Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Είναι ανοργάνωτη και το δείχνει!

www.sport-fm.gr

Το πόσο ανοργάνωτη είναι η Σούπερ Λίγκα φάνηκε για μια ακόμη χρόνια στην κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο λέμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει προφύλαξη του ίδιου του προϊόντος με την αποφυγή των μεγάλων ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά αντίθετα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινάμε με ντέρμπι, αυτή τη φορά ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Φώναζα εδώ και δυο μήνες ότι το φετινό καλοκαίρι των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ελληνικών ομάδων είναι από τα πιο κρίσιμα και θα έπρεπε να γίνει ότι είναι δυνατόν για να προφυλαχθούν οι ελληνικές συμμετοχές.

Και φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ΑΕΚ και Ολυμπιακός μπαίνουν στην έναρξη του Πρωταθλήματος στο ενδιάμεσο των αγώνων τους για το Europa League και τα προκριματικά του Champions League αντίστοιχα.

Η μεν ΑΕΚ θα έχει δώσει το παιχνίδι της την Πέμπτη, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίζει λογικά την Τρίτη. Όποια μέρα και αν επιλεγεί να παίξουν, Σάββατο ή Κυριακή κάποιος από τους δυο θα έχει παράπονα και αυτό θα είναι απόλυτα λογικό.

Το συγκεκριμένο θέμα το είχα τονίσει εδώ και μήνες σε καθημερινή βάση από την Sportday, αλλά εκείνη την εποχή όλοι είχαν τυφλωθεί από τα χρήματα που πέρναγαν από μπροστά τους. Τα χρήματα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης ήταν κάτι που είχαν να δουν οι ομάδες από την εποχή του αλήστου μνήμης ALPHA Digital. Και όλοι θυμόμαστε τι έγινε σε αυτή την περίπτωση και με το κανάλι, αλλά και με πολλές από τις ομάδες που πήραν αυτά τα λεφτά.

Για να κλείσουμε μπορούμε να πούμε αυτό που λέμε πάντα. Ότι τίποτα δεν κρίνεται από την κλήρωση. Κανένας δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα από το πρόγραμμα, όμως πολλοί έχουν χάσει το πρωτάθλημα από τις γκέλες των πρώτων αγωνιστικών.

Για την ουσία του πρωταθλήματος η μοναδική σημασία της κλήρωσης είναι με το ποιους παίζεις τις τελευταίες αγωνιστικές και το αν θα είναι αδιάφοροι. Εδώ ο ίδιος ο ΟΠΑΠ που χορηγεί την διοργάνωση «κλειδώνει» στο τέλος της σεζόν παιχνίδια και δεν τα προσφέρει ούτε για 1,10.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x