Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Θέλει την υπέρβαση με Γιούρκα

Την απόφαση να κάνουν την υπέρβαση με την απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη φέρονται να πήραν οι διοικούντες την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θα προτείνουν στον δεξιό μπακ συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 600.000 ευρώ και θα επιχειρήσουν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο δελεαστικό το «πακέτο» με μπόνους κατάκτησης στόχων. Σε συμφωνία να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ισμαέλ Μπλάνκο μέχρι το 2013 ήρθαν ο Νίκος Θανόπουλος και ο μάνατζερ του παίκτη. Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στην υπόθεση του Λεονάρντο.

Την απόφαση να κάνουν την υπέρβαση με την απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη φέρονται να πήραν οι διοικούντες την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θα προτείνουν στον δεξιό μπακ συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 600.000 ευρώ και θα επιχειρήσουν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο δελεαστικό το «πακέτο» με πολύ «δυνατά» μπόνους κατάκτησης στόχων. Θα δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα στον διεθνή παίκτη να ελπίζει ότι θα πάρει ένα ποσό μεγαλύτερο του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το τελευταίο διάστημα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς «τσεκάρει», μέσω dvd, διάφορους μπακ, αφού γνωρίζει ότι η περίπτωση του 28χρονου παίκτη είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Στη χθεσινή σύσκεψη με τον Νίκο Νοτιά και τον Νίκο Θανόπουλο άκουσε ότι θα γίνει μια σοβαρή προσπάθεια απόκτησης του Σεϊταρίδη με μια καλή προσφορά (στα μέτρα της ΑΕΚ). Ο Σερβοέλληνας προπονητής θεωρεί ότι ο πρώην άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί να απαντήσει άμεσα στην ΑΕΚ, αφού είναι ελεύθερος και μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού.

Αν τελικά δεν προχωρήσει η υπόθεση του Σεϊταρίδη, η «Ένωση» θα κοιτάξει περισσότερο τις περιπτώσεις των Αργεντινών Πάμπλο Χερές και Λουτσιάνο Βέλα, οι οποίοι αποτελούν εναλλακτικές επιλογές του διεθνούς οπισθοφύλακα. «Είναι και οι δύο καλοί παίκτες. Μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν», έλεγε ο Μπάγεβιτς στους συνεργάτες του, ωστόσο εμφανίζεται διατεθειμένος να περιμένει τον Έλληνα παίκτη.

«Ανταμείβει» τον Μπλάνκο

Στη συμφωνία να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ισμαέλ Μπλάνκο μέχρι το 2013 ήρθαν ο Νίκος Θανόπουλος και ο Γκουστάβο Οναϊντία. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χθες συνάντηση με τον μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού και ύστερα από τη συζήτησή τους μπήκε τέλος στην κινδυνολογία που υπήρχε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον μέλλον του «Ζορό». Να σημειωθεί ότι πέραν της διάρκειας του νέου συμβολαίου, η διοίκηση αποφάσισε να αυξήσει τις ετήσιες απολαβές του παίκτη, οι οποίες μέχρι πρότινος άγγιζαν τις 350.000 ευρώ.

«Εμείς θέλουμε να ανταμείψουμε τον Ισμαέλ Μπλάνκο για όσα έχει προσφέρει αυτά τα δύο χρόνια στην ομάδα. Εχουμε πει πολλές φορές ότι είναι η σημαία της ομάδας και θεωρούμε πως η ανανέωση του συμβολαίου του θα είναι μια σωστή ανταμοιβή», είπε ο κ. Θανόπουλος στον Οναϊντία, ο οποίος από την πλευρά του επανέλαβε ότι «ο "Ζορό" είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και θέλει πολύ να μείνει για πολλά χρόνια και να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει τίτλους».

Ο εκπρόσωπος του 25χρονου φορ μίλησε στη «SportDay» και τόνισε: «Ηταν μια τυπική συνάντηση, χωρίς κάποια ουσία. Δεν είχα γνωρίσει τον πρόεδρο και ήθελα να τον γνωρίσω. Ημουν στην Ελλάδα και ήταν μία καλή ευκαιρία για να συναντηθούμε», δήλωσε ο κ. Οναϊντία και συμπλήρωσε, λέγοντας: «Οταν γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις επί του θέματος, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι αυτό που επαναλαμβάνει διαρκώς και ο ίδιος ο Μπλάνκο. Οτι είναι πολύ ευχαριστημένος στην ΑΕΚ, αισθάνεται πολύ άνετα εδώ και θέλει να μείνει στην ομάδα».

Η τακτική για Λεονάρντο

Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στην υπόθεση του Λεονάρντο. Η ΑΕΚ τηρεί στάση αναμονής και δεν πρόκειται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει πρόταση στον Λεβαδειακό για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

«Ο Λεονάρντο είναι μέσα στις επιλογές μας. Ομως έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Δεν κοιτάμε μόνο μία περίπτωση σε κάθε θέση. Το μόνο που μπορώ να πω, χωρίς ονόματα, είναι ότι η εναλλακτική λύση για τον Λεονάρντο είναι παίκτης από το εξωτερικό. Είναι μία περίπτωση που προχωράμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νοτιάς στην ιστοσελίδα «aek365».

Όπως αναφέρει η «SportDay», υπάρχουν δύο Λατίνοι που εξετάζονται, για να μη βρεθεί η ομάδα ξεκρέμαστη, αν δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού (για τον οποίο, πάντως, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκτηθεί).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x