Ελλάδα

Εν αρχή χωρίς απουσίες

Στην προεπιλογή των παικτών για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (7-20 Σεπτεμβρίου) περιλαμβάνονται ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που λόγω τραυματισμών η παρουσία τους είναι αμφίβολη, καθώς και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει ανάσες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, κάλεσε στους Άνδρες τους Κώστα Καϊμακόγλου και Λουκά Μαυροκεφαλίδη που εντυπωσίασαν με το Μαρούσι, αλλά και τους ομογενείς Νικ Καλάθη και Κώστα Κουφό

Στην προεπιλογή των παικτών για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (7-20 Σεπτεμβρίου) περιλαμβάνονται ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που λόγω τραυματισμών η παρουσία τους είναι αμφίβολη, καθώς και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει ανάσες.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς την περασμένη εβδομάδα και ο χρόνος αποκατάστασης είναι 4-6 εβδομάδες. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ταλαιπωρείται από πρόβλημα στη μέση και ακολουθεί θεραπεία, αλλά παρά τη βελτίωση που παρουσιάζει η κατάστασή του είναι αμφίβολο αν θα είναι 100% έτοιμος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, κάλεσε στους Άνδρες τους Κώστα Καϊμακόγλου και Λουκά Μαυροκεφαλίδη που εντυπωσίασαν με το Μαρούσι, αλλά και τους ομογενείς Νικ Καλάθη και Κώστα Κουφό. Εκτός λίστας έμειναν από την παλιά φρουρά ο Μιχάλης Κακιούζης και ο Δήμος Ντικούδης, καθώς επίσης και ο Μιχάλης Πελεκάνος, που ήταν στη δωδεκάδα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Θέση στην προεπιλογή έχουν και φέτος οι Τσαλδάρης, Περπέρογλου και Καλαμπόκης, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι 17 παίκτες που θα αρχίσουν προετοιμασία στις 21 Ιουλίου στο Καρπενήσι είναι οι: Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Καλαμπόκης, Κώστας Κουφός, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιάννης Μπουρούσης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Αντώνης Φώτσης.

Η ελληνική ομάδα θα μονταριστεί μέσα από εννέα φιλικά ματς. Θα λάβει μέρος σε δύο τουρνουά στην Αθήνα, αντιμετωπίζοντας Βουλγαρία, Λετονία και Σερβία στις 19, 20 και 21 Αυγούστου στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσει το «Ακρόπολις» με αντιπάλους Σερβία, Λιθουανία και Ρωσία στις 24, 25 και 26 του μήνα. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με τουρνουά στο Μάριμπορ της Σλοβενίας στις 28, 29 και 30 Αυγούστου. Στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον Α' Όμιλο κατά σειρά την ΠΓΔΜ, την Κροατία και το Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x