Ελλάδα

Πρίντεζης: «Με κέρδισε η συμπεριφορά τους»

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ολυμπιακός φαινόταν πως θα πορευτούν για πολλά χρόνια μαζί. Ήρθε, όμως, το φετινό καλοκαίρι που άλλαξε τα δεδομένα. Το συμβόλαιο του 24χρονου φόργουορντ έληξε και οι διαπραγματεύσεις είχαν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Το διαζύγιο είναι οριστικό και ο «Πρι» θα αγωνίζεται τα επόμενα τρία χρόνια στη Μάλαγα γιατί όπως δήλωσε στο www.sportfm.gr με κέρδισε η συμπεριφορά τους.

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ολυμπιακός φαινόταν πως θα πορευτούν για πολλά χρόνια μαζί. Από το 2000, με ένα μικρό διάλλειμα το 2007, οι δύο πλευρές βάδιζαν χέρι χέρι. Ήρθε, όμως, το φετινό καλοκαίρι που άλλαξε τα δεδομένα. Το συμβόλαιο του 24χρονου φόργουορντ έληξε και οι διαπραγματεύσεις είχαν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Το διαζύγιο είναι οριστικό και ο «Πρι» θα αγωνίζεται τα επόμενα τρία χρόνια στη Μάλαγα γιατί όπως δήλωσε στο www.sportfm.gr «με κέρδισε η συμπεριφορά τους».

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ολυμπιακός φαινόταν πως θα πορευτούν για πολλά χρόνια μαζί. Από το 2000, με ένα μικρό διάλλειμα το 2007, οι δύο πλευρές βάδιζαν χέρι χέρι. Ήρθε, όμως, το φετινό καλοκαίρι που άλλαξε τα δεδομένα. Το συμβόλαιο του 24χρονου φόργουορντ έληξε και οι διαπραγματεύσεις είχαν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Το διαζύγιο είναι οριστικό και ο «Πρι» θα αγωνίζεται τα επόμενα τρία χρόνια στη Μάλαγα γιατί όπως δήλωσε στο www.sportfm.gr «με κέρδισε η συμπεριφορά τους».

«Δεν περίμενα πως θα εξελίσσονταν έτσι τα πράγματα» ήταν η πρώτη ατάκα του Γιώργου Πρίντεζη όταν ξεκίνησε η συνομιλία μας και τον ρωτήσαμε πως αισθάνεται. «Πίστευα πως όλα θα πήγαιναν καλά αλλά στην πορεία κατάλαβα πως υπήρχε τεράστια διαφορά σε αυτά που ζητούσα και σε όσα μου προσέφεραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού». Τα ποσά που ακουστήκαν όλες τις ημέρες των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γεγονός που επιβεβαίωσε ο διεθνής φόργουορντ. «Η προσφορά του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που βγήκε προς τα έξω» μας είπε και συμπλήρωσε πως « το συμβόλαιο που μου πρότειναν ήταν διετές κλειστό με συνολικές απολαβές 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Από την άλλη, η Μάλαγα μου προσέφερε κλειστό τριετές, με ετήσιες απολαβές κοντά στο 1,15 εκ. το χρόνο και με οψιόν για το ΝΒΑ το δεύτερο καλοκαίρι».

Το «όπλο» των Ισπανών, όμως, για να πείσουν τον Γιώργο Πρίντεζη να πει τελικά το «ναι» ήταν η «συμπεριφορά τους και γενικά ο τρόπος που με προσέγγισαν. Με πήρε τηλέφωνο ο Αϊτο Ρενέσες, ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, σχεδόν όλα τα μέλη της Μάλαγα. Ήταν φοβερό. Καθημερινά δεχόμουν μια και δύο κλήσεις από τους ανθρώπους της Μάλαγα, οι οποίοι με κέρδισαν με την συμπεριφορά τους. Ό,τι και αν τους ζητούσα μου έλεγαν αμέσως ναι και αυτό είναι καταπληκτικό για έναν αθλητή» παραδέχθηκε ο Πρίντεζης ο οποίος είχε δεχτεί ακόμη πιο δελεαστική πρόταση αρχικά από τον ισπανικό σύλλογο αλλά «ένα πρόβλημα με τον βασικό χορηγό της ομάδας τους ανάγκασε να μειώσουν ελάχιστα την αρχική τους προσφορά».

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Γιώργος Πρίντεζης θα μεταβεί στην Ισπανία για να υπογράψει το συμβόλαιο του καθώς «έχουμε συμφωνήσει σε όλα, απομένουν κάποιος διαδικαστικές λεπτομέρειες και, όπως όλα δείχνουν, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα με ειδοποιήσουν πάω στην Ισπανία για να υπογράψω και να παρουσιαστώ».

Οπότε πλέον τα πάντα έχουν τελειώσει και ο 24χρονος φόργουορντ για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια θα παίζει στην ACB. Το ΝΒΑ όπως όλα δείχνουν μπορεί να περιμένει. «Εγώ δεν μπορούσα να περιμένω τους Τορόντο Ράπτορς» μας εξήγησε ο Πρίντεζης γιατί «δεν ξέρω τι είχαν να μου προσφέρουν και μου ξεκαθάρισαν πως θα έπρεπε να περιμένω μέχρι τις 15 Ιουλίου. Κάτι τέτοιο εγώ δεν μπορούσα να το κάνω. Ήδη το γεγονός πως περίμενα τον Ολυμπιακό τόσο καιρό με έκανε να χάσω άλλες δύο προτάσεις από ισπανικές ομάδες. Δεν ήθελα λοιπόν να περιμένω και άλλο για χάρη τον Ράπτορς».

Το γεγονός πως θα φοράει «πράσινα» του φαίνεται «αρκετά περίεργο. Δεν περίμενα πως κάποια στιγμή στην καριέρα μου θα φορούσα πράσινα αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως θα σου τα φέρει η ζωή». Οι αναμνήσεις από αυτά τα σχεδόν 10 χρόνια στον Πειραιά είναι πολλές αλλά η τελευταία ανάμνηση είναι «πικρή» για ένα παιδί, ο οποίος έχει δηλώσει πολλές φορές πως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του. «Δεν μπορώ να πιστέψω πως αφήνω τον Ολυμπιακό, την ομάδα της καρδιάς μου, μετά από τόσα χρόνια. Άφησα να περάσει αρκετός χρόνος, πριν αποδεχτώ οριστικά την πρόταση της ισπανικής ομάδας. Πολλοί νομίζουν ότι δεν έμεινα λόγω χρημάτων, αλλά η ουσία δεν είναι εκεί. Η διαφορά είναι πως με πίστεψαν κάποιοι που ουσιαστικά έχουν μόνο αγωνιστικές εικόνες από εμένα και δεν με πίστεψαν οι άνθρωποι που με είχαν τόσα χρόνια στην ομάδα τους. Με ενημέρωσαν πως θα είμαι το τέταρτο «4αρι» της ομάδας κάτι που πραγματικά με ξάφνιασαν. Επίσης, ο τρόπος ο οποίος χειρίστηκαν το θέμα μου νομίζω πως ήταν τελείως λανθασμένος».

Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x