Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Φουλ για μπακ και Λεονάρντο

Ζωηρά για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ αποφάσισε να κινηθεί η ΑΕΚ, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εντείνεται το προσεχές διάστημα η προσπάθεια απόκτησης του Λεονάρντο, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία. Ενδιαφέρον της Στεάουα για Εντίνιο και της Τζένοα για τον Σορεντίνο. Προς Γερμανία ο Πλιάτσικας. Πολύ πιθανή η επιστροφή Δημητριάδη και Τσιάρτα στην «Ένωση».

Ζωηρά για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ αποφάσισε να κινηθεί η ΑΕΚ, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρά την εκτίμηση στις δυνατότητες του Κουτρομάνου και την εμπειρία του Γεωργέα θέλει μία ακόμη λύση για τη συγκεκριμένη θέση. Το διαθέσιμο μπάτζετ δεν είναι μεγάλο και ενδέχεται να ψαλιδιστεί κι άλλο για να αποκτηθεί ο Λεονάρντο, συνεπώς το έργο του Σερβοέλληνα τεχνικού είναι δύσκολο και παίκτες της «κλάσης» του Γιούρκα Σεϊταρίδη είναι μάλλον αδύνατο να αποκτηθούν. Επιθυμία του προπονητή είναι η μεταγραφή του δεξιού μπακ να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό για να έχει πλήρες ρόστερ στην προετοιμασία της Αυστρίας.

Σε ό,τι αφορά στον Λεονάρντο, η δεύτερη και πιο κρίσιμη επαφή του Νίκου Θανόπουλου με τον ομόλογό του στον Λεβαδειακό, Γιάννη Κομπότη, δεν είχε γίνει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Η «Ένωση» έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό για τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ, αλλά οι Βοιωτοί είναι σκληροί διαπραγματευτές. Δύσκολα η ΑΕΚ θα υπερβεί τις 700-800 χιλ. ευρώ, ενώ το ποσό που θα ζητηθεί θα είναι τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ συν ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης.

Η ΑΕΚ κινείται επίσης για την απόκτηση ενός φορ, που θα αντικαταστήσει τον Εντίνιο. Ακούστηκαν φήμες για τον Γιάννη Οκκά και τον Βαγγέλη Μάντζιο, αλλά είναι μάλλον απίθανο να έρθουν οι συγκεκριμένοι παίκτες.

Στεάουα για Εντίνιο

Πρόταση για την πώληση του Εντίνιο περιμένει η διοίκηση της ΑΕΚ αξιώνοντας ένα ποσό 1,5-2 εκατ. ευρώ. Ο μάνατζερ Ζόρζε Μέντες φέρεται να έχει πρόταση για τον Πορτογάλο φορ από ομάδα της Αγγλίας, που πιθανολογείται πως είναι η Στόουκ Σίτι, ωστόσο σύμφωνα με τον Τύπο της Ρουμανίας ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο σύλλογος έχει χρήματα και μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις της «Ένωσης», αλλά είναι αμφίβολο αν ο φιλόδοξός «Έντι» θα δεχτεί να αγωνιστεί στο ρουμανικό πρωτάθλημα.

«Μας ενδιαφέρει ο Σορεντίνο…»

Ο Στέφανο Σορεντίνο δεν ανήκει πλέον στην ΑΕΚ, ωστόσο ενδεχόμενο πώλησή του από την Κιέβο θα ωφελήσει την «Ένωση» μιας και κατέχει ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 20%. «Ο Σορεντίνο μάς αρέσει, αλλά από τους όρους της Κιέβο θα εξαρτηθεί αν τον αποκτήσουμε», είπε ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου, Ενρίκο Πρετσιόζι.

Επαφές με Γερμανία ο Πλιάτσικας

Στη Φρανκφούρτη βρισκόταν χθες σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Πλιάτσικας, περιμένοντας νέα από τον μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκο. Κάποια σενάρια θέλουν την Άιντραχτ του Γιάννη Αμανατίδη και του Νίκου Λυμπερόπουλου να έχει εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ άλλες πηγές μιλούν για ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Η ΑΕΚ, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν φαίνεται να περιλαμβάνει τον παίκτη στα βασικά του πλάνα, είναι διατεθειμένη να αποδεσμεύσει τον νεαρό μέσο με ένα ποσό μικρότερο των 300.000 ευρώ.

*Ενδιαφέρον για τον Γιάννη Αραμπατζή έχει εκφράσει ο Εθνικός. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα αποφασίσει για την τύχη του τρίτου τη τάξη τερματοφύλακα της ομάδας, όπως και για τους παίκτες που είχαν δοθεί δανεικοί πλην του Σεϊντού Γιαχάγια, ο οποίος επιστρέφει στο δυναμικό της ΑΕΚ.

Φαβορί ο Δημητριάδης

Τον αντικαταστάτη του Στέλιου Μανωλά στη θέση του αρχισκάουτερ και γενικού αρχηγού της ΑΕΚ αναζητεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Δημητριάδη να είναι η πρώτη του επιλογή. Ο πρώην διεθνής επιθετικός είχε συνεργαστεί με τον Σερβοέλληνα τεχνικό και θεωρείται ο καταλληλότερος για τη θέση. Παράλληλα ο 61χρονος προπονητής επιθυμεί να στελεχώσει το τμήμα σκάουτινγκ με άλλους παλαίμαχους παίκτες που γνωρίζει καλά, όπως οι Τσιάρτας, Κασάπης και Βασιλόπουλος.

*Σε συζητήσεις βρίσκεται η διοίκηση της ΑΕΚ με το συνδρομητικό κανάλι (Novasports) για την τηλεοπτική μετάδοση των φιλικών αγώνων που θα δώσει στην Αυστρία (10-29 Ιουλίου) απέναντι σε Σλάβια Πράγας, Κλουζ, Ανκαραγκουτσού και Τσερνομόρετς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x