Ευρώπη

Ολική ρήξη μεταξύ ACB και Ευρωλίγκα

Την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ευρωλίγκα εξέφρασε η λίγκα του ισπανικού μπάσκετ (ACB), όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο πρόεδρος της Uleb, αλλά και της ACB Εδουάρδο Πορτέλα είχε εκφράσει εξ αρχής την αντίθεσή του στα σχέδια του Καταλανού «εγκεφάλου» της Ευρωλίγκα Ζόρντι Μπερτομέου, θεωρώντας ότι οι αλλαγές που αποφάσισε δεν έχουν την έγκριση της γενικής συνέλευσης και πλήττουν τον ανταγωνισμό.

Την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ευρωλίγκα εξέφρασε η λίγκα του ισπανικού μπάσκετ (ACB), όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο πρόεδρος της Uleb, αλλά και της ACB Εδουάρδο Πορτέλα είχε εκφράσει εξ αρχής την αντίθεσή του στα σχέδια του Καταλανού «εγκεφάλου» της Ευρωλίγκα Ζόρντι Μπερτομέου, θεωρώντας ότι οι αλλαγές που αποφάσισε δεν έχουν την έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Η πλευρά Πορτέλα θεωρεί πως με το νέο σύστημα χορήγησης συμβολαίων μακράς διαρκείας πλήττεται ο ανταγωνισμός στην ACB Liga και αναφέρει πως «… θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εταίρων της και την ουσία του ανταγωνισμού του αθλητισμού που παραβιάζεται από την Ευρωλίγκα».

Μάλιστα και λίγες ώρες πριν την κλήρωση της Τετάρτης για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, η ACB Liga αποφάσισε να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Ελβετίας, καθώς και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ACB Liga προειδοποιεί τα μέλη της για οικονομικές συνέπειες από ενδεχόμενη απόφαση των παραπάνω αρχών κατά της Ευρωλίγκας και τονίζει πως όσες προτάσεις έχει καταθέσει για την αναδιάρθρωση του θεσμού χωρίς να πλήττεται ο ανταγωνισμός έχουν απορριφθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x