Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Και τώρα για Λεονάρντο!

Μετά την επικείμενη ανακοίνωση του Γρηγόρη Μάκου, στην ΑΕΚ αρχίζουν να ασχολούνται και με το θέμα του Λεονάρντο. Η «Ένωση» αναμένεται να καταθέσει σήμερα πρόταση στον Λεβαδειακό για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού. Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Ίλιε Ιορντάκε, αφού η ρουμανική Ομοσπονδία έστειλε στους «κιτρινόμαυρους» το έγγραφο που βεβαιώνει ότι ο παίκτης έμεινε ελεύθερος. Στο «στόχαστρο» γαλλικών και πορτογαλικών ομάδων βρίσκεται ο Ραίφκ Τζεμπούρ, σύμφωνα με τη «Liberte».

Μετά την επικείμενη ανακοίνωση του Γρηγόρη Μάκου, στην ΑΕΚ αρχίζουν να ασχολούνται και με το θέμα του Λεονάρντο. Η υπόθεση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού του Λεβαδειακού μοιάζει αρκετά με εκείνη του διεθνούς παίκτη του Πανιωνίου. Ο λόγος είναι ότι και ο 22χρονος άσος μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι και επιθυμεί να ενταχθεί στο δυναμικό του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, χωρίς να δαπανηθούν πολλά χρήματα. Η «Ένωση» αναμένεται να καταθέσει σήμερα πρόταση στους Βοιωτούς για την απόκτηση του «Λέο».

Είναι αρκετά πιθανό η υπόθεση του Λεονάρντο να γίνει… σίριαλ, όπως ήταν το προηγούμενο διάστημα η αντίστοιχη του Μάκου. Η ΑΕΚ, εκτός από ένα ποσό, θα προσφέρει έμψυχα ανταλλάγματα, τα οποία δεν ενδιέφεραν τον Πανιώνιο, αλλά δεν «χαλάνε» τον Λεβαδειακό.

Υπογράφει ο Μάκος

Παίκτης της ΑΕΚ αναμένεται γίνει και επίσημα ο Γρηγόρης Μάκος. Ο 22χρονος μέσος βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση». Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται έναντι 860.000 ευρώ να κάνουν τον διεθνή ποδοσφαιριστή δικό τους, με την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο να έχουν συμφωνήσει η μεταγραφή του Μάκου να αποπληρωθεί σε τρεις ετήσιες δόσεις. Όσον αφορά τις αποδοχές του πέμπτου μεταγραφικού αποκτήματος, ο ποδοσφαιριστής θα παίρνει ετησίως 200.000 ευρώ.

Όλα καλά με Ιορντάκε

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Ίλιε Ιορντάκε για την ΑΕΚ. Η ρουμανική Ομοσπονδία έστειλε στην «Ένωση» τη Δευτέρα το έγγραφο που βεβαιώνει ότι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος, αφού ο Φλορίν Μανέα έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τελειώσει η μεταγραφή. Εξάλλου, οι «κιτρινόμαυροι» δεν ανησύχησαν για την έκβαση του συγκεκριμένου θέματος και αποδείχτηκε ότι η πλευρά του Ρουμάνου παίκτη είχε δίκιο στα όσα έλεγε. «Δεν ξέρω αν θα βρει άλλο τρόπο να αντιδράσει η Παντούρι και δεν με ενδιαφέρει. Εμείς απαντάμε με επίσημα έγγραφα σε ό,τι κι αν ισχυρίζεται…», τόνισε ο μάνατζερ του Ιορντάκε στη «SportDay» και επανέλαβε πως: «οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστηρίου είναι αμετάκλητες και δεν μπορούν να αναιρεθούν από άλλο δικαστήριο».

* Εν αναμονή της απάντησης του Παναγιώτη Ταχτσίδη στην προσφορά για νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας βρίσκονται στην ΑΕΚ. Ο 18χρονος μέσος μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι, αλλά υπάρχει ένα «κόλλημα» στο οικονομικό ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Γεωργέα, μόλις ο αρχηγός της ομάδας επιστρέψει από τις διακοπές του, θα υπογράψει μέχρι το 2011.

«Θα ξεκαθαρίσει σύντομα του Τζεμπούρ»

Στο «στόχαστρο» γαλλικών και πορτογαλικών ομάδων βρίσκεται ο Ραίφκ Τζεμπούρ, όπως αναφέρει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «Liberte»: «Προορισμός η Γαλλία ή η Πορτογαλία για τον Τζεμπούρ, για τον οποίο δεν λείπει το ενδιαφέρον. Εκτός από τις ελληνικές ομάδες που επιθυμούν να τον αποκτήσουν (σ.σ.: δεν διαπιστώνεται κάτι τέτοιο), η πλευρά του παίκτη έχει έρθει σε επαφή με γαλλικές και πορτογαλικές ομάδες. Οι επαφές δεν είναι προχωρημένες, διότι ο Τζεμπούρ αγωνιζόταν με την εθνική Αλγερίας και το μέλλον του θα ξεκαθαρίσει σύντομα», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ παραχωρεί τον 26χρονο επιθετικό με περίπου 3 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη πρόταση για τον διεθνή ποδοσφαιριστή.

Τα φιλικά στην Αυστρία

Στις 29 Ιουνίου αρχίζει η νέα αγωνιστική χρονιά για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με τις καθιερωμένες εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις.

Η ομάδα θα αναχωρήσει στις 10 Ιουλίου (08.35 Aegean – Mόναχο) για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που φέτος θα διεξαχθεί στο Seefeld της Αυστρίας. Η επιστροφή στην Αθήνα έχει οριστεί στις 29 Ιουλίου (17.45 Aegean – Μόναχο).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Αυστρία η ομάδα θα δώσει τα παρακάτω φιλικά παιχνίδια:

* 18 Ιουλίου ΑΕΚ- SLAVIA PRAHA στο Schwaz (18.30)
* 21 Ιουλίου ΑΕΚ- F.C. CLUJ στο Kundl (18.00)
* 24 Ιουλίου ΑΕΚ- ANKARAGUCU στο Seefeld (18.
* 27 Ιουλίου ΑΕΚ- Burgas στο Langenfeld (18.30)

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x