Ελλάδα

Χαραλαμπίδης: «Πρόκληση ο Πανελλήνιος»

Ως μία νέα πρόκληση στην καριέρα του αντιμετωπίζει τη μεταγραφή του στον Πανελλήνιο ο Κώστας Χαραλαμπίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο έμπειρος σούτινγκ γκαρντ τόνισε πως το διαζύγιό του με το Μαρούσι επήλθε φιλικά.

Ως μία νέα πρόκληση στην καριέρα του αντιμετωπίζει τη μεταγραφή του στον Πανελλήνιο ο Κώστας Χαραλαμπίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο έμπειρος σούτινγκ γκαρντ τόνισε πως το διαζύγιό του με το Μαρούσι επήλθε φιλικά.

«Για μένα ο Πανελλήνιος είναι μία νέα πρόκληση, ατομική και ομαδική. Φιλοδοξίες δεν παύουν να υπάρχουν όσο αγωνίζεσαι. Κύριος στόχος της ομάδας είναι η τετράδα. Από την πρώτη στιγμή που μίλησε με τους ανθρώπους του Πανελληνίου κατάλαβα πως με ήθελαν και ήθελα κι εγώ να γίνω μέλος της ομάδας. Ο κύριος Ζούρος γνωρίζει τι μπορώ να προσφέρω. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε την υπέρβαση», τόνισε και για την αποχώρησή του από το Μαρούσι είπε: «Πριν κάνω οτιδήποτε μίλησα με τους ανθρώπους του Αμαρουσίου. Ήμουν τρία χρόνια στην ομάδα και έπρεπε να το κάνω. Συζητήσαμε και μετά πήρα την απόφασή μου. Η Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία διοργάνωση, αλλά και στην παρούσα φάση ήταν δύσκολη η οικονομική συγκυρία στο Μαρούσι. Έφυγα πολύ φιλικά από το Μαρούσι και διατηρώ τις πολύ καλές σχέσεις που έχω».

Μιλώντας για τον αγώνα που δίνει με τον ΠΣΑΚ ως ενεργό μέλος του (κατέχει τη θέση του ταμία) ο 33χρονος άσος επανέλαβε πως ο σύνδεσμος είναι κάθετα αντίθετος με την αύξηση του αριθμού των ξένων (από 4 κοινοτικοί και 2 ξένοι σε τρεις και τρεις αντίστοιχα). «Υπάρχουν πολλά τρέχοντα ζητήματα στον ΠΣΑΚ, όπως το συμβούλιο για τον αριθμό ξένων και κοινοτικών. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό. Βέβαια για να περάσει αυτή η απόφαση θα πρέπει να συναινέσει και η ΕΟΚ. Πιστεύω πως αποδειχτεί πόσο θέλουν να βοηθήσουν τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Εμείς δεν θέλουμε κόντρες. Θέλουμε να αλλάξουμε μία παγιωμένη κατάσταση. Προς αυτή την κατάσταση είναι και το αίτημα προς τον ΕΣΑΚΕ για τον ορισμό του μίνιμουμ μπάτζετ 500.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Α1».

Όσο για το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοί του δεν έχουν τόσο ενεργή συμμετοχή στα του ΠΣΑΚ ο Κώστας Χαραλαμπίδης είπε: «Το να συσπειρώσουμε τους παίκτες γύρω από τον σύνδεσμο ήταν ένα στοίχημα. Υπήρχαν και παιδιά μου μας είπαν πως αν έρχονταν στη δική μας κατεύθυνση θα είχαν προβλήματα με τις ομάδες τους. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως είμαστε φορέας του μπάσκετ και αγωνιζόμαστε για το καλό του αθλήματος στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x