Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: «Πρόταση για Γκονζάλες»

Για την απόκτηση του Μαρκ Γκονζάλες επανήλθε ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Η «Diario de Sevilla» ανέφερε πως η Μπέτις «έριξε» τις απαιτήσεις της. Ποια η αντίδραση των Πειραιωτών, οι οποίοι φέρονται να εξετάζουν και την περίπτωση του Εντού. Πολύ δύσκολη παραμένει η μεταγραφή του Κιμ Κάλστρομ, με τους «ερυθρόλευκους» να αναζητούν ήδη εναλλακτικές λύσεις. «Είστε επαγγελματίες, δεν είστε μικρά παιδιά», είπε ο Κετσπάγια.

Για την απόκτηση του Μαρκ Γκονζάλες επανήλθε ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με χθεσινοβραδινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Όπως αναφέρει εφημερίδα της Ανδαλουσίας, η Μπέτις έχει μειώσει τις απαιτήσεις της για τον Χιλιανό μεσοεπιθετικό και εμφανίζεται διατεθειμένη να τον πουλήσει, ύστερα από τον υποβιβασμό της στη Segunda Division. Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν ξανά τον 25χρονο παίκτη, προσφέροντας ένα ποσό που δεν έγινε γνωστό. Τώρα, περιμένουν την απάντηση της ισπανικής ομάδας για να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Η «Diario de Sevilla» ανέφερε πως η Μπέτις «έριξε» στα 6 εκατ. ευρώ τις απαιτήσεις της, παρότι αρχικά αξίωνε 8 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Γκονζάλες. Το συγκεκριμένο ποσό (σ.σ.: 6 εκατ. ευρώ) θεωρείται μεγάλο, αφού οι Πειραιώτες επιθυμούν να κάνουν με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ τον Χιλιανό δικό τους. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξει η επιθυμία του παίκτη να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» και να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στο Champions League. Από την πλευρά τους, στον Ολυμπιακό κρατούν χαμηλούς τόνους, ενώ μέσα στα έμψυχα ανταλλάγματα φαίνεται πως βρίσκεται ο Όσκαρ Γκονζάλες, που δεν είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

* Η «Diario de Sevilla» υποστηρίζει, επίσης, ότι ο Εντού βλέπει με καλό μάτι την προοπτική να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει στον Ολυμπιακό. Ο λόγος είναι ότι οι προτάσεις που έχει δεχθεί, κυρίως από τη Βραζιλία, δεν τον ικανοποιούν οικονομικά και δεν θα έλεγε «όχι» στους Πειραιώτες. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον Φερνάντο Μοριέντες, αλλά οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν ύστερα από τις απαιτήσεις (σ.σ.: 2 εκατ. ευρώ ετήσιο συμβόλαιο) του Ισπανού επιθετικού.

Δυσκολεύει του Κάλστρομ, αλλά…

Πολύ δύσκολη παραμένει η μεταγραφή του Κιμ Κάλστρομ στον Ολυμπιακό και οι διοικούντες φαίνεται πως εξετάζουν ήδη εναλλακτικές λύσεις για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης ανάψει το «πράσινο φως» για να αποκτηθούν κάποιοι παίκτες. Τοπική εφημερίδα της Λιόν ανέφερε ότι οι Πειραιώτες έκαναν πρόταση 6 εκατ. ευρώ, αλλά εκείνο που ήταν γνωστό είναι ότι οι παράγοντες θα ρωτούσαν τους Γάλλους αν δίνουν τον παίκτη.

Στο προσκήνιο επανέρχεται η περίπτωση του Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος φαίνεται πως σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Σεβίλλη. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν ασχοληθεί και με την περίπτωση του Αλεξάντερ Τέτεϊ, με τη Ρόζενμποργκ να αξιώνει περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ για να πουλήσει τον Νορβηγό παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κοιτάξει και τη λύση του Μπίνια, για τον οποίο έχουν την πληροφορία ότι η Μπενφίκα τον δίνει με 1,5 εκατ. ευρώ.

Κετσπάγια: «Δεν είστε μικρά παιδιά…»

Ιδιαίτερο βάρος στην εξωγηπεδική ζωή των παικτών και την ανάγκη η ομάδα να προκριθεί στους ομίλους του Champions League έδωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια κατά τη χθεσινή του ομιλία στου Ρέντη. «Σας είπα και χθες και θέλω να το ακολουθήσετε: πρέπει να προσέχετε πολύ τη ζωή σας. Φέτος έχουμε νωρίς υποχρεώσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια στα προκριματικά του Champions League. Και πρέπει να μπούμε οπωσδήποτε στους ομίλους. Θέλω να είστε σοβαροί στα φιλικά που θα δώσουμε στην Ολλανδία. Επίσης, θέλω να φροντίζετε τους εαυτούς σας. Εδώ έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε και ξέρετε τι πρέπει να κάνετε (σ.σ.: εννοούσε τις ανέσεις του Ρέντη, με τις αποθεραπείες και ό,τι χρειάζεται ο καθένας καθημερινά). Είστε επαγγελματίες, δεν είστε μικρά παιδιά», ήταν τα λόγια του Γεωργιανού τεχνικού, ο οποίος τους ανακοίνωσε χθες ότι μέχρι να φύγουν για την Ολλανδία θα κάνουν μόνο μία προπόνηση, το απόγευμα. Ο λόγος είναι η αφόρητη ζέστη και το πρόγραμμα δεν βγαίνει με ευκολία.

Σήμερα ή αύριο θα υπάρξει ραντεβού με τον Κριστιάν Λεντέσμα. Ο 31 ετών μεσοαμυντικός θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο και θα μείνει στην ομάδα μέχρι το 2012, εκτός και αν αποφασιστεί να επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για ακόμη ένα χρόνο.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x