Ελλάδα

Κουτελάκης: «Δεύτερος Λιανός δεν υπάρχει»

O Ηλίας Λιανός αποφάσισε έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας στον Πανιώνιο να αποχωρήσει από την ΚΑΕ. Ξεκαθάρισε, όμως, πως δεν πρόκειται να «εξαφανιστεί» και όσο περνάει από το χέρι του θα βρίσκεται κοντά στους «κυανέρυθρους». Εξάλλου ο Ηλίας Λιανός θα παραμείνει μεγαλομέτοχος. Πλέον, ο λόγος περνάει στον Ερασιτέχη. Ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης και αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Γιώργος Κουτέλάκης, μιλώντας στη Sportday ξεκαθάρισε πως «δεύτερος Λιανός δεν υπάρχει».

O Ηλίας Λιανός αποφάσισε έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας στον Πανιώνιο να αποχωρήσει από την ΚΑΕ. Ξεκαθάρισε, όμως, πως δεν πρόκειται να «εξαφανιστεί» και όσο περνάει από το χέρι του θα βρίσκεται κοντά στους «κυανέρυθρους». Εξάλλου ο Ηλίας Λιανός θα παραμείνει μεγαλομέτοχος. Πλέον, ο λόγος περνάει στον Ερασιτέχη. Ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης και αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Γιώργος Κουτέλάκης, μιλώντας στη Sportday ξεκαθάρισε πως «δεύτερος Λιανός δεν υπάρχει».

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης;

«Θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την εξεύρεση γηπέδου, λογικά θα επιστρέψουμε στο κλειστό της Αρτάκης και εν συνεχεία θα ασχοληθούμε με το υλικό και ό,τι χρειάζεται η ομάδα στον οργανωτικό τομέα, ώστε ο όποιος προπονητής έρθει να ασχοληθεί μόνο με τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ. Να μη σκέφτεται άλλα πράγματα πλην του αγωνιστικού ζητήματος».

Ποιο θα είναι το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς;

«Ναι μεν το μπάτζετ μπορεί να μη φτάνει στα περσινά νούμερα, αλλά ο στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με αξιοπρέπεια. Χωρίς να ξέρουμε τι θα συμβεί στην πορεία, υπολογίζουμε γύρω στο 1.100.000 ευρώ. Βάσει των υπάρχοντων δεδομένων, το 50% θα προέρχεται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τον ΟΠΑΠ, ενώ τα υπόλοιπα θα αφορούν διάφορες χορηγίες που θα κλείσουμε και όσα προσφέρουν άτομα που θα μπουν στην ΚΑΕ για να βοηθήσουν. Ατομα που θα αγαπούν την ομάδα. Περισσότερα πράγματα θα γνωρίζουμε όταν συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ. Δυστυχώς δεύτερος Ηλίας δεν υπάρχει».

Υπάρχουν εκκρεμότητες, οικονομικής φύσης, που αφορούν την περασμένη σεζόν;

«Ναι, υπάρχουν οφειλές, αλλά δεν αγγίζουν τον Ερασιτέχνη στη νέα πορεία που θα διαγράψει για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Ηλίας Λιανός έχει υποσχεθεί να τις ρυθμίσει. Και θα το κάνει, επειδή είναι κύριος με όλη τη σημασία της λέξης. Σε κάθε περίπτωση αυτό το ζήτημα δεν θα έχει καμία σχέση με τη νέα διοίκηση».

Ως προς την επιστροφή στο κλειστό της Αρτάκης, πιστεύετε πως είναι ό,τι χρειάζεται η ομάδα για να 'χει ξανά κοντά της τους φίλους της;

«Η δική μου θέση αλλά και αρκετών φίλων της ομάδας, πιστεύω, είναι πως πρέπει να επιστρέψει ο Πανιώνιος στο κλειστό της Αρτάκης. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια. Να ζεστάνει την ομάδα. Τον έχουμε ανάγκη. Θέλουμε ξανά η Νέα Σμύρνη να αγκαλιάσει τον Πανιώνιο. Είναι υποχρέωση όλων μας. Καταλαβαίνω ότι θα υπάρξουν και κάποιοι που θα πουν ότι αυτό είναι πισωγύρισμα. Αν ο Ηλίας Λιανός διοικούσε ακόμα την ομάδα, μπορεί να ίσχυε. Αυτή τη στιγμή, όμως, πρέπει να κάνουμε πράγματα μέχρις εκεί που φτάνει το χέρι μας. Λογικά στο κλειστό της Αρτάκης θα παίξουμε την επόμενη χρονιά, αλλά κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από το Δ.Σ. Θα βγει ένα κονδύλι για να γίνουν βελτιωτικά έργα. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουν και βόλεϊ, μπάσκετ Γυναικών στο συγκεκριμένο γήπεδο και πρέπει να ρυθμιστούν οι ώρες για να μην υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι είναι ώριμη σκέψη η επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα. Θέλουμε να γίνουμε πιο οικογένεια. Μπορεί να καλέσουμε τους φίλους της ομάδας να μας πουν τη γνώμη τους, αν θέλουν επιστροφή στο Αρτάκης».

Υπάρχει η σκέψη να γίνει ο Πανιώνιος εταιρεία λαϊκής βάσης;

«Οχι. Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε στο μέλλον τι μπορεί να γίνει. Οταν η ομάδα ορθοποδήσει, όταν σταθεί γερά στα πόδια της, τότε μπορεί να καλέσουμε τους φίλους του Πανιωνίου να βοηθήσουν την ομάδα. Προς το παρόν αυτό απαιτεί μεγάλη διαδικασία κι εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε στον Πανιώνιο τη σταθερότητα που 'χει ανάγκη άμεσα. Θέλουμε ο Πανιώνιος να είναι σαν ένα καράβι που βρίσκεται σε σταθερή πορεία».

Ο Ηλίας Λιανός παρέμεινε μεγαλομέτοχος. Αυτό σημαίνει ότι θα παρεμβαίνει στα ζητήματα της ομάδας;

«Οχι, σε καμία περίπτωση. Ζητήσαμε από τον Ηλία Λιανό να κρατήσει τις μετοχές του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει παρεμβατικό ρόλο στην ομάδα. Θα έχει τον τίτλο του μεγαλομετόχου. Θα του ζητάμε τη γνώμη του για διάφορα θέματα λόγω της εμπειρίας που έχει. Εκτός κι αν σε δύο χρόνια θελήσει να βοηθήσει οικονομικά όταν είναι έτοιμος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας του ανέφερα το εξής: "Μακάρι να είσαι εσύ ο επόμενος επιχειρηματίας που θα αναλάβει να πάρει τις πλάτες του την ομάδα».

Εχει εμφανιστεί κάποιος επιχειρηματίας που να θέλει να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον Πανιώνιο;

«Οχι, δεν υπάρχει προσέγγιση από κάποιον επιχειρηματία. Στην πορεία ελπίζουμε να βρεθεί κάτι, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν. Εύχομαι στο μέλλον ο Ηλίας Λιανός να επιστρέψει δυνατός και να αναλάβει ξανά την ομάδα. Απλώς θα μας βοηθήσει σε θέμα χορηγιών».

Ποια θα είναι η φιλοσοφία της νέας διοίκησης;

«Ολα είναι ανοιχτά στο θέμα. Θέλουμε η ομάδα να είναι νέα, να πρεσβεύει νέα πράγματα. Δεν θα μπούμε στη λογική να πάρουμε παίκτη που να κοστίζει 200.000 ευρώ. Είναι κάτι λογικό για τη νέα προσπάθεια της ομάδας. Ο Πανιώνιος θα κοιτάξει να βγάλει και δικά του παιδιά. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στηριχθεί μόνο σε νεαρά παιδιά, αλλά και σε αθλητές με εμπειρία. Οσον αφορά το θέμα του προπονητή, ξέρω τι ακούγεται (σ.σ.: Πεδουλάκης, Καλαφατάκης, Μάρκοβιτς), αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί. Μπορεί να είναι και κάποιος που δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τον Πανιώνιο».

Την προσεχή Τετάρτη θα συγκροτηθεί το Δ.Σ. της ΚΑΕ. Αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις;

«Θα οριστεί νέος πρόεδρος της ΚΑΕ. Θα συγκροτηθεί σώμα το οποίο θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα. Να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Να συμβάλει ώστε να παρουσιαστεί με αξιοπρέπεια ο Πανιώνιος τη νέα σεζόν. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα».

Τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι της ομάδας;

«Τη δημιουργία μιας φρέσκιας ομάδας, με μειωμένο μπάτζετ. Το χτίσιμο και τη διατήρηση ενός νέου κορμού. Θέλουμε η ομάδα να έχει στις τάξεις της αρκετούς Ελληνες παίκτες για να βοηθήσουν και όχι πολλούς ξένους οι οποίοι θα είναι περαστικοί στον Πανιώνιο. Ετσι θα έχει αξία η νέα αυτή προσπάθεια για μας και για τους φίλους της ομάδας».

Ο κ. Κουτελάκης ανέφερε ότι είναι η καλύτερη λύση η επιστροφή στο Αρτάκης. Συμφωνείτε;

«Σε καμία περίπτωση. Πισωγύρισμα είναι το γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν έχει υποδομές. Δεν έχει έναν παίκτη που να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα. Κάτι πρέπει να γίνει για όλα αυτά. Να πέσει το βάρος σε αυτόν τον τομέα για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει ξανά παίκτες που θα τη βοηθήσουν στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x