Ελλάδα

Πέρασε η απόφαση για 3+3

Με καθολική ψηφοφορία πέρασε από τον ΕΣΑΚΕ η πρόταση για την αλλαγή του καθεστώτος στην αναλογία των ξένων από τέσσερις κοινοτικούς και δύο Αμερικανούς σε τρεις και τρεις αντίστοιχα. Πάντως, για να αποκτήσει ισχύ η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να την προσυπογράψει και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία δεν έχει ακόμη κάνει γνωστές τις προθέσεις της.

Με καθολική ψηφοφορία πέρασε από τον ΕΣΑΚΕ η πρόταση για την αλλαγή του καθεστώτος στην αναλογία των ξένων από τέσσερις κοινοτικούς και δύο Αμερικανούς σε τρεις και τρεις αντίστοιχα. Πάντως, για να αποκτήσει ισχύ η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να την προσυπογράψει και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία δεν έχει ακόμη κάνει γνωστές τις προθέσεις της. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών έχει εκφράσει ήδη τις ενστάσεις του για την αλλαγή, θεωρώντας ότι έτσι περιορίζεται ο ρόλος των Ελλήνων παικτών.

Ο νέος κανονισμός δεν υποχρεώνει κάθε ομάδα της Α1 να αποκτήσει τρεις Αμερικανούς και τρεις κοινοτικούς, αλλά να έχει μάξιμουμ τρεις Aμερικανούς. Για παράδειγμα, μία ομάδα μπορεί να αποκτήσει μέχρι και έξι κοινοτικούς (χωρίς σε αυτή την περίπτωση να μπορεί να αποκτήσει Αμερικανό), αλλά όχι πάνω από τρεις Αμερικανούς. Κάθε σύλλογος μπορεί να κρίνει βάσει των αναγκών του ή των οικονομικών του δεδομένων αν θα κάνει πλήρη χρήση του νέου δικαιώματος.

Το «παρών» στη συνεδρίαση του ΔΣ από πλευράς ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και από πλευράς ΚΑΕ Ολυμπιακός ο πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Ο πρώτος μάλιστα πρότεινε να μπορούν οι ομάδες να αποκτούν έξι ξένους παίκτες, ανεξάρτητα από το αν είναι Αμερικανοί ή κοινοτικοί, δηλαδή μία ομάδα να έχει το δικαίωμα αν το επιθυμεί να αποκτήσει και έξι Αμερικανούς. Ο Ολυμπιακός αναμένεται πλέον να προχωρήσει στην απόκτηση Αμερικανού γκαρντ, ενώ δεν αποκλείεται και ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για κάποιον Αμερικανό, ιδιαίτερα εφόσον δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x