Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Ελεύθερους και δανεικούς!

Δύσκολη είναι, όπως φαίνεται, η κατάσταση στα οικονομικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ενημέρωσε τον Τιμούρ Κετσπάγια για τα δεδομένα της ΠΑΕ και του ζήτησε να στοχεύσει σε ελεύθερους ή δανεικούς παίκτες! Διαβάστε απόσπασμα της αποκάλυψης της «SportDay» για τα δεδομένα της εταιρείας. «Πρέπει να μπούμε οπωσδήποτε στο Champions League», το μήνυμα του Κετσπάγια στους παίκτες. .

Δύσκολη είναι, όπως φαίνεται, η κατάσταση στα οικονομικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ενημέρωσε τον Τιμούρ Κετσπάγια για τα δεδομένα της ΠΑΕ και του ζήτησε να εξεταστούν νέες λύσεις για τις μεταγραφές. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών τόνισε ότι η ομάδα στοχεύει σε ελεύθερους ή δανεικούς παίκτες, ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη να πληρωθούν οι ομάδες τους. Όπως γίνεται αντιληπτό, η διοίκηση θα κινηθεί σε ρηχά νερά και οι όποιες (μεταγραφικές) υποθέσεις υπάρξουν μπορεί να καθυστερήσουν. Οι «ερυθρόλευκοι», πλέον, δεν μπορούν να κινηθούν για τις περιπτώσεις του Κιμ Κάλστρομ και του Μαρκ Γκονζάλες, των οποίων οι αποκτήσεις απαιτούν πάρα πολλά χρήματα.

Έτσι, είναι υποχρεωμένοι να στραφούν σε λύσεις που δεν θα ανεβάσουν πολύ το κόστος. Για τη θέση του επιθετικού υπάρχουν δύο παίκτες: ο Φερνάντο Μοριέντες και ο Γιόσι Αλτιντορ. Οι περιπτώσεις των δύο φορ είναι διαφορετικές, αφού ο Ισπανός είναι έμπειρος και με σπουδαία καριέρα, ενώ ο Αμερικανός είναι πολλά υποσχόμενος άσος. Μοιραία, υπάρχουν δύο τάσεις: η μία ότι ο Μοριέντες μπορεί να προσφέρει άμεσα και ίσως εξελιχθεί σε «νέο Κοβάσεβιτς», ενώ η άλλη ότι πρέπει οι ιθύνοντες να κάνουν την επένδυση με τον Αλτιντορ.

Χθες η «Diario de Sevilla» ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός θέλει τον Εντού γιατί είναι φθηνότερος από τον Μοριέντες, με τον οποίο οι συζητήσεις «πάγωσαν» όταν ζήτησε δύο εκατ. ευρώ. Η τοπική εφημερίδα της Σεβίλλης αποκαλύπτει ότι οι Πειραιώτες έχουν επικοινωνήσει με τον Βραζιλιάνο παίκτη, ο οποίος έχει δεχθεί μικρές προσφορές από ομάδες της πατρίδας του.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές για τη μεσαία γραμμή, ο Κετσπάγια θέλει έναν παίκτη στον άξονα που να μπορεί να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι. Στον Ολυμπιακό έλεγαν για τον Έντσο Μαρέσκα πως δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι η Σεβίλλη τον δίνει με 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ιταλός θέλει 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως. «Δεν είναι τίποτε ξεκάθαρο. Ο μάνατζέρ μου χειρίζεται το θέμα, δεν είναι απλό. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες, όχι όμως κάτι επίσημο. Γι' αυτό είμαι ξανά στην Ισπανία», δήλωσε χθες ο 29χρονος χαφ από την Ισπανία.

Τέλος, η εμπλοκή που σημειώθηκε στην υπόθεση του Μαρκ Γκονζάλες οδηγεί τους νταμπλούχους Ελλάδας να πάρoυν δανεικό τον Αρμεντέρος της Σεβίλλης. Χθες το βράδυ υπήρξε η φήμη ότι η θέση του αριστερού μέσου μπορεί να καλυφθεί με τον Λεονάρντο του Λεβαδειακού.

Τα δεδομένα της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Mετά την αποκάλυψη της «SportDay» για το «άνοιγμα» της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που είχε φτάσει τον Ιούνιο του 2008 τα 63 εκατ. ευρώ, υπήρξε ένα μούδιασμα στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού. Ενα μούδιασμα που είτε εκδηλωνόταν κυρίως με αγανάκτηση είτε με υπερβολική αμφισβήτηση σε βάρος του Κόκκαλη («αν μας έχει φορτώσει με δάνεια, τότε γιατί εξακολουθεί και μένει; Ας πουλήσει και ας φύγει»).

Τίποτε από τα δύο βεβαίως δεν ισχύουν. Το δημοσίευμά της «SportDay» επί της ουσίας τις επόμενες μέρες όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά δημοσιεύτηκε και από άλλα έντυπα ως δεδομένο, όπως για παράδειγμα από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής. Και φυσικά την αποκάλυψη δεν την έκανε για να «κάνει πόλεμο στον Κόκκαλη», αλλά για να εξηγήσει ποιο ήταν το βασικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης Κόκκαλη - Μαρινάκη και γιατί ο εφοπλιστής προσέφερε περίπου 45 εκατ. ευρώ για ένα ποσοστό της τάξης του 40%.

Σήμερα προχωρά ένα βήμα παρακάτω. Και το κάνει σήμερα, ενώ τα στοιχεία τα έχουμε αρκετές ημέρες στα χέρια μας, για έναν πολύ απλό λόγο. Για να μη την κατηγορήσει κανείς ότι δημοσιεύει ορισμένα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός την ώρα των διαπραγματεύσεων του Κόκκαλη με τον Μαρινάκη προκειμένου να πιέσει καταστάσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Τώρα λοιπόν που το θέμα έληξε και ο Κόκκαλης δεν δίνει την ΠΑΕ στον Μαρινάκη, μπορούμε να δούμε όλα τα στοιχεία και να προχωρήσουμε σε κρίσεις με μεγαλύτερη ευκολία και ψυχραιμία. Και κυρίως μπορείτε εσείς να καταλάβετε καλύτερα την κατάσταση στην ΠΑΕ. Ας δούμε ένα ένα τα κεφάλαια ξεχωριστά.

Διαβάστε περισσότερα στο σημερινό (09/07) φύλλο της «SportDay» και το δισέλιδο κείμενο του Μιχάλη Τσόχου, ο οποίος παρουσιάζει τα δεδομένα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κετσπάγια: «Πρέπει να μπούμε στο Champions League»

Καταστροφικό θεωρεί ο Τιμούρ Κετσπάγια έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τους ομίλους του Champions League. Ο Γεωργιανός τεχνικός έχει αντιληφθεί πόσο αναγκαίο είναι η ομάδα να αγωνιστεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όχι μόνο για τις φιλοδοξίες που τρέφουν ο ίδιος και οι παίκτες του αλλά και για το μέλλον του ίδιου του συλλόγου.

«Θέλω να σας επαναλάβω ότι πρέπει να πηγαίνετε στα σπίτια σας αμέσως μετά την προπόνηση. Να δουλεύουμε καλά εδώ και μετά να ξεκουράζεστε. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση στα φιλικά στην Ολλανδία για να είμαστε έτοιμοι στα παιχνίδια του Champions League. Ξέρω ότι μπορεί να γίνομαι κουραστικός, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μπούμε στους ομίλους. Δεν γίνεται μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να μην είναι στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης. Δεν μιλάω για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, γιατί αυτοί είναι στόχοι που κάθε χρόνο τούς κατακτάτε και πρέπει να γίνει αυτό και φέτος. Προηγείται όμως χρονικά το Champions League και πρέπει να μπούμε οπωσδήποτε στους ομίλους», ήταν τα λόγια του 41χρονου προπονητή.

Στην… ενεργό δράση επιστρέφει ο Γιώργος Λούβαρης, μετά το 2007. Συγκεκριμένα, αναμένεται να πάρει τη θέση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού στη Superleague και την ΕΠΟ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x