Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Χρυσάφι για Μαρτσένα

"Γη και ύδωρ" για την απόκτηση του Κάρλος Μαρτσένα προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Περί τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως μαζί με τα μπόνους δίνουν οι «πράσινοι» στον αμυντικό της Βαλένθια. Εναλλακτική λύση ο Μπιέρσμιρ. Με όλα τα νέα αποκτήματα αναχωρεί το «τριφύλλι» για την Ελβετία. Σκληρή στάση απέναντι στον Τζιόλη. «Ο Έλληνας τιμωρήθηκε με έξι μήνες κι εγώ ένα χρόνο…», ο Βαβζίνιακ.

"Γη και ύδωρ" για την απόκτηση του Κάρλος Μαρτσένα προσφέρει ο Παναθηναϊκός, θέλοντας να καλύψει το κενό στη θέση του κεντρικού αμυντικού με τον Ισπανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο στον 30χρονο άσο με 1,9 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο, που με μπόνους συμμετοχών και πριμ υπογραφής θα φθάνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Χρήματα που είναι μάλλον αδύνατο να προσφέρουν άλλοι ισπανικοί σύλλογοι στον διεθνή στόπερ. Ο Μαρτσένα έχει λαμβάνειν για την προσεχή σεζόν 1,2 εκατ. ευρώ από τη Βαλένθια, ενώ η διοίκηση απέρριψε αίτημα του μάνατζέρ του για αναπροσαρμογή συμβολαίου.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη, Μανουέλ Γκαρθία Κιλόν, παραπέμπει στη διοίκηση της Βαλένθια. «Αν θέλει ο Παναθηναϊκός, ας τα βρει με τη Βαλένθια και εν συνεχεία συζητάμε για τον Κάρλος», δήλωσε στη «SportDay». Ο τεχνικός διευθυντής της Βαλένθια, Φερνάντο Γκόμεθ, τόνισε με τη σειρά του «Η Βαλένθια δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μαρτσένα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πάει στον Παναθηναϊκό, ούτε ότι δεν είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση της ελληνικής ομάδας».

Σε περίπτωση που η απάντηση της Βαλένθια (σε πρόταση 4 εκατ. ευρώ συν τον Νασίφ Μόρις) ή του Κάρλος Μαρτσένα είναι αρνητική, ο Παναθηναϊκός θα στραφεί οριστικά στον Ματίας Μπιέρσμιρ. Αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στον Ισραηλινό αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι Ταλ Μπεν Χαΐμ, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

* Σύμφωνα με μια ιστοσελίδα της Ισπανίας, για την απόκτηση του Μαρτσένα ενδιαφέρεται και η Μάντσεστερ Σίτι.

Πετά για Ελβετία

Για την Ελβετία, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, πετά το μεσημέρι (15:45) η αποστολή του Παναθηναϊκού. Παρόντες θα είναι από την πρώτη ημέρα και οι νεοαποκτηθέντες Σισέ, Καντέ, Λέτο και Κατσουράνης. Πέραν αυτών, ο Χενκ Τεν Κάτε θα έχει υπό τις οδηγίες του στο Ιβερντόν τους Γκαλίνοβιτς, Τζόρβα, Μάτος, Σαριέγκι, Βύντρα, Καραγκούνη, Καρνέζη, Νίνη, Πετρόπουλο, Σαλπιγγίδη, Σπυρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, Σιμάο, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Μελίσση, Καπίνο, Μαχλελή, Σταμπολζίεφ και Παντίδο. Στην αποστολή θα είναι και ο Γκανέζος αμυντικός Μενσά, που θα αποκτηθεί και θα δοθεί δανεικός. Την Κυριακή θα μεταβεί στην Ελβετία και ο Μπράις Μουν. Στην Ελβετία δεν θα μεταβούν αντίθετα οι Ίβανσιτς, Κλέιτον, Μάντζιος, Λεοντίου, Ταμπάκης, Ραντοβάνοβιτς, Ντέιβιντ, Δημούτσος και Μάλαρτζ.

Το Σάββατο στις 20:30 ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με την ελβετική Γιούνγκ Μπόις, στο πλαίσιο του Uhren Cup, ενώ τη Δευτέρα στις 22:00 θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία για το ίδιο τουρνουά. Και τα δύο ματς θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση. Ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 15:00.

Σκληρή στάση απέναντι σε Τζιόλη

Η επιμονή του Αλέξανδρου Τζιόλη να περιμένει πρόταση από τη Γερμανία, αψηφώντας το ενδιαφέρον της Αταλάντα, έχει εκνευρίσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας Αντωνίου, μιλώντας στον διεθνή μέσο, έκανε παράπονα για τη στάση του ιδίου και του πατέρα του. «Κοιτάμε και για το συμφέρον του Παναθηναϊκού αλλά και να έχετε κι εσείς μια συνέχεια στην καριέρα σας. Δεν γίνεται ορισμένοι να παίζουν με την ομάδα. Δεν γίνεται, Αλέξη, να υπάρχει μία πρόταση και να μην τη δέχεσαι. Πού είναι οι άλλες προτάσεις από τη Γερμανία και τη Βέρντερ; Μας παίρνει συνέχεια ο πατέρας σου και μας κόβει οποιαδήποτε πρόταση από Ιταλία. "Δεν υπάρχει περίπτωση", λέει. Ενήλικος είσαι. Δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση μόνος σου; Τι βάζεις τον πατέρα σου να με παίρνει τηλέφωνο, όπως πέρυσι που δεν σε χρησιμοποιούσε ο προπονητής και με ρωτούσε γιατί δεν παίζεις», είπε στον 25χρονο άσο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, έκανε σαφές πως αν ο παίκτης δεν δεχτεί να πωληθεί, θα μείνει στην εξέδρα.

Σε ό,τι αφορά στον Σωτήρη Λεοντίου, του προτάθηκε να πάει δανεικός στην Καβάλα ή τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο παίκτης προτιμά τους Ηπειρώτες, καθώς κατάγεται από εκεί, αλλά πρόθεση της ΠΑΕ είναι να δοθεί στην Καβάλα. Όσο για τον Ντέιβιντ, ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα δοθεί δανεικός σε μία εκ των Καβάλα ή Βίσλα Κρακοβίας.

* Ολοκληρώνεται σήμερα η περίοδος στην οποία οι περσινοί κάτοχοι των καρτών διαρκείας μπορούν να τα ανανεώσουν και πλέον οι κενές θέσεις «ελευθερώνονται» για κάθε ενδιαφερόμενο. Μέχρι χθες είχαν διατεθεί 10.000 κάρτες, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 8.000 συνδεσμιακές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x