Gossip

Ο Ενρίκε, του Ενρίκε, τον Ενρίκε, ω Ενρίκε!

Πας σ’ ένα ελληνικό γραφείο και με οποιαδήποτε ιδιότητα συστήνεσαι ως ο τάδε Παπαδόπουλος...Πολύ γρήγορα θα προσέξεις το βαριεστημένο υφάκι του κυρίου που κάθεται στην καρέκλα να γίνεται ακόμα πιο κοιμισμένο, ενώ θα σιγοψυθυρίσει από μέσα του, «πωωωωω και άλλος Παπαδόπουλος», ασχέτως αν είναι η 100η φορά που το χει συναντήσει ή η πρώτη.

Πας σ’ ένα ελληνικό γραφείο και με οποιαδήποτε ιδιότητα συστήνεσαι ως ο τάδε Παπαδόπουλος...Πολύ γρήγορα θα προσέξεις το βαριεστημένο υφάκι του κυρίου που κάθεται στην καρέκλα να γίνεται ακόμα πιο κοιμισμένο, ενώ θα σιγοψυθυρίσει από μέσα του, «πωωωωω και άλλος Παπαδόπουλος», ασχέτως αν είναι η 100η φορά που το χει συναντήσει ή η πρώτη.

Τι ίδιο θα συνέβαινε και σε αντίστοιχη περίπτωση σ’ ένα αγγλικό παράρτημα, με τον οποιοδήποτε Σμιθ, ή στον δεύτερο όροφο του sport-fm.gr, όπου μέσα σε μια «σταλιά» χώρο υπάρχουν δύο Ράλληδες, και ούτω καθεξίς… Στη Βραζιλία πχ. όλοι θα χουμε στο μυαλό μας τους Σίλβα. Το συγκεκριμένο επίθετο το συναντάμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας του καφέ, όμως το αντίστοιχο βαρετό επίθετο των Παπαδόπουλου και Σμιθ, για όσους ασχολούμαστε με μπάλα και ειδικά με στοίχημα είναι το Ενρίκε! Όχι ο Ενρίκε Ιγκλέσιας, ούτε ο Ισπανός συγγραφέας Ενρίκε Βίλα Μάτας.

Πρόκειται για τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές Ενρίκε που αγωνίζονται στο Brasileirao των οποίων αυτή τη στιγμή ο αριθμός φτάνει τους 13+1! Το +1 μην σας παραξενεύει, μιας και αφού δέχονται καθημερινά τόσες «κατάρες» απ’ όλους τους «τζογαδόδους» του κόσμου, η Ατλέτικο Παραναένσε αποφάσισε προς παραδειγματισμό των άλλων να δανείσει το δικό της μερίδιο ευθύνης-έναν Ενρίκε- στη Βαγιαδολίδ. Ευχή όλων, να μην ξαναγίνουν οι Ενρίκε από 13+1, 14.

Θ’ αναρωτηθεί κανείς, «μα καλά είναι τόσο κακό να υπάρχου τόσοι Ενρίκε; Γιατί τι έχει;». Το κατά τα άλλα συμπαθέστατο αυτό επίθετο ή και ορισμένες περιπτώσεις μέσα στο όνομα, ενοχλεί τους αγωνιώδεις στοιχηματικούς που ποντάρουν τα λεφτά τους στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.

Σε όποιο σημείο και να βρίσκεται κάποιος απ' αυτούς, είτε είναι στη δουλειά, (μπαίνει στο ίντερνετ), είτε στο σπίτι (ακριβώς το ίδιο), είτε για μπάνιο στην παραλία ή σε κάποιο γάμο (παίρνει τηλ. στα γραμματεία του sport-fm), αλλά και σε μια κηδεία (έχει ένα δεύτερο κινητό ανοιχτό για να ενημερωθεί μιας και το πρώτο θα’ ναι για λόγους ηθικής κλειστό), θα ενημερωθεί.

Σ’ έναν αγώνα Κορίνθιανς-Κρουζέιρο που βρίσκεται στο 80΄, ο άνθρωπος που έχει τις παραπάνω υποχρεώσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων θα έχει καθυστερήσει να μπει. Του έρχεται λοιπόν να δει πως πάει το bet του.
Αν μπει απ’ το κινητό του και δει πως ο Ενρίκε έκανε το 1-1 ίσως πανηγυρίσει για λίγο και αναθαρρέψει λέγοντας «πάμε για το 2-1 τώρα μωρή παικτούρα», όμως αν δει πως ο Ενρίκε που υποστήριζε είχε κάνει το 1-0 και η ομάδα του ισοφαρίστηκε απ’ τον άλλον Ενρίκε θα ξεφωνήσει το γνωστό «που σου».

Τα ίδιο θα συμβεί αν είναι στο σπίτι του και απολαμβάνει ραδιοφώνο ή τηλεοράση, όταν ξαφνικά θα ακούσει «στο 131 ο Ενρίκε…» και εκεί που είναι έτοιμος να πανηγυρίσει ακούει «κάνει το 1-1 για την Κρουζέιρο», αρχίζει να αρπάζεται μιας και υποθετικά έχει ποντάρει στην «τιμάο».

Ίδιο το σκηνικό και αν πάρει στη γραμματεία του sport-fm. Ο συντάκτης θα του απαντήσει «1-1» αφού πρώτα δει το πληκτικότατο Henrique δίπλα στο σκορ. Το μόνο που αλλάζει είναι πως τη ζωή του θα βαρεθεί ο δημοσιογράφος αντί του στοιχηματόβιου. Πάντως κάποιος πάλι θα συγχυστεί.

Η ιστορία αυτή πρέπει να σταματήσει μιας και είναι κρίμα να την πληρώνει χωρίς λόγο ο μαύρος, άσπρος, καφέ, ψηλός, κοντός, επιθετικός, μέσος, αμυντικός, τερματοφύλακας, δανεικός, Ενρίκε που δεν φταίει σε τίποτα. Και το ερώτημα που εύλογα γεννιέται είναι να μη δεις μετά μία απ' τις προαναφερθείσες version στον ύπνο σου να σου λέει «ο Henqiue μετα σου»;

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως το Ενρίκε κυκλοφορεί σε 10 απ' τις 20 ομάδες του Brasileirao, κάτι που σημάνει πως κάθε Σαββατοκύριακο και μαθηματικά αν το πάρεις ή θα υπάρχει ένας σε κάθε ματς, ή θα παίζουν δύο μεταξύ τους. Και στάνταρ κάποιος θα σκοράρει.

Οι Ενρίκε του Brasileirao:

ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ: ΕΝΡΙΚΕ ΝΤΕ ΖΕΣΟΥΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟ-ΖΟΡΖΕ ΕΝΡΙΚΕ ΝΤΕ ΣΟΟΥΖΑ

ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ: ΕΝΡΙΚΕ ΛΟΥΡΕΙΡΟ ΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ

ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ: ΕΝΡΙΚΕ ΠΑΤΣΕΚΟ ΛΙΜΑ –ΤΙΑΓΚΟ ΕΛΕΝΟ ΕΝΡΙΚΕ ΦΕΡΕΙΡΑ

ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ: ΖΟΑΟ ΕΝΡΙΚΕ ΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ ΝΤΕ ΣΟΟΥΖΑ-ΕΝΡΙΚΕ ΝΤΙΑΣ ΝΤΕ ΚΑΡΒΑΛΙΟ

ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ: ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΕΝΡΙΚΕ

ΣΑΝΤΟΣ: ΠΑΟΥΛΟ ΕΝΡΙΚΕ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ: ΟΥΓΚΟ ΕΝΡΙΚΕ ΑΣΙΣ ΝΤΟ ΝΑΣΙΜΕΝΤΟ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ: ΤΑΛΕΣ ΕΝΡΙΚΕ ΚΟΥΝΙΑ

ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ: ΣΙΡΟ ΕΝΡΙΚΕ ΑΛΒΕΖ ΦΕΡΕΙΡΑ

ΓΚΟΙΑΣ: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΕΝΡΙΚΕ ΠΕΙΞΟΤΟ ΣΑΝΤΟΣ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ (ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΗ ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ): ΠΕΝΤΡΟ ΕΝΡΙΚΕ ΟΝΤΟΝΙ ΝΤΟ ΝΑΣΙΜΕΝΤΟ

ΥΓ: Το τραγελαφικό που μόλις το είδα χαμογέλασα έκπληκτος, είναι πως τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το κείμενο (ξημερώματα Πέμπτης), ο Ζόρζε Ενρίκε της Κορίνθιανς έκανε το 1-0 στον δεύτερο τελικό του βραζιλιάνικου Κυπέλλου στην έδρα της Ιντερνασιονάλ...

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x