Gossip

Υπάρχουν μπουζούκια στη Γερμανία;

Και... τσακ(!), κάτι γίνεται και όλα αλλάζουν. Και δεν έχεις μάθει έτσι, γι'αυτό στεναχωριέμαι. Γιατί ξέρω ότι τώρα είσαι προβληματισμένος, αγχωμένος... σκατά με λίγα λόγια. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Σε έμαθαν να ζεις μια φυσιολογική ζωή και ξαφνικά συμβαίνει κάτι (σου παίρνουν κάτι) και δε ξέρεις τι να κάνεις.

Και... τσακ(!), κάτι γίνεται και όλα αλλάζουν. Και δεν έχεις μάθει έτσι, γι'αυτό στεναχωριέμαι. Γιατί ξέρω ότι τώρα είσαι προβληματισμένος, αγχωμένος... σκατά με λίγα λόγια. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Σε έμαθαν να ζεις μια φυσιολογική ζωή και ξαφνικά συμβαίνει κάτι (σου παίρνουν κάτι) και δε ξέρεις τι να κάνεις.

Όχι, δε θα απαγορεύσουν (και) τα μπουζούκια, ούτε θα πηγαίνουμε... μονοήμερες στο εξωτερικό για να ακούσουμε καμιά πενιά. Ψάρωσες; Είδες τον τίτλο, διάβασες την εισαγωγή και νόμιζες... Όχι, όχι. Για το τσιγάρο θα σου πω.

Από το βράδυ της 1ης Ιουλίου προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου. Δεν τα έχω καταφέρει ακόμα και μπερδεύομαι. Και δεν έχω χειρότερο. Μου τη σπάει να μπερδεύομαι. Με τρέλαναν. Και εσένα το ίδιο. Μας τρέλαναν. Εκεί που πάνω στην τρέλα της δουλειάς, κλεισμένος σε ένα γραφείο όλη μέρα, άναβες ένα τσιγαράκι για να ξεχαρμανιάσεις
(έστω και κρεμασμένος από ένα παράθυρο), τώρα σου λέει απαγορεύεται.

Και δώστου να ανεβοκατεβαίνεις σκαλιά για να κάνεις ένα τσιγάρο στο καπνιστήριο (αν υπάρχει). Εμένα όμως, άλλο με προβληματίζει. Η ευκολία με την οποία ένα αδηφάγο σύστημα σου "τραβάει" λεφτά, λες και είσαι ATΜ. Εσύ θα θυμάσαι καλύτερα. Πότε αυξήθηκε ο φόρος στα τσιγάρα;

Πριν ένα, δύο μήνες; Πάρ' τα! Καπνίζεις; Θα "ματώσεις"!Αμ, το άλλο. Από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο γύρω μου (σχετικά πρόσφατα), θυμάμαι τεράστιες αφίσες - διαφημίσεις τσιγάρων παντού.

Σαν αυτές που μοστράρουν τα κόμματα σε προεκλογική περίοδο, μόνο που στην περίπτωση των καπνοβιομηχανιών...
ανανεώνονται και δεν κρύβουν ότι είναι κερδοσκοπικές εταιρίες. Οπότε, έχουμε ένα προϊόν που διαφημίζεται, επιτρέπεται να το αγοράσεις, αλλά απαγορεύεται να το χρησιμοποιήσεις. Βέβαια, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι από τον Σεπτέμβρη και οι διαφημίσεις θα απαγορευτούν.

Δηλαδή, αν κάποια στιγμή απαγορευτούν οι διαφημίσεις των παυσίπονων, θα σταματήσεις να αγοράζεις Depon;

Ωστόσο, δε μπορώ παρά να βγάλω το καπέλο και να εξείρω την προσέγγιση των συναδέλφων, για το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου. Αλλά τους καταλαβαίνω. Είναι πολύ λογικό να αναρωτιούνται πως θα αντιδράσουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και όχι εσύ που χαροπαλεύεις κάθε μέρα και τρέμουν τα χέρια σου από το άγχος. Βγήκε ο Στηβ Κακέτσης στον Ευαγγελάτο και άρχισε να ωρύεται γιατί θα σταματήσει ο κόσμος να πηγαίνει στο μαγαζί του, εξαιτίας του νέου νόμου. Μάλιστα. Κάθομαι και εγώ να τον ακούσω και τότε... λαβράκι έτοιμο για Στέφανο Χάρη.
Τι είπε ο Θεός; "Αλλά για πες μας ρε μάγκα υπουργέ, υπάρχουν μπουζούκια στη Γερμανία;"Θεός. Δε συμφωνείς;
Αν δε σου λέει κάτι το όνομα (που δεν το πιστεύω "σκυλά" μου), πάτησε το όνομα "Κακέτσης" στο youtube και θα βρεις τις πληροφορίες που θέλεις.

Με άφησε με ανοιχτό το στόμα ο Στηβ, όπως και εσένα. Αλλά... θα σου πω την αλήθεια. Μόνο την Λιάνα σκέφτομαι και τον Μάκη Ψωμιάδη.

Μέχρι και ο Παπαδάκης αναρωτήθηκε πως θα αντέξει η Κανέλλη χωρίς τσιγάρο στα "παράθυρα". Όσο για τον Μάκαρο...
Άντε να χαροπαλεύει η Καβάλα για να σωθεί και να πάει να ανάψει την "πουράκλα" του ο πρόεδρας για να ηρεμήσει και να του πει κάποιος ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Έχω έτοιμη απάντηση: "Αγαπούλα μου, κάνε μας τη χάρη ναούμε".

Πιστεύεις ότι είναι μια ευκαιρία να το κόψεις, έτσι δεν είναι; Έτσι σου είπαν; Πάντως το ξέρω ότι και εσύ συμφωνείς με την απαγόρευση. Κι εγώ. Δεν το κρύβω. Τι να κάνουμε; Βασικά... δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ο διπλανός σου φόρεσε μια κουκούλα στο ακουστικό του τηλεφώνου του και κάλεσε το 1142.

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x