον αντίπαλο. Το να συζητήσει κανείς βέβαια για την αξία του συγκεκριμένου παίκτη, περιττό, μιας και μιλάμε για ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από κορυφαία Πρωταθλήματα. Απορώ λοιπόν πως είναι να διαθέτεις 25 εκατ. ευρώ, αλλά το πρώτο «μπαμ» να το κάνει ο αντίπαλος την ώρα που προσπαθείς εσύ να κερδίσεις τις εντυπώσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Και πως βέβαια να μένει ήσυχος ο κόσμος του Παναθηναϊκού, όταν η πρώτη μεταγραφή μπαίνει σε συζήτηση. Προσωπικά για τον Ένχελααρ έχω καλή άποψη και την είχα και πριν το περασμένο ΕURO. Όπως και να το κάνουμε όμως η περσινή σεζόν στην Μπουντεσλίγκα δεν ήταν ενθαρρυντική.

Το θέμα είναι πως ο Μέλμπεργκ είναι παίκτης που ήθελαν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είχε καιρό να πάρει κάτι δυνατό στην άμυνα, και σίγουρα είναι πιο όνομα από τον Σούρερ και ίσως κι από τον Μπερμούδες υπό την έννοια ότι όταν ήρθε το «αφεντικό» ήταν κορυφαίος στη Νότια Αμερική, αλλά πάντα η Ευρώπη είναι μια αγορά ανώτερη. Υπ’ αυτή την έννοια ως όνομα ο Μέλμπεργκ ίσως είναι ο κορυφαίος που ήρθε στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει μανιωδώς τη ρελάνς και ο Μπομπό ίσως είναι μια περίπτωση. Σε έναν τομέα όμως που ο Παναθηναϊκός φαινόταν ότι θα πάρει ψυχολογικό προβάδισμα, βρίσκεται πίσω στο σκορ από το «γκολ» του Σωκράτη.

Ο Ματ Νταρμπισαϊρ αποτελεί μια μορφή από αυτές που λατρεύονται απ’ όλους τους φιλάθλους γιατί αγωνίζεται με το αγγλικό πνεύμα του να μην παραδίνεται ποτέ. Η εικόνα του να σημειώνει γκολ χωρίς καλά-καλά να έχει τις αισθήσεις του, στον τελικό, δεν θα την ξεχάσω τόσο επειδή με «πλήγωσε» ως φίλο της ΑΕΚ, αλλά πάνω απ’ όλα γιατί αποτελεί υπόδειγμα αυταπάρνησης φέρνοντας μου στο νου την ατάκα του Τσώρτσιλ «δεν θα παραδοθούμε ποτέ» όταν ξεκίνησε η υπεράσπιση του μεγάλου Νησιού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x