Γενικά

Νέο 'κρούσμα' ντόπινγκ στην άρση βαρών

Το… ντόπινγκ, χτύπησε για ακόμη μία φορά την πόρτα της άρσης βαρών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Νίκος Κουρτίδης και Κωνσταντίνα Λάπου βρέθηκαν την Τρίτη "θετικοί" σε απαγορευμένες ουσίες.

Το… ντόπινγκ, χτύπησε για ακόμη μία φορά την πόρτα της άρσης βαρών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Νίκος Κουρτίδης και Κωνσταντίνα Λάπου βρέθηκαν την Τρίτη "θετικοί" σε απαγορευμένες ουσίες.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως οι δύο αθλητές κατέκτησαν μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, αφού ο Κουρτίδης πήρε δύο χρυσά, ενώ και η Λάπου, από την πλευρά της, την Κυριακή κατάφερε να πάρει το ασημένιο.

Πλέον, μετά από αυτό το γεγονός, η ελληνική άρση βαρών κινδυνεύει με αποκλεισμό από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Τα δείγματα των δύο αθλητών είχαν ληφθεί την 1η Ιουνίου κι ενώ βρίσκονταν για προετοιμασία στην Κύπρο.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ο πρόεδρος της ελληνικής ομοπσονδίας άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα, στις 8.05 το βράδυ, μια ώρα μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής προσπάθειας των αθλητών μας, ενημερώθηκα από το ΕΣΚΑΝ ότι βρέθηκε "θετικό" το πρώτο δείγμα δυο αθλητών της Μεσογειακής μας ομάδας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε αυτό στις 1 Ιουνίου, δηλαδή 30 μέρες πριν τον σημερινό αγώνα.

Ταυτόχρονα, η παγκόσμια ομοσπονδία μας ανακοίνωσε και αυτή σήμερα, ότι σε έλεγχο στις 14/5/2009, βρέθηκε "θετικό" το πρώτο δείγμα αθλήτριας που αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Όλοι λοιπόν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, λίγο πριν το τέλος των Μεσογειακών αγώνων και, αφού πρώτα αγωνίστηκαν οι αθλητές μας, μας ανακοίνωσαν για τα "θετικά" δείγματα.

Για σήμερα, θα αρκεστώ στα εξής ερωτήματα:

Πρώτα πρώτα στην ΕΟΕ

Γιατί άφησαν τους αθλητές να αγωνιστούν και δε φρόντισαν να έχουν εγκαίρως τα αποτελέσματα.

Γιατί, όταν ζητήσαμε την βοήθειά της στις 15/6/2009 για τη διενέργεια ελέγχων, δήλωσε αναρμόδια.

Στο Εργαστήριο του OAKA

Γιατί, όταν ζητήσαμε εγγύηση για την αξιοπιστία των ελέγχων και, για το πρωτοφανές στους ίδιους ελέγχους, άλλοι αθλητές να είναι "θετικοί" και άλλοι "αρνητικοί" με τις ίδιες ουσίες, δεν πήραμε ούτε και για αυτό απάντηση και, επίσης, πότε επιτέλους, θα βγουν τα αποτελέσματα του ελέγχου που έκανε, με δική της εντολή, η ΕΟΑΒ στις 19/6/2009 στη Μεσογειακή της ομάδα. Πιθανολογούμε, ίσως, σε κάποια άλλη μελλοντική διοργάνωση.

Και τέλος στη ΓΓΑ, στην οποία κοινοποιούσαμε όλη την αλληλογραφία.

Γιατί δεν παρενέβη άμεσα για να δώσει λύσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που είχαν σχέση με την καταπολέμηση του ντόπινγκ και, για τα οποία, ήταν ενήμερη.

Για σήμερα, μαζί με τα πιο πάνω ερωτήματα, δίνω στη δημοσιότητα όλη την αλληλογραφία με ΕΟΕ και ΕΣΚΑΝ για να αντιληφθεί ο φίλαθλος κόσμος από μόνος του, ποιος έχει την αγωνία, ποιος ενδιαφέρεται για την καταπολέμηση, ποιος αδιαφορεί και ποιος υποκρίνεται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x