Stoiximan Super League

Μανωλάς: «Μπορεί και μόνος του ο Ντούσαν»

Τυφλή εμπιστοσύνη στην εμπειρία και τις επιλογές του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος με δηλώσεις του στην «Ώρα των Σπορ», ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. «Στο κάτω κάτω ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν χρειάζεται τεχνικό διευθυντή! Μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του», τόνισε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης».

Τυφλή εμπιστοσύνη στην εμπειρία και τις επιλογές του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος με δηλώσεις του στην «Ώρα των Σπορ», ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. «Στο κάτω κάτω ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν χρειάζεται τεχνικό διευθυντή! Μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του», τόνισε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης».

«Εγώ έχω πολλές προοπτικές για την καριέρα μου. Μπορώ ν' ασχοληθώ με οτιδήποτε έχει να κάνει με ποδόσφαιρο. Μπορώ να γίνω μάνατζερ, μπορώ να γίνω σκάουτερ, μπορώ να γίνω προπονητής, μιας και έχω δίπλωμα κατηγορίας Α. Δεν με απασχολεί το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής τουλάχιστον τώρα. Δεν πρόκειται όμως να παραμείνω στην ΑΕΚ υπό αυτές τις συνθήκες. Εμμένω στην απόφασή μου, στην απόφαση να παραιτηθώ. Τώρα θέλω να κάνω διακοπές», τόνισε αρχικά ο κ. Μανωλάς και πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν άφησα πίσω μου καμία εκκρεμότητα που ν' αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Εξάλλου από αυτούς τους παίκτες που τσέκαρα από τον Δεκέμβριο μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες και μάλιστα τους πρότεινα, κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτούς. Και παρ' όλο που ήταν όλοι ελεύθεροι, ήταν καλές περιπτώσεις παικτών. Μάλιστα άλλος πήγε στην Μπενφίκα, άλλος πήγε στην Ουντινέζε, άλλος στην Βόλφσμπουργκ, άλλος στη Μέταλιστ. Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες γιατί πολύ απλά ποτέ δεν κινηθήκαμε με σκοπό ν' αποκτήσουμε κάποιον παίκτη. Απλώς να μιλάμε διερευνητικά».

Όταν ρωτήθηκε για τη διάδοχη κατάσταση, ήταν σαφής: «Όχι δεν πρότεινα κανέναν για αντικαταστάτη μου. Ξέρω αρκετούς που είναι ικανοί και θέλουν την θέση αυτή, όμως δεν ήθελα ν' αδικήσω κανένα. Αλλά στο κάτω κάτω ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν χρειάζεται τεχνικό διευθυντή! Μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του. Τα ξέρει καλά τα κατατόπια! Δεν λέω πως η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι άχρηστη. Είναι πολύ χρήσιμη αντιθέτως. Απλώς λέω ότι ο Ντούσαν ξέρει καλά τι «παίζει» και μπορεί να χειριστεί όλα τα θέματα. Αυτό θα το δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες».

*Επικρατέστερος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ είναι ο Βασίλης Δημητριάδης, μετά την οριστική παραίτηση του Στέλιου Μανωλά.

Μπλάνκο: «Δεν φοβάμαι τους Μέλμπεργκ, Λέτο και Σισέ»

Την άποψή του πως οι φίλοι της ΑΕΚ δεν πρέπει να ανησυχούν με τις δυνατές προσθήκες των δύο «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Με δηλώσεις του στο «aek365.gr», ο Αργεντινός επιθετικός δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη περίοδο, τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του θα παρουσιαστούν καλύτεροι και περισσότερο δυνατοί!

«Δεν ασχολούμαι με το τι κάνουν οι αντίπαλοί μας, γι' αυτό δεν ρώτησα να μάθω τις μεταγραφικές εξελίξεις. Οι Λέτο, Μέλμπεργκ και Σισέ, που μου αναφέρετε, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν τους φοβάμαι. Εμείς θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, με περισσότερη συνοχή και χημεία στο παιχνίδι μας. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί ο κόσμος για το τι κάνουν οι αντίπαλοί μας στις μεταγραφές», τόνισε ο «Ζορό» και εστίασε στον Γάλλο επιθετικό του «τριφυλλιού»:

«Τον Σισέ τον ξέρει όλος ο πλανήτης. Είναι μεγάλος σκόρερ και έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι καλό για το πρωτάθλημα που έρχεται ένας τέτοιος παίκτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο», για να συνεχίσει αναφερόμενος στην προσωπική του δέσμευση: «Θα είμαι ακόμα καλύτερος από πέρυσι. Το νιώθω, το πιστεύω και θα δουλέψω σκληρά γι' αυτό. Περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσω το πρωτάθλημα. Εχω μεγάλη όρεξη». Τι ζητά, όμως, ο Μπλάνκο από τον κόσμο της ομάδας του; «Τους χρειαζόμαστε και φέτος δίπλα μας. Είναι απίστευτοι. Είναι η δύναμή μας».

Οι μεταγραφικές εκκρεμότητες…

Τρεις ή τέσσερις μεταγραφές προβλέπει ο προγραμματισμός της ΑΕΚ. Κίνηση για την απόκτηση του Λεονάρντο έγινε, αλλά το θέμα φαίνεται να κολλάει στις απαιτήσεις του Λεβαδειακού. Ο Γιάννης Κομπότης αξιώνει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος το καλοκαίρι του 2010 μένει ελεύθερος. Με τέτοια ποσά η «Ένωση» δύσκολα θα επανέλθει άμεσα για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό.

Από κει και πέρα, υπάρχουν σκέψεις να μεταγραφεί ένας σέντερ μπακ. Οι Ζεράλντο και Αλεξόπουλος προέρχονται από τραυματισμό, ο Μανωλάς είναι άπειρος και σε περίπτωση τραυματισμού ενός εκ των Κυργιάκου ή Μαϊστόροβιτς τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ενίσχυση ενδεχομένως να χρειαστεί και στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Μπάγεβιτς υπολογίζει και ποντάρει στον Κουτρομάνο, όμως παράλληλα θέλει να έχει στη διάθεσή του έναν ακόμη πιο έμπειρο ακραίο. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός παρακολούθησε τον Ογκαράρου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Άγιαξ (σ.σ. δεν τον ενθουσίασε) και πάντα υπάρχουν σκέψεις για τον Ζίφκο Μιλάνοφ (η Λέγκια δεν δέχτηκε το δανεισμό με οψιόν αγοράς).

Τέλος, είναι σίγουρο πως αν ο Εντίνιο πουληθεί θα αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του. Ίσως και να προκύψει εξέλιξη με τον Ρέφικ Τζεμπούρ, μια και είναι στη λίστα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων…

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x