Gossip

«Τσιχλίτσα»… κανείς;

Σε ένα άτυπο πρωτάθλημα «γραφικών» δηλώσεων καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όσα προκάλεσαν αίσθηση τη σεζόν που μας πέρασε. Σας παρουσιάζουμε τον πρωταθλητή, τον Κυπελλούχο αλλά και όσους επάξια διεκδίκησαν τον τίτλο, αλλά την τελευταία στιγμή, στη «στροφή», δεν τα κατάφεραν.

Σε ένα άτυπο πρωτάθλημα «γραφικών» δηλώσεων καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όσα προκάλεσαν αίσθηση τη σεζόν που μας πέρασε. Σας παρουσιάζουμε τον πρωταθλητή, τον Κυπελλούχο αλλά και όσους επάξια διεκδίκησαν τον τίτλο, αλλά την τελευταία στιγμή, στη «στροφή», δεν τα κατάφεραν. Είναι αξιοθαύμαστο τι μπορεί να «ξεστομίσει» κανείς όταν παρασυρμένος από την ένταση των γεγονότων, νοιώθει τους εκπροσώπους του Τύπου σαν δικούς του ανθρώπους, έτοιμους να αφουγκραστούν τις πιο προσωπικές του σκέψεις. Οι παρακάτω είναι δηλώσεις παραγόντων, παικτών, προπονητών και γενικότερα ανθρώπων του αθλητισμού που ξεπέρασαν τα όρια του καθωσπρεπισμού και εξέφρασαν τις απόψεις τους στα μέσα, με τη ξεχωριστή μοναδικότητά και το στυλ που διακρίνει τον καθένα. Ιδού, ο λόγος, που επαληθεύεται ο κανόνας του καλύτερα να μασάς…

Απλά, τα… «διαμάντια» της χρονιάς.

*Στην ένατη θέση, η καλή προσπάθεια του Αλέκου Λεώνη: Η διεξαγωγή των φετινών τελικών του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών στο βόλεϊ ανάμεσα στους «αιώνιους» προκάλεσε εντάσεις στον προπονητή των «ερυθρολεύκων» Άντερς Κρίστιανσον και τον κόουτς των «πρασίνων» Αλέκο Λεώνη. Σύμφωνα με τον κ. Λεώνη, ο προπονητής του Ολυμπιακού προέβη σε γνωστή άσεμνη χειρονομία προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που παραπέμπει σε σεξουαλικό υπονοούμενο. Από την πλευρά του, λοιπόν, ο κ. Λεώνης ένοιωσε υποχρεωμένος να απαντήσει. Αφού πρώτα δεν θέλησε να συμμετάσχει στην καθιερωμένη χειραψία ανάμεσα στους δύο προπονητές, μετά το τέλος του δεύτερου στην σειρά τελικού στο Ρέντη, δήλωσε στις κάμερες αναφερόμενος στην ενέργεια του Κρίστιανσον: «Φοβάμαι ότι αν του κάνω εγώ το ίδιο(σ.σ. αυτό που… εννοούσε ο Κρίστιανσον με τη χειρονομία του), θα του αρέσει». Είναι κατανοητό ότι ο κ. Λεώνης δεν είχε καμία διάθεση να ικανοποιήσει τον αντίπαλο του. Όλα αυτά, στο πνεύμα της ευγενούς άμμιλας, πάντα, που διέπει τον αθλητισμό.

*Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αντιδράσεις ο Τσάβι. Το αίμα του αρχηγού της Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης, όπως όλα δείχνουν, «βράζει». Την ώρα που οι οπαδοί της «μισητής» Ρεάλ Μαδρίτης «έπλεαν» σε πελάγη ευτυχίας για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, επιχείρησε με δυο «κουβεντούλες», να τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. Το νέο απόκτημα της «βασίλισσας» –ως γνωστόν- διακατέχεται από μια τάση «καβαλοκαλαμισμού». Λίγο το υπερβολικά περιποιημένο μαλλί, λίγο το δείπνο με την Πάρις Χίλτον που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και, ο «κάπτεν», δεν ήθελε πολύ για να τον «στολίσει»… «Δεν θα τον ήθελα εδώ. Στη “Mπάρτσα” δεν έχουμε χώρο για παίκτες που γεμίζουν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.

* Σε μια «κούρσα» σαν και αυτή, θα ήταν άδικο να λείπει μια από τις δημοφιλέστερες κόντρες προπονητών. Από τον Ράφα Μπενίτεθ της Λίβερπουλ και τον Άλεξ Φέργκιουσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρ’ όλα αυτά, περιμέναμε πολύ περισσότερα και όχι να τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους τη σεζόν που πέρασε κατακτώντας μόλις την έβδομη θέση, που ούτε στο “EUROPA” δεν οδηγεί: Οι λεκτικοί διαξιφισμοί δύο εκ των κορυφαίων τεχνικών της Premier League, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, βέβαια, είχαν την τιμητική τους. Ο Μπενίτεθ υποστήριξε ότι ο Σκοτσέζος φοβόταν, καθώς ένοιωθε την απειλή της Λίβερπουλ στην πορεία προς την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, ο «Φέργκι», δεν δίστασε να δηλώσει δημοσίως ότι ο Ισπανός τεχνικός είναι αλαζόνας. «Από την εμπειρία μου, δεν θυμάμαι άλλον προπονητή της Λίβερπουλ να έχει δείξει τέτοια συμπεριφορά», τόνισε ο 67χρονος κόουτς των «κόκκινων διαβόλων». Τόσα χρόνια στην Αγγλία μάλλον έχει «κρυώσει» λίγο το αίμα τους. Με τη μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού, του χρόνου, τους περιμένουμε πιο δυναμικούς.

* Αν είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε «μαϊμούδακια» να κάνουν… ουουουου, ύστερα από όσα δήλωσε ο άσος της Λίβερπουλ, Αλβάρο Αρμπελόα, στην αγγλική εφημερίδα «SUN», μετά το εμφατικό 4-1 των «Ρεντς» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα το είχαμε κάνει. Ο αμυντικός της ομάδας του λιμανιού, φιγουράρει στην έκτη θέση του πρωταθλήματός μας, καθώς λίγες μέρες μετά το θρίαμβο του Ολντ Τράφορντ η αυτοπεποίθησή του, πραγματικά, ξεχείλιζε. «H ομάδα αυτή (Λίβερπουλ) οδεύει στο να γίνει πιο διάσημη κι από τους Beatles» είπε και στην συνέχεια θέλησε να προχωρήσει σε μια πρόβλεψη: «Μας περιμένουν εβδομάδες συγκίνησης στο Champions League». Την πρόβλεψη του ήρθε για να… επαληθεύσει λίγες μέρες μετά η Τσέλσι του Γκους Χίντινκ.

* Περνάμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όταν στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των πλέι οφ του ΝBA, οι Ντάλας του Έρικ Νταμπίερ συνάντησαν τους Σπερς του Τόνι Πάρκερ. Ο κατά τον Σακίλ Ο’ Νιλ «’Ερικα Νταμπίερ» που δεν φημίζεται για τέτοιου τύπου αντιδράσεις, «καπάρωσε» την πέμπτη θέση, λέγοντας: «Ο Πάρκερ δάγκωσε την άμυνα μας και δημιούργησε πολλά προβλήματα. Κάθε φορά που διεισδύει πρέπει να τον ξαπλώνουμε κάτω. Το πρώτο μου φάουλ θα είναι ένα μήνυμα προς αυτόν ότι θα περάσει μια δύσκολη βραδιά. Το πρώτο μου φάουλ την Πέμπτη, θα τον ξαπλώσει κάτω(!). Το εγγυώμαι» είπε ο θηριώδης σέντερ του Ντάλας ύστερα από το πρώτο ματς των δύο ομάδων. Καθόλου άσχημα για μια «Έρικα», δεν νομίζετε;

* Το κλισέ «σκληρό ροκ» είναι πολύ λίγο για να χαρακτηρίσει τις ανακοινώσεις-απαντήσεις που εξέδωσε ο πρόεδρος της Ηλιούπολης , Γιώργος Τσακογιάννης, στον κ. Κούγια σχετικά με τους υπαινιγμούς του δεύτερου για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση της Ηλιούπολης. Πέρα από την επιτυχία της ομάδας του να πάρει τελικά την άνοδο στην δεύτερη εθνική κατηγορία, ο κ. Τσακογιάννης, κατάφερε στο δικό μας πρωτάθλημα να καταταγεί τέταρτος και του χρόνου ευχόμαστε όλοι να «πάει» καλά στην… «Ευρώπη».Μεταξύ άλλων, ο ισχυρός άνδρας της Ηλιούπολης «στολίζει» τον γνωστό μεγαλοδικηγόρο με διάφορες «χαριτομενιές». Συγκεκριμένα, χαρακτηριστικό είναι το επίθετο «κουνελοπνίκτης», που αποδίδει στο πρόσωπο του κ Κούγια, ενώ στο πλαίσιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης τον προτρέπει να κόψει τα… «ληγμένα», γιατί προκαλούν παραισθήσεις. Τι να πει κανείς;… Είναι πραγματικά συγκινητικός ο τρόπος που οι παράγοντες των ελληνικών σωματείων εκφράζουν την αλληλοεκτίμηση τους.

*Στην τρίτη θέση που οδηγεί στο «τσουλού», με χαρακτηριστική άνεση φιγουράρει ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις , που πέραν του ότι ασχολείται με το χώρο του ποδοσφαίρου έχει διαγράψει «λαμπρή» πορεία και στον κινηματογράφο. Υπήρξε παραγωγός σε αριστουργήματα του Γούντι Αλεν, του Πολάνσκι, του Ντέιβιντ Λιντς, του Ρομπέρτο Μπενίνι και πολλών άλλων. Ίσως, αν η φανέλα του ήταν πιο «βαριά» να είχε πάρει και το πρωτάθλημά μας. Παρ’ όλα αυτά, απολαύστε τον: Προκειμένου ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου που αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν που πέρασε στη Serie A, να πείσει τους ταλαντούχους παίκτες που είχε στο δυναμικό της η ομάδα του(Λαβέτσι, Χάμσικ, Γκαργκάνο και Σαντακρόκε), οι οποίοι αποτελούσαν διακαή πόθο αγγλικών συλλόγων, να μην μετακομίσουν στο Νησί για χάρη τους, γνωστοποίησε κάποιες συνήθειες των Βρετανών με το δικό του μοναδικό τρόπο. «Δημιουργήσαμε αυτούς τους παίκτες δύο χρόνια πριν και κανείς δεν ήξερε ποιοι ήταν. Αν θέλουν να πάνε στην Αγγλία, που στο τέλος θα το κάνουν, πρέπει να καταλάβουν αυτό. Οι Άγγλοι ζουν άσχημα, τρώνε σκουπίδια και οι γυναίκες τους δεν πλένουν τα γεννητικά τους όργανα. Για αυτές, ο μπιντές είναι κάτι το μυστήριο»… «Τσιχλίτσα»;

*Πήρε το Κύπελλο και κατάφερε να βρεθεί μόλις μια «ανάσα» μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος μας. Αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς. Ο λόγος για τον άνθρωπο που πρέπει να είναι το πρότυπο του κάθε άνδρα που σέβεται τον εαυτό του. Ο αμυντικός της «Γιούβε» Νίκολα Λεγκροτάλιε… ανέτρεψε τα καθιερωμένα. Η συνέντευξη που παραχώρησε τον Απρίλη στο περιοδικό της «Gazzetta Dello Sport» θα μείνει στην ιστορία. Μια «γεύση» από όσα κατάφερε να «ξεστομίσει» δημόσια, εμπνέοντας τους έφηβους που είχαν παραστρατήσει, να έρθουν στον ίσιο δρόμο... «Δεν έχω δει πορνό από τότε που ήμουν έφηβος. Δεν παίζω τυχερά παιχνίδια και δεν έχω παίξει ποτέ χαρτιά. Δεν έκανα σεξ με την κοπέλα μου για τρία χρόνια(!), αφού της είχα εξηγήσει πως αυτό δεν είναι απαραίτητο για να είναι μία σχέση καλή, παρόλα αυτά, δεν έχουμε αποκηρύξει τα χάδια. Η μόνη μου αμαρτία είναι η σοκολάτα»,… αμαρτωλέ!

Πρωταθλητής: Αν δεν σήκωνε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, με τις δηλώσεις του για τον Πελέ, την πολυπόθητη κούπα, τότε θα υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για το αν το πρωτάθλημα ήταν «καθαρό». Η διαμάχη των φίλων του ποδοσφαίρου σχετικά με το ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών ανάμεσα στο Μαραντόνα και τον Πελέ, φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τους ίδιους αισθητά, και αμφότεροι δεν διστάζουν να…δίνουν το καλό παράδειγμα σε κάθε ευκαιρία. Στους ισχυρισμούς του «μαύρου διαμαντιού» για το ότι ο Μαραντόνα αποτελεί κακό παράδειγμα για τους νέους, ο τεχνικός της «μπιανκοσελέστε» θέλησε να απαντήσει με το δικό του τρόπο. «Μιλάει αυτός που έχει χάσει την παρθενιά του από έναν άνδρα». Εύγε «Ντιεγκίτο» και…του χρόνου!

Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x