Stoiximan Super League

Ίβανσιτς: «Ώρα για το επόμενο βήμα…»

Την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό προανήγγειλε ο Αντρέας Ίβανσιτς, μιλώντας στον αυστριακό Τύπο. «Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι. Είναι ώρα για το επόμενο βήμα», δήλωσε ο Αυστριακός άσος. Ο Κάρλος Μαρτσένα και ο Ματίας Μπιέρσμιρ προκρίνονται για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Μόρις. Δανεικός στη Βίσλα ο Ντέιβιντ. Προπονητής στην Golden Team o Ρότσα.

Την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό προανήγγειλε ο Αντρέας Ίβανσιτς, μιλώντας στον αυστριακό Τύπο. Ο 25χρονος μέσος φάνηκε να έχει συμβιβαστεί με την πραγματικότητα που θέλει τον Χενκ Τεν Κάτε να μην τον υπολογίζει και ήδη σχεδιάζει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

«Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι. Για το λόγο αυτό κι εγώ και ο σύλλογος είμαστε ανοικτοί στο ενδεχόμενο μιας μεταγραφής. Είχα μία σύντομη συνομιλία με τον προπονητή. Ο σύλλογος καταλαβαίνει την κατάστασή μου και πιστεύω πως δεν θα βάλει εμπόδια στο δρόμο μου. Είναι ώρα για το επόμενο βήμα. Θέλω μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Ελπίζω να προκύψει κάτι καλό για να μπορέσω να βρω τον εαυτό μου», δήλωσε ο διεθνής άσος και αποκάλυψε πως ήδη υπάρχουν επαφές για την πώλησή του:

«Έχουν γίνει κάποιες καλές κρούσεις και θα γίνουν εντατικές συζητήσεις προσεχώς. Κάθε μέρα μπορεί να γίνει και κάτι. Δεν μπορώ να θέσω προθεσμία. Πολλές ομάδες δεν έχουν αρχίσει ακόμη προετοιμασία. Μπορεί να γίνει κάτι πολύ σύντομα ή την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, όπως η μεταγραφή μου από τη Σάλτσμπουργκ στον Παναθηναϊκό».

Μαρτσένα ή Μπιέρσμιρ

Ο Κάρλος Μαρτσένα και ο Ματίας Μπιέρσμιρ προκρίνονται για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, που αποτελεί τη μεταγραφική προτεραιότητα του Παναθηναϊκού. Μετά τη δήλωση του Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν στον γερμανικό Τύπο, ότι δεν προτίθεται να φύγει από την Μπάγερν Μονάχου, προβάδισμα έχουν ο Κάρλος Μαρτσένα και ο Ματίας Μπιέρσμιρ, ενώ λύση ανάγκης θεωρείται ο Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ, αφού ο Γκαμπριέλ Παλέτα προβληματίζει λόγω του ιστορικού με τραυματισμούς που έχει.

Ο μεγάλος στόχος, αλλά και σαφώς πιο δύσκολος, είναι ο Κάρλος Μαρτσένα. Ο μάνατζέρ του, Μανουέλ Γκαρθία Κιλόν, ενημέρωσε τον διεθνή στόπερ για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. «Συναντήθηκα με τον Κάρλος και του μετέφερα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Όταν θα έχουμε κάτι επίσημο στα χέρια μας, θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε στη «SportDay». Η Βαλένθια αξιώνει περί τα 5 εκατ. ευρώ για την πώληση του 30χρονου Ισπανού άσου.

Σαφώς πιο προσιτή λύση, αλλά με μεγαλύτερο ρίσκο λόγω του νεαρού της ηλικίας και της απειρίας του, είναι ο Μπιέρσμιρ. Με την Γκέτεμποργκ (που αξιώνει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ) και τον μάνατζερ του Σουηδού άσου υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Χακάν Μιλντ, μιλώντας στην «Expressen», ανέφερε: «Δεν έχουμε ακούσει ακόμη κάτι για τον Παναθηναϊκό. Στην παρούσα φάση, όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες πρέπει να έχουν την άδειά μας για να μιλήσουν με τον Μπιέρσμιρ. Θα θέλαμε ο Ματίας να μείνει στην Γκέτεμποργκ και συζητάμε», τόνισε.

*Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στην πρωινή προπόνηση επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Στην απογευματινή προπόνηση μετά από το ζέσταμα χωρίστηκαν σε τρείς ομάδες και έπαιξαν δίτερμα στο μισό γήπεδο..

Μεταγραφή… Μόρις;

Τα τερτίπια της Μπέτις οδηγούν σε ναυάγιο το δανεισμό του Νασίφ Μόρις. Οι «βερδιμπλάνκος» δεν θέλουν να πληρώσουν τον Παναθηναϊκό για το «ενοίκιο» του Νοτιοαφρικανού αμυντικού, ενώ δεν δίνουν εγγυήσεις για την αγορά του έναντι 1,5 εκατ. ευρώ εφόσον εξασφαλίσουν την άνοδο στην Primera Division. Έτσι, δεν αποκλείεται τελικά να επιστρέψει ο Μόρις στο ρόστερ των «πρασίνων», αφού μπορεί να προσφέρει στο κέντρο της άμυνας και ως δεξιός μπακ.

Διαψεύσεις

Διαψεύδονται από τον Παναθηναϊκό τα ιταλικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόταση των «πρασίνων» στη Γιουβέντους για τον Ζντένεκ Γκριγκέρα. Ο 29χρονος Τσέχος δεξιός μπακ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Χενκ Τεν Κάτε στον Άγιαξ, έχει προταθεί, αλλά δεν απασχολεί τους «πράσινους». Παράλληλα, δεν έχει βάσει το δημοσίευμα του «SkySports», ότι η Γουέστ Χαμ έκανε πρόταση 2 εκατ. ευρώ για τον Μπράις Μουν, αλλά απορρίφθηκε γιατί ο Παναθηναϊκός ζητεί 2,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, δεν υπάρχει δόση αλήθειας στα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για τον Ζούλιο Μπαπτίστα της Ρόμα και τον Νταβίντ Σουάζο της Ίντερ. Άλλωστε, όλα δείχνουν πως δεν θα αποκτηθεί άλλος φορ.

Στη Βίσλα ο Ντέιβιντ

Δεκτή έκανε ο Παναθηναϊκός την πρόταση για δανεισμό του Ντέιβιντ στη Βίσλα Κρακοβίας και ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα μετακομίσει στην Πολωνία, όπου θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Με την αποχώρησή του, αδειάζει μία θέση ξένου στο ρόστερ των «πρασίνων».

Σε ό,τι αφορά στον Σωτήρη Λεοντίου, επιθυμία της ομάδας είναι επίσης να δοθεί δανεικός για να διαπιστωθεί η κατάστασή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, αλλά ο αριστεροπόδαρος μεσοαμυντικός είναι αρνητικός. Όπως είπε στον Κώστα Αντωνίου, πιστεύει πως μπορεί να διεκδικήσει θέση στην ομάδα, ενώ αν είναι εκτός πλάνων θα προτιμούσε να φύγει ως ελεύθερος. Και ο Φίλιππος Δάρλας δεν θα μείνει στην ομάδα. Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να δοθεί δανεικός, αλλά ο αριστερός μπακ ζητεί την ελευθέρας του.

«Κάρα» το δεκάρι

Τη φανέλα με το νούμερο «10» θα φορά ο Γιώργος Καραγκούνης την ερχόμενη περίοδο, αφού ο αριθμός αυτός ελευθερώνεται από τον υπό παραχώρηση Κλέιτον. Ο Σεμπαστιάν Λέτο ζήτησε και θα πάρει το «11», που πέρυσι δεν είχε κάτοχο μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο Τζιμπρίλ Σισέ θα φορά το «9», που είχε πέρυσι ο Ροντρίγκο Σόουζα, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης πιθανότατα θα φορά το «8» του Γιάννη Γκούμα.

Πολλές αλλαγές στο Δ.Σ.

Ριζικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΠΑΕ, αφού οι μέτοχοι και ειδικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα εισηγηθούν την είσοδο πολλών νέων προσώπων. Κατόπιν και δικής του επιθυμίας, δεν θα προταθεί για μέλος της διοίκησης ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Ο Ρότσα στην Golden Team

Την τεχνική ηγεσία της Golden Team, η οποία θα αποτελεί τον προθάλαμο για την πρώτη ομάδα (που θα παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα Νέων και θα δίνει και φιλικά κάθε Τετάρτη, οπότε και θα αγωνίζονται όσοι δεν έπαιξαν την Κυριακή με την πρώτη ομάδα), αναλαμβάνει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του σκάουτερ στη Λατινική Αμερική. Η προετοιμασία της Golden Team θα γίνει στο εξωτερικό και θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x