Stoiximan Super League

«Καλή μπάλα και πρωτάθλημα…»

Σαφής, όσον αφορά στους στόχους του Παναθηναϊκού για τη νέα περίοδο, ήταν ο Χενκ Τεν Κάτε κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ελβετία, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. «Στόχος είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», είπε. «Θα δώσουν ποιότητα οι μεταγραφές», τόνισε και πρόσθεσε «… φέτος ξέρω καλύτερα την ομάδα». «Χρυσώνει» τον Μαρτσένα ο Παναθηναϊκός.

Σαφής, όσον αφορά στους στόχους του Παναθηναϊκού για τη νέα περίοδο, ήταν ο Χενκ Τεν Κάτε κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ελβετία, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. «Στόχος είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις μεταγραφές που έχουν γίνει.

«Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν μπορούν να προσφέρουν ποιότητα. Όλοι ξέρουν ότι ο Κατσουράνης και ο Σισέ είναι παίκτες νικητές. Ο Λέτο στην περσινή του χρονιά δεν κατάφερε να δείξει αυτό που μπορεί για κάποιους λόγους, αλλά φέτος πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερος», είπε. Όσο για την απόκτηση αμυντικού, ο Τεν Κάτε προσπάθησε να θολώσει τα νερά, λέγοντας πως «… οι εφημερίδες γράφουν διάφορα για να πουλάνε φύλλα» και πρόσθεσε: «… «Θα πάθετε πλάκα με τον Καντέ. Είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής. Έχουμε και τον Βύντρα που πέρυσι ήταν ο καλύτερος αμυντικός μας».

Ο 55χρονος προπονητής θεωρεί πως φέτος δεν θα χρειαστεί να πειραματιστεί πολύ. «Είναι πλεονέκτημα που γνωρίζω τους παίκτες. Ξέρω τις αρετές και τις αδυναμίες τους και έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνω δοκιμές όπως πέρυσι», είπε και αναφερόμενος στο τι θα περιλαμβάνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, τόνισε: «Θα εστιάσουμε στη φυσική κατάσταση των παικτών και εν συνεχεία θα δουλέψουμε στην τακτική».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάποιον από τους τέσσερις νεοαποκτηθέντες στα φιλικά της Ελβετίας. «Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω για κάποιον τραυματισμό. Οι συγκεκριμένοι παίκτες βρίσκονται πολύ πιο πίσω σε φυσική κατάσταση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Στην Αυστρία θα κάνουν ντεμπούτο».

Ο Χενκ Τεν Κάτε θα έχει υπό τις οδηγίες του στο Ιβερντόν τους: Λέτο, Κατσουράνη, Καντέ, Σισέ, Γκαλίνοβιτς, Τζόρβα, Μάτος, Σαριέγκι, Βύντρα, Καραγκούνη, Καρνέζη, Νίνη, Πετρόπουλο, Σαλπιγγίδη, Σπυρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, Σιμάο, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Μελίσση, Καπίνο, Μαχλελή, Σταμπολζίεφ και Παντίδο. Στην αποστολή είναι και ο Γκανέζος αμυντικός Μενσά, που θα αποκτηθεί και θα δοθεί δανεικός. Την Κυριακή θα μεταβεί στην Ελβετία και ο Μπράις Μουν. Στην Ελβετία δεν μεταβαίνουν οι: Ίβανσιτς, Κλέιτον, Μάντζιος, Λεοντίου, Ταμπάκης, Ραντοβάνοβιτς, Ντέιβιντ, Δημούτσος και Μάλαρτζ.

Το Σάββατο στις 20:30 ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με την ελβετική Γιούνγκ Μπόις, στο πλαίσιο του Uhren Cup, ενώ τη Δευτέρα στις 22:00 θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία για το ίδιο τουρνουά. Και τα δύο ματς θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση. Ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 15:00.

Χρυσάφι για Μαρτσένα

"Γη και ύδωρ" για την απόκτηση του Κάρλος Μαρτσένα προσφέρει ο Παναθηναϊκός, θέλοντας να καλύψει το κενό στη θέση του κεντρικού αμυντικού με τον Ισπανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο στον 30χρονο άσο με 1,9 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο, που με μπόνους συμμετοχών και πριμ υπογραφής θα φθάνουν τα 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Χρήματα που είναι μάλλον αδύνατο να προσφέρουν άλλοι ισπανικοί σύλλογοι στον διεθνή στόπερ. Ο Μαρτσένα έχει λαμβάνειν για την προσεχή σεζόν 1,2 εκατ. ευρώ από τη Βαλένθια, ενώ η διοίκηση απέρριψε αίτημα του μάνατζέρ του για αναπροσαρμογή συμβολαίου.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη, Μανουέλ Γκαρθία Κιλόν, παραπέμπει στη διοίκηση της Βαλένθια. «Αν θέλει ο Παναθηναϊκός, ας τα βρει με τη Βαλένθια και εν συνεχεία συζητάμε για τον Κάρλος», δήλωσε στη «SportDay». Ο τεχνικός διευθυντής της Βαλένθια, Φερνάντο Γκόμεθ, τόνισε με τη σειρά του «Η Βαλένθια δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μαρτσένα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πάει στον Παναθηναϊκό, ούτε ότι δεν είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση της ελληνικής ομάδας».

Σε περίπτωση που η απάντηση της Βαλένθια (σε πρόταση 4 εκατ. ευρώ συν τον Νασίφ Μόρις) ή του Κάρλος Μαρτσένα είναι αρνητική, ο Παναθηναϊκός θα στραφεί οριστικά στον Ματίας Μπιέρσμιρ. Αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στον Ισραηλινό αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι Ταλ Μπεν Χαΐμ, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

* Σύμφωνα με μια ιστοσελίδα της Ισπανίας, για την απόκτηση του Μαρτσένα ενδιαφέρεται και η Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x