Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Τι ζητάει ο Όουεν

Το μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Μάικλ Όουεν. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν κάνει πριν από λίγο καιρό «κρούση» στους εκπρόσωπους του Άγγλου επιθετικού, οι οποίοι ζήτησαν 4 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές για τον πελάτη τους! Τον πρόεδρο της Μπέτις περιμένουν οι Πειραιώτες για τον Γκονζάλες, ενώ η Λιόν υποστηρίζει ότι δεν πουλάει τον Κάλστρομ. «Θέλω να μείνω...», δήλωσε ο Λεντέσμα στη «SportDay».

Το μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Μάικλ Όουεν. Ο Άγγλος επιθετικός προτάθηκε στους Πειραιώτες και σε μεγάλο γραφείο μάνατζερ στο Νησί γινόταν λόγος ότι ο παίκτης είναι πιθανό να συνεχίσει στην Ελλάδα την καριέρα του. Ο 30χρονος επιθετικός φαίνεται πως θα φύγει από τη Νιούκαστλ, ύστερα από τον υποβιβασμό των «ανθρακωρύχων» στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν κάνει, πριν από λίγο καιρό, «κρούση» στους εκπρόσωπους του Όουεν, οι οποίοι ζήτησαν 4 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές για τον πελάτη τους!

Αυτή τη στιγμή η Έβερτον και η Χαλ Σίτι έχουν εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον τους, με τις προτάσεις και των δύο να αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Από την πλευρά τους, οι μάνατζερ του Άγγλου τον έχουν προτείνει και σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους σε Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. Το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν, ωστόσο, είναι το καθαρό ποσό, αφού η φορολογία σε αρκετά κράτη της Ευρώπης είναι μεγάλη (ειδικά σε Γερμανία, Ισπανία).

Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα σ' αυτόν τον τομέα και γι' αυτόν τον λόγο οι ατζέντηδες του Όουεν απευθύνθηκαν στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το θέμα του 30χρονου στράικερ, ο οποίος έχει περάσει από τη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει τεθεί στον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος θα εξετάσει προσεκτικά τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Νέες επαφές για Γκονζάλες, Κάλστρομ

Την απάντηση της Μπέτις στην πρόταση που έχουν καταθέσει για την απόκτηση του Μαρκ Γκονζάλες περιμένουν στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν κάνει κάποιες επαφές, αλλά θέλουν να επικοινωνήσουν με τον Μανουέλ Λοπέρα για να συζητήσουν εκτενώς το συγκεκριμένο θέμα. Ο πρόεδρος των Ανδαλουσιάνων, όμως, είναι... εξαφανισμένος τις τελευταίες μέρες και μόλις τον βρουν, αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να «ρίξουν» κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ τις απαιτήσεις των Ισπανών για τον Χιλιανό μεσοεπιθετικό.

Σε ό,τι αφορά τον Κιμ Κάλστρομ, η Λιόν εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν παραχωρεί τον Σουηδό μέσο, όμως ο Ολυμπιακός ακολουθεί το δικό του παιχνίδι τακτικής για να τον κάνει δικό του. Οι Γάλλοι είναι γνωστό ότι πουλούν ακριβά τους ποδοσφαιριστές τους, αλλά οι Πειραιώτες ψάχνουν τη «χρυσή τομή» για να αποκτήσουν τον διεθνή παίκτη. Την ίδια ώρα, ο γαλλικός Τύπος υπενθύμισε ότι ο 27χρονος άσος έχει πει πως είναι καλά στη Λιόν κι αν συνεχίσει να τον εμπιστεύεται, δεν έχει κανένα πρόβλημα. «Αλλιώς θα δούμε», ήταν τα λόγια του, αφήνοντας το θέμα ανοιχτό...

Λεντέσμα: «Θέλω να μείνω…»

Να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί για πολλά χρόνια με την «ερυθρόλευκη» φανέλα θέλει ο Κριστιάν Λεντέσμα, όπως δήλωσε στη «SportDay». Ο Αργεντινός ανασταλτικός μέσος ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραμείνει στη Σαν Λορέντσο, ενώ δεν γνωρίζει κάτι για όσα ακούστηκαν περί ενδιαφέροντος της Μπόκα Τζούνιορς για την απόκτησή του.

«Είμαι έτοιμος να ταξιδέψω για την Ελλάδα. Ο μάνατζέρ μου ζήτησε από τον Ολυμπιακό να στείλει τα εισιτήρια για να φύγω. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Μπορεί ο Σιμεόνε να θέλει να μείνω, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει στη Σαν Λορέντσο ότι θα γυρίσω μετά τον δανεισμό μου, που λήγει σε δύο ημέρες. Το ξέρουν στη Σαν Λορέντσο ότι δεν πρόκειται να μείνω», ανέφερε αρχικά ο 31 ετών παίκτης και συνέχισε: «Εγώ θα κάνω ό,τι μου πει ο Ολυμπιακός. Αν μου πει να πάω στην Αυστρία, όπου είναι η ομάδα, θα πάω εκεί. Αν μου πουν να έρθω στην Ελλάδα, θα έρθω εκεί. Κάτι είχα ακούσει για την Μπόκα, όχι όμως κάτι συγκεκριμένο. Εγώ έχω πει ότι θέλω. Θέλω να γυρίσω και δεν έχω κρύψει την επιθυμία μου να μείνω για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Γι' αυτό θέλω νέο συμβόλαιο. Ο μάνατζέρ μου μιλάει συνεχώς με τον Ολυμπιακό και του έχουν πει ότι αυτό που θέλουν είναι να γυρίσω, να με δει ο προπονητής και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μου έχουν υποσχεθεί κάτι, θα το συζητήσουμε. Εγώ έχω ξεκάθαρη πρόθεση. Δεν θα ήθελα να έρθω μόνο για ένα χρόνο. Ωστόσο, είμαι παίκτης Ολυμπιακού. Το βλέπω δύσκολο να μείνω για ένα χρόνιο, αλλά έχω και συμβόλαιο».

Ντουντού: «Είμαι περήφανος»

Περήφανος για την επιλογή να είναι ένας εκ των τριών αρχηγών του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Ντουντού, μιλώντας σε Μέσα της πατρίδας του. Ο Βραζιλιάνος μέσος, όμως, έθεσε στην Τρίτη θέση τον εαυτό του, πίσω από τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. «Είμαι πολύ περήφανος ως αρχηγός του Ολυμπιακού, αλλά ο Νικοπολίδης και ο Γκαλέτι είναι δύο παίκτες πολύ αγαπητοί και σεβαστοί στην ομάδα κι επίσης μπορεί να ηγηθούν άνετα της ομάδας μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο 26χρονος παίκτης.

Εναν ακόμα σημαντικό αγώνα δίνουν σήμερα οι βετεράνοι του Ολυμπιακού. Στις 18:00 θα αντιμετωπίσουν στο Μοσχάτο την ομάδα Αστερίας, που έχει δημιουργήσει η «Μέριμνα Ζωής» σε έναν αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος παλαίμαχοι όπως ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ηθοποιοί, τραγουδιστές και 14 παιδιά που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x