Γενικά

ΟΣΦΠ: Δεν είναι «ζεστός» για Μαρινάκη

Το όραμα του Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό ικανοποιεί τον Κόκκαλη, αλλά όχι και η πρόταση του με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες το ενδεχόμενο να πει το «ναι» ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων». Πάντως, κάποιοι μέσα από την ομάδα θεωρούν όμως ότι τελικά η απάντηση θα είναι καταφατική. Τι βγήκε από τη συνάντηση με τον Λαυρεντιάδη. Έξι εκατ. ευρώ είναι πιθανόν να πάρει από τον Μπελουτσί η ομάδα του Πειραιά και έτσι θα προχωρήσει το θέμα Κάλστρομ. Έρχεται ο Λεντέσμα.

Η συνάντηση μεταξύ Κόκκαλη και Μαρινάκη με θέμα συζήτησης τη συμμετοχή του πρώτου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ή ακόμα και το ενδεχόμενο αγοράς του πλειοψηφικού κεφαλαίου έγινε σε καλό κλίμα, όπως έλεγε η ανακοίνωση της ΠΑΕ. Αυτό όμως δεν πρέπει να θεωρείται πιο πιθανό είναι να απαντήσει θετικά ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» στην πρόταση που του έγινε.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως θα γίνει το αντίθετο. Ο Κόκκαλης δεν θέλει να παραμείνει μόνος του στη διαχείριση του συλλόγου, αλλά αυτό δεν σήμαινε και δεν σημαίνει ότι θα πει το «ναι» σε ότι του προταθεί. Πόσω δε μάλλον όταν υπάρχει μία τόσο μεγάλη διαφορά στο οικονομικό. Ο Κόκκαλης κοστολογεί 70 εκατ. ευρώ το 40% της ΠΑΕ και ο Μαρινάκης προσέφερε 50 εκατ. ευρώ για το ίδιο ποσοστό, δηλαδή όλο το ποσοστό που έχει βγει προς διάθεση, αλλά και θέλοντας τη συνεκμετάλλευση, μάλλον σε ένα παρόμοιο ποσοστό της Καραϊσκάκης ΑΕ, που είναι συμφερόντων Κόκκαλη.

Αυτά τα χρήματα δίνονται ως «προκαταβολή» για μελλοντική αγορά της ΠΑΕ. Όταν λέμε μελλοντική εννοούμε για δύο ή τρία χρόνια από τώρα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι μέσα στην ομάδα που πιστεύουν ότι τελικά ο Κόκκαλης θα πει το ναι, διότι δείχνει να πιστεύει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ στο όραμα του Μαρινάκη και ξέρει πως δεν είναι κανένας τυχαίος. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι επίσης ότι τα 50 εκατ. ευρώ ο Μαρινάκης τα δίνει όχι με άμεση καταβολή, αλλά σταδιακά. Στοιχείο που μπορεί να παίξει ρόλο και που βεβαίως δεν βοηθήσει ώστε να δεχθεί την πρόταση ο Κόκκαλης.

Θετική η συνάντηση με Λαυρεντιάδη

Η συνάντηση Κόκκαλη- Λαυρεντιάδη που περίμεναν πολλοί να γίνει, πραγματοποιήθηκε τελικά προχθές(2/7) το βράδυ, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «ΦΩΣ». Η επαφή έγινε σε καλό κλίμα και όπως διέρρευσε ο Λαυρεντιάδης θέλει να δώσει 10-15 εκατ. ευρώ για να μπει στην ΠΑΕ. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη δεύτερη συνάντηση Κόκκαλη-Μαρινάκη, διότι η πρόταση του δεύτερου καλύπτει όλο το ποσοστό που είναι προς διάθεση. Δηλαδή το 40%.

Ένα σενάριο που επίσης κυκλοφορεί είναι να μπουν στην ΠΑΕ Ο Λαυρεντιάδης και ο Γλου που θέλουν να βάλουν από 10-15 εκατ. ευρώ ο πρώτος και να περίπου 5 εκατ. ευρώ ο δεύτερος και τα υπόλοιπα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Διότι πρέπει να καλυφθεί το υπάρχον άνοιγμα των 22 εκατ. ευρώ άμεσα για να συμμετάσχει η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο σύλλογος

Έρχεται και μένει(;) ο Λεντέσμα

Σήμερα αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο Κριστιάν Λεντέσμα. Ο Αργεντινός μέσος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα προπονήσεις με την ομάδα. Ο μάνατζερ του παίκτη, ο Καστεγιάν ενημερώθηκε από την ομάδα του Πειραιά πως σε περίπου δέκα ημέρες θα πάρει απάντηση στο αίτημα του παίκτη να μείνει στην Ελλάδα, αλλά θα πρόκειται για συμβόλαιο που θα λήγει το καλοκαίρι του 2011 και όχι το 2010 και με αυξημένες απολαβές. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια για να κερδηθεί χρόνος, ώστε να τον δει ο Κετσπάγια τον παίκτη και να δουν στον Ολυμπιακό να θα χρειαστεί να ελευθερωθεί θέση ξένου. Αν πουληθεί τελικά ο Μπελούτσι δεν θα χρειαστεί.

Έξι εκατ. ευρώ για Μπελούτσι

Πιο κοντά από ποτέ είναι η πώληση Μπελούτσι. Ακουγόταν πως η πρόταση θα είναι 6 εκατ. ευρώ για το 100% του παίκτη, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακό θα έπαιρνε 3 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά είναι για το 50% όπως ενημέρωσε ο Ζάχαβι, που έκανε τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, και ικανοποιήθηκαν στον Πειραιά. Ο γνωστός μάνατζερ ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ομάδες τελικά, αλλά δεν έγινε γνωστό για ποιες πρόκειται. Είχε κυκλοφορήσει πως θέλει τον παίκτη η Πόρτσμουθ, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι μέχρι στιγμής.

Σήμερα αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζερ και δικηγόρος του Μπελούτσι και έχει προγραμματιστεί να πάει στα γραφεία της ΠΑΕ τη Δευτέρα, ενώ την ίδια ημέρα θα φτάσει και το έγγραφο της πρότασης, οπότε είναι πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις άμεσα. Εάν συμβεί αυτό, θα μπορέσει να προχωρήσει άμεσα μια μεταγραφή, πριν γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δηλαδή πριν τα μέσα Ιουλίου. Τα δεδομένα στις υποθέσεις Γκονζάλες, Κάλστρομ είναι γνωστά, αλλά προτεραιότητα αποτελεί ο δεύτερος.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x