Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Θέμα ωρών

Από τη στιγμή που η μεταγραφή του Όλοφ Μέλμπεργκ ολοκληρώθηκε ένα πράγμα περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Να δει τον Σουηδό αμυντικό να ποζάρει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Λίγο υπομονή, μια και μέχρι τη Δευτέρα οι Πειραιώτες θα ανακοινώσουν την απόκτησή του και ο 32χρονος άσος θα έρθει στον Ελλάδα για να παρουσιαστεί. Ποιες παράμετροι έπαιξαν ρόλο στην απόφασή του να… πιάσει λιμάνι. «Δεν θα έδινα ποτέ τον Μέλμπεργκ», στην «SportDay» ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Χθεσινές φήμες «αναζωπύρωσαν» το ενδιαφέρον για τον Φερνάντο Μοριέντες. «Πέρσι μας πέρασε τη θηλιά στο λαιμό, φέτος θα μας βάλει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ», σχολίασε για τον Τιμούρ Κετσπάγια ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Από τη στιγμή που η μεταγραφή του Όλοφ Μέλμπεργκ ολοκληρώθηκε ένα πράγμα περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Να δει τον Σουηδό αμυντικό να ποζάρει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Λίγο υπομονή, μια και μέχρι τη Δευτέρα οι Πειραιώτες θα ανακοινώσουν την απόκτησή του και ο 32χρονος άσος θα έρθει στον Ελλάδα για να παρουσιαστεί.

Στον λιμάνι, όπως είναι λογικό, επικρατεί ενθουσιασμός. Μετά από την περίοδο αμφισβήτησης που έζησε- κυρίως- ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, οι απανωτές μεταγραφές των Ντάρμπισαϊρ και Μέλμπεργκ ήταν η καταλληλότερη απάντηση σε όλους αυτούς που κατά καιρούς «κατηγόρησαν» τον κ. Κόκκαλη για αδιαφορία και κορεσμό. Όσον αφορά τον πρώην- πλέον- άσο της Γιουβέντους, εξ αρχής είχε δείξει την προτίμησή του στους Πειραιώτες. Πρώτα απ’ όλα επειδή είναι μόνιμοι πρωταθλητές και έχουν πιο ευνοϊκή κλήρωση στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Η τελική απόφασή μου είναι ο Ολυμπιακός», είχε πει και αμέσως επισπεύστηκαν οι διαδικασίες απόκτησης του.

Χθες έφτασαν στα γραφεία της ΠΑΕ ορισμένα απαραίτητα έγγραφα που τους κατοχύρωναν τη μεταγραφή. Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο αρχηγός της εθνικής Σουηδίας θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση και τη Δευτέρα θα έρθει στη χώρα μας.

Και Μοριέντες!

Να συνεχίσουν τον… ντόρο που προκάλεσαν οι μεταγραφές των Ντάρμπισαϊρ και Μέλμπεργκ θέλουν στον Ολυμπιακό. Χθες επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος είναι ελεύθερος και δεν έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του. Μέχρι στιγμής το σενάριο για τον Ισπανό επιθετικό δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ και περιορίζεται στο επίπεδο φημών.

Ουσιαστικές εξελίξεις για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των «ερυθρόλευκων» θα δρομολογηθούν στα τέλη του επόμενου μήνα και ίσως στις αρχές Αυγούστου. Άλλωστε, στο λιμάνι θεωρούν ότι το υπάρχον ρόστερ είναι ικανό να εξασφαλίσει την πρόκριση του στο Τσάμπιονς Λιγκ και υπάρχει χρόνος να αναζητήσουν τους επόμενους στόχους με περισσότερη προσοχή και επιλεκτικότητα. Για το κέντρο της μεσαίας γραμμής παραμένει ψηλά στη λίστα ο Αλεξάντερ Τετέι της Ρόζενμποργκ, ενώ χθεσινό δημοσίευμα του «France Football» ανέφερε ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Λιόν για τον Κιμ Κάλστρομ.

Κόκκαλης: «Θα μπούμε Τσάμπιονς Λιγκ με Κετσπάγια»

Την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχε χθες ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού βρέθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και με… μεσολαβητή τον Σωκράτη Κόκκαλη παρουσιάστηκε στους παίκτες.

«Σας εύχομαι καλή χρονιά. Έχουμε ένα νέο προπονητή, τον Τιμούρ Κετσπάγια. Πέρσι κάναμε καλή χρονιά στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά δεν πήγαμε καλά στην Ευρώπη και ξέρετε πόσο μας στοίχισε αυτό. Εδώ είναι ο κύριος που μας απέκλεισε πέρσι (σ.σ. έδειξε τον Κετσπάγια και γέλασε). Πέρυσι μας στέρησε τη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και μας πέρασε τη θηλιά στο λαιμό. Φέτος τον έχουμε εμείς και πιστεύουμε ότι θα μας βάλει στους ομίλους. Είναι καλός και φιλόδοξος προπονητής και εμείς τον πιστεύουμε πολύ. Πρέπει και εσείς να τον βοηθήσετε να πετύχει. Εγώ τον ήθελα από τότε που ήταν παίκτης, αλλά τότε είχε πάει στη Νιούκαστλ. Θέλω να τον ακούτε και να ξέρετε ότι αυτός είναι το αφεντικό εδώ μέσα», τόνισε αρχικά ο κ. Κόκκαλης και πρόσθεσε:

«Τώρα για τους στόχους μας, τους ξέρετε και είναι γνωστοί. Πρώτο μέλημα μας είναι να μπούμε στους ομίλους. Ήταν μεγάλη απώλεια για το σύλλογο ο περσινός αποκλεισμός. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί φέτος, γιατί η ζημιά θα είναι μεγάλη και θα έχει επίπτωση σε όλους. Όπως κάθε χρόνο, θέλουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Και ειδικά το πρωτάθλημα θα είναι σημαντικό, διότι ο πρωταθλητής θα μπει κατευθείαν στους ομίλους την επόμενη σεζόν».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x