Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Φεύγει ο «Μπελού», έρχεται ο Κιμ

Η Πόρτο θα είναι, εκτός απρόοπτου, ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φερνάντο Μπελούτσι. Αργά χθες το βράδυ στον Ολυμπιακό επιβεβαίωναν ότι οι «δράκοι» ενδιαφέρονται για τον Αργεντινό, αλλά τόνιζαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα. Τον δρόμο για την απόκτηση του Κιμ Κάλστρομ φαίνεται πως ανοίγει η πώληση του «Μπελού». «Για χρόνια στον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Κρ. Λεντέσμα στη «SportDay». Τι σκέφτεται ο Σ. Κόκκαλης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ.

Η Πόρτο θα είναι, εκτός απρόοπτου, ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φερνάντο Μπελούτσι. Ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Μαδρίτη, όπου χθες τον περίμενε ο μάνατζερ και δικηγόρος του, Αλμπέρτο Μέο. Σημαντικό ρόλο στην διαφαινόμενη μεταγραφή έχει παίξει και ο γνωστός ατζέντης Πίνι Ζάχαβι, ενώ στις συζητήσεις θα είναι παρών και ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος του παίκτη, Φάνης Κλωνόπουλος.

Το… στόρι έχει ως εξής:

Η αποστολή των Πειραιωτών αναχώρησε χθες το απόγευμα από το Μόναχο, όμως κάποιοι έφυγαν για άλλους προορισμούς, έχοντας πάρει σχετική άδεια. Πρόκειται για τους Ζεβλάκοφ (πήγε στη Βαρσοβία), Στολτίδη, Τοροσίδη (στη Θεσσαλονίκη), Νταρμπισάιρ (Λονδίνο) και Μπράβο (Μαδρίτη).

Μαζί με τον τελευταίο ταξίδεψε για την ισπανική πρωτεύουσα και ο «ράστα» και οι φήμες τον ήθελαν να πηγαίνει για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε κάποια ομάδα της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα δημοσιεύματα ήθελαν τον «Μπελού» να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Πόρτσμουθ, η οποία φέρονταν διατεθειμένη να προσφέρει περίπου 8 εκατ. ευρώ συνολικά για την απόκτησή του.

Επιβεβαίωση για Πόρτο!

Αργά χθες το βράδυ άνθρωποι του Ολυμπιακού επιβεβαίωναν ότι η Πόρτο ενδιαφέρεται για να κάνει τον Μπελούτσι δικό της, αλλά τόνιζαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα. Δεν αποκλείεται η μεταγραφή να ολοκληρωθεί ακόμη και αύριο. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι κατέχουν το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, αναμένεται να βάλουν 4,5-5 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους. Έτσι, υπολογίζεται ότι το κόστος της μεταγραφής θα αγγίξει τα 9-10 εκατ. ευρώ.

Μπορεί οι νταμπλούχοι Ελλάδας αυτή τη στιγμή να βγαίνουν ζημιωμένοι (είχαν δώσει 7,5 εκατ. ευρώ για το 50% πριν από ενάμιση χρόνο), όμως αν ο Αργεντινός πουληθεί με μεγαλύτερο ποσό θα βάλουν και εκείνοι κάτι αργότερα στην τσέπη τους. Να σημειωθεί ότι χρήματα από τη μεταγραφή του «Μπελού» στους «δράκους» θα πάρει και η Ρίβερ Πλέιτ, όπως και ο Ζάχαβι που έχει ένα ποσοστό και κίνησε τα νήματα της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Κιμ ο αντί-Μπελούτσι

Τον δρόμο για την απόκτηση του Κιμ Κάλστρομ φαίνεται πως ανοίγει η πώληση του Φερνάντο Μπελούτσι στην Πόρτο. Ο Σουηδός μέσος της Λιόν είναι ο «εκλεκτός» του Τιμούρ Κετσπάγια για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, αν και στον Ολυμπιακό διαψεύδουν ότι η παραχώρηση του «Μπελού» σημαίνει ότι θα κάνουν αυτόματα τον 27χρονο χαφ δικό τους.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έχει δείξει το τελευταίο διάστημα ότι δεν έχει πρόβλημα να φύγει ο «ράστα» και θεωρεί απαραίτητο τον Κάλστρομ. Ειδικά, στο 4-3-3, μπορεί να δώσει ποιότητα στον άξονα, μαζί με τον Ντουντού κι έναν αμυντικό μέσο πίσω τους και γι' αυτόν τον λόγο έχει εισηγηθεί στη διοίκηση θερμά την απόκτησή του. Από την πλευρά τους, οι διοικούντες δεν προτίθενται να αγοράσουν τον Σουηδό (σ.σ.: η Λιόν ζητά περίπου 7 εκατ. ευρώ) με όσα χρήματα δίνουν στον Μπελούτσι και εκτιμάται ότι δεν θα γίνει άμεσα κάποια «κρούση».

Σε ό,τι αφορά τη μεταγραφή του αριστερού χαφ, οι νταμπλούχοι Ελλάδας τονίζουν ότι ο Μαρκ Γκονζάλες παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να καθυστερήσει κι άλλο. Ο λόγος είναι οι απαιτήσεις της Μπέτις και η κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο, ύστερα από τον υποβιβασμό της ομάδας στη Segunda Divsion. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες αισιοδοξούν ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο Χιλιανός άσος θα ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» έναντι 4-5 εκατ. ευρώ.

Λεντέσμα: «Για χρόνια στον Ολυμπιακό»

Την επιθυμία να συνεχίσει στον Ολυμπιακό την καριέρα του εξέφρασε ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, μιλώντας στη «SportDay». Ο Αργεντινός βρίσκεται στην Αθήνα από χθες το μεσημέρι και από αύριο αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στην υπόθεσή του. «Θέλω να παίξω για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Είναι το μέλλον μου. Μέχρι στιγμής δεν έχω μιλήσει με κάποιον από τη διοίκηση ή τον κύριο Κετσπάγια. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) αναμένεται να το κάνω», ανάφερε αρχικά ο 31 ετών μέσος και τόνισε πως: «Δεν ξέρω για άλλες προτάσεις. Ούτε από την Μπόκα αλλά και ούτε από κάποιον άλλο σύλλογο».

Ο Λεντέσμα θέλει μεγαλύτερο συμβόλαιο (από άποψης χρονικής διάρκειας), αλλά οι Πειραιώτες δεν φέρονται διατεθειμένοι να του το δώσουν. Ωστόσο, επιθυμούν να τον κρατήσουν, αρκεί ο παίκτης να θέλει πραγματικά να προσφέρει. Διαφορετικά, θα βρεθεί μια λύση για να φύγει.

Οι σκέψεις του Κόκκαλη

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες ο Σωκράτης Κόκκαλης να δεχθεί την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη και αν δεν υπάρξει νέα προσφορά από τον εφοπλιστή, τότε δεν θα προχωρήσουν περαιτέρω οι συζητήσεις. Μέχρι τις 10 Ιουλίου οι δύο άνδρες αναμένεται να τα ξαναπούν, αφού στις 15 του μήνα έχει οριστεί το Δ.Σ. της ΠΑΕ για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κ. Μαρινάκης δεν επιθυμεί να μπει στην ΠΑΕ με μικρό ποσοστό χωρίς να συμφωνήσει από τώρα για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μελλοντικά. Έτσι, το πιθανότερο σενάριο είναι να μπει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με 10 εκατομμύρια (ίσως φτάσει και τα 15 εκατ.), ο Γιώργος Γλου με άλλα 5 εκατ. και να υπάρξουν κι άλλοι με ανάλογα ποσά, με τους οποίους επίσης έχει μιλήσει ο κ. Κόκκαλης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να γίνει ένα πολυμετοχικό σχήμα τελικά, αλλά πάντα με μεγαλομέτοχο τον ίδιο, όπως άλλωστε ήταν και το αρχικό πλάνο, όταν ανακοινώθηκε το εγχείρημα. Το συνολικό ποσό μπορεί να είναι από 20 έως 35-40 εκατ. ευρώ, κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x