Ελλάδα

Πολυτιμότερος όλων ο Σπανούλης

Πολυτιμότερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Βασίλης Σπανούλης. Ο V-Span συγκέντρωσε έπειτα από σχετική ψηφοφορία 75 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο συμπαίκτης του στο «τριφύλλι», Μάικ Μπατίστ με 53 βαθμούς. Τρίτος ήταν ο σέντερ του Ολυμπιακού Γιάννης Μπουρούσης.

Πολυτιμότερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Βασίλης Σπανούλης. Ο V-Span συγκέντρωσε έπειτα από σχετική ψηφοφορία 75 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο συμπαίκτης του στο «τριφύλλι», Μάικ Μπατίστ με 53 βαθμούς. Τρίτος ήταν ο σέντερ του Ολυμπιακού Γιάννης Μπουρούσης

Αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που παίκτης του Παναθηναϊκού αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν. Όπως και ο προπονητής του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έπειτα από την ανάδειξη του ως προπονητή της χρονιάς και την αφιέρωση του βραβείου στους παίκτες του, έτσι και ο Λαρισαίος γκαρντ, αφιέρωσε την τιμητική αυτή διάκριση στους συμπαίκτες του.

Το πρώτο που θέλησε να πει ο ΜVP της σεζόν 2008-09 στην Α1 σε συνέντευξη του στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ, όταν έμαθε τη διάκρισή του, ήταν ένα «ευχαριστώ σε όσους έκριναν ότι αξίζω αυτόν τον τίτλο, αλλά και τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου που με βοήθησαν να φτάσω ως αυτόν. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά όπως έχω ξαναπεί, τον πλέον σημαντικό ρόλο παίζουν οι ομαδικοί τίτλοι. Αυτούς που η ομάδα βάζει στόχους και κατακτά. Είναι σίγουρα τιμητικό να επιλέγεσαι πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου στον Παναθηναϊκό, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Είναι μια επιλογή που νιώθω να με γεμίζει ευθύνες για να τη συνέχεια. Με κάνει να θέλω να βελτιωθώ κι άλλο ως παίκτης, ώστε να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου. Έτσι κι αλλιώς όπως το βλέπω εγώ και αυτός ο τίτλος στην ομάδα ανήκει

Η ομάδα έρχεται σε πρώτο πλάνο σε μια χρονιά που ξεκίνησε δύσκολα για τον ίδιο, για να καταλήξει με τρεις τίτλους σε ομαδικό επίπεδο και δύο σε ατομικό: «Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χρειάστηκε θέληση, πείσμα και πολύ δουλειά για να επιστρέψω μετά τον τραυματισμό μου, για να ξαναβρώ τα πατήματά μου. Και τελικά η χρονιά κατέληξε να είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Μια ονειρεμένη χρονιά. Και ο στόχος για όλους μας είναι να καταφέρουμε να την επαναλάβουμε, όσο δύσκολο κι αν καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι». Η χρονιά κύλησε με πολλές καλές, αλλά και με μερικές άσχημες στιγμές. Ποιες είναι αυτές που ξεχωρίζει; «Σε προσωπικό επίπεδο θα πω ότι η δυσκολότερη φάση ήταν του τραυματισμού μου. Δεν είχα ποτέ ανάλογο πρόβλημα στο παρελθόν, δεν είχα μείνει ποτέ τόσο καιρό εκτός δράσης εξαιτίας ενός τραυματισμού, αλλά μετά από τόσα χρόνια ήταν και κάπου στο… πρόγραμμα. Συμβαίνουν αυτά… Τον ξεπέρασα όμως και σε προσωπικό επίπεδο ήταν η μεγαλύτερη νίκη. Ως ομάδα περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της χρονιάς, ήρθαν κάποιες ήττες που δεν περιμέναμε. Δεχθήκαμε μεγάλη αμφισβήτηση, ίσως και δικαιολογημένα, καθώς οι απαιτήσεις από αυτή την ομάδα είναι πολύ μεγάλες. Με τον κατάλληλο τρόπο, με τη βοήθεια των προπονητών και με πάρα πολύ σκληρή δουλειά καταφέραμε να αναστρέψουμε την κατάσταση, να πετύχουμε κάθε στόχο που είχαμε θέσει και να γράψουμε το φινάλε όπως εμείς θέλαμε».

ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός) 75
Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 67
Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός) 53
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Παναθηναϊκός) 35
Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 23
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Μαρούσι) 11
Στίβεν Σμιθ (Κολοσσός) 8
Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 7
Θοδωρής Παπαλουκάς (Ολυμπιακός) 6
Ντρου Νίκολας (Παναθηναϊκός) 6
Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός) 6
Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 4
Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Μαρούσι) 3
Δημήτρης Παπανικολάου (ΑΕΚ) 3
Τζαρόντ Στίβενσον (Μαρούσι) 3
Μπίλι Κις (Μαρούσι) 1
Πρόδρομος Νικολαϊδης (Τρίκαλα) 1
Κώστας Χαραλαμπίδης (Μαρούσι) 1

MVP

1996-97 ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΡΙΒΕΡΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
1997-98 ΠΕΝΤΡΑΓΚ ΣΤΟΓΙΑΚΟΒΙΤΣ (ΠΑΟΚ)
1998-99 ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
1999-00 ΖΕΛΙΚΟ ΡΕΜΠΡΑΤΣΑ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2000-01 ΑΛΦΟΝΣΟ ΦΟΡΝΤ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
2001-02 ΔΗΜΟΣ ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ (ΑΕΚ)
2002-03 ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2003-04 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2004-05 ΓΙΑΚΑ ΛΑΚΟΒΙΤΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2005-06 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2006-07 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2007-08 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2008-09 ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x