Ευρώπη

Πρίντεζης: «Στην Μάλαγα, γιατί δεν είμαι έφηβος πια...»

Την απόκτηση του Γιώργου Πρίντεζη για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε η Μάλαγα. Η συμφωνία των δύο πλευρών ήταν γνωστή εδώ και καιρό, αλλά επισημοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά από τον ισπανικό σύλλογο. Παράλληλα με την ανακοίνωση, ο 24χρονος φόργουορντ εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να βγάλει την «κόκκινη» φανέλα του Ολυμπιακού, για να φορέσει την «πράσινη» της Μάλαγα.

Την απόκτηση του Γιώργου Πρίντεζη για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε η Μάλαγα. Η συμφωνία των δύο πλευρών ήταν γνωστή εδώ και καιρό, αλλά επισημοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά από τον ισπανικό σύλλογο. Παράλληλα με την ανακοίνωση, ο 24χρονος φόργουορντ εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να βγάλει την «κόκκινη» φανέλα του Ολυμπιακού, για να φορέσει την «πράσινη» της Μάλαγα.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα θα αγωνίζεται πλέον ο Γιώργος Πρίντεζης, που μόλις τελείωσε οριστικά το θέμα της μεταγραφής του, έστειλε μέσω των εκπροσώπων του δήλωση, στην οποία εξηγούσε πως είχαν τα πράγματα τον τελευταίο καιρό, γνωστοποιώντας παράλληλα τους λόγους που επέλεξε να φύγει –έπειτα από 9 χρόνια- από τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά η έγγραφη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πηγαίνω στη Μάλαγα και στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η επιμονή και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας με έπεισαν να υπογράψω εκεί και πηγαίνω στην Ισπανία με πολύ μεγάλη διάθεση να ευχαριστηθώ το μπασκετ και να τους δικαιώσω για την επιλογή τους. Πιστεύω πως η παρουσία μου στη Μάλαγα και την ACB θα με βελτιώσει πολύ σαν παίκτη και θα με ολοκληρώσει αγωνιστικά.

Μέτρησαν δυο παράγοντες για την απόφασή μου να πάω στη Μάλαγα. Το πρώτο είναι η πρότασή τους για κλειστό συμβόλαιο προς εμένα, που έδειξε πόσο με ήθελαν και με πιστεύουν, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το μέλλον. Το δεύτερο στοιχείο είναι η παρουσία του κυρίου Ρενέσες στον πάγκο της Μάλαγα, στον οποίο αρέσει να δουλεύει και να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες, παίζοντας ένα γρήγορο και αθλητικό στυλ μπάσκετ που ταιριάζει με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Είναι μια ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό, συμμετέχει κάθε χρόνο στην Ευρωλίγκα
και έχει στόχο το φάιναλ φορ.

Έγινε πολύς λόγος γιατί τελικά επέλεξα τη Μάλαγα και το μόνο που έχω να πω είναι πως μετά από 9 χρόνια κόπου, ομαδικής και ατομικής δουλειάς, έχοντας ζήσει περιόδους παλαιότερα που δεν συμμετείχα ούτε καν στην προπόνηση και όπου η αντιμετώπιση προς το πρόσωπό μου ήταν μειωτική (εντός και εκτός γηπέδου) από προηγούμενες διοικήσεις, περιμένεις ότι επιτέλους ήρθε η στιγμή που έμπρακτα θα σου δείξουνε ότι πιστεύουνε σε εσένα και στην προοπτική σου. Η Μάλαγα με πλησίασε απευθυνόμενη στον Γιώργο Πρίντεζη που βλέπει εντός γηπέδου και όχι σαν τον μικρό παιδί που προέρχεται από τα εφηβικά της ομάδας και επειδή την υποστηρίζει από μικρός, θεωρούνε δεδομένο πως θα μείνει για μια ζωή.

Τις αποφάσεις για την καριέρα μου τις παίρνω εγώ και κανένας άλλος. Ο εκπρόσωπός μου από τη στιγμή που δεν μας κάλυψε η πρόταση του Ολυμπιακού, βγήκε στην αγορά και έφερε όλες τις προτάσεις για εμένα, όπως ακριβώς έπρεπε και όπως ακριβώς ήθελα. Η διαφορά στη φιλοσοφία και στον τρόπο προσέγγισης μεταξύ των προτάσεων, αλλά και η μεγάλη οικονομική τους απόσταση ήταν σημαντικές παράμετροι και έδειξαν πόσο πραγματικά με ήθελαν, μην αφήνοντας μου κανένα περιθώριο άλλης επιλογής.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για τα 9 χρόνια που περάσαμε μαζί. Ήταν και είναι η ομάδα της καρδιάς μου, αλλά δυστυχώς οι δρόμοι μας χωρίζουν και πιστεύω πως με βάσει τις επιλογές που είχα στα χέρια μου και το σκεπτικό της κάθε πρότασης, ο καθένας στη θέση μου θα έπραττε το ίδιο. Πηγαίνω στην Ισπανία για να βελτιωθώ και ελπίζω κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούνε, όταν και εάν με θέλουνε πραγματικά.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Γιαννάκη και όλο το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, όπως επίσης και όσους με βοήθησαν αυτά τα χρόνια και έχουν μερίδιο στην εξέλιξή μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο της ομάδας με τον οποίο δέθηκα και σίγουρα δεν περίμενα πως θα ερχόταν ποτέ η στιγμή να τους αποχαιρετήσω. Επίσης, να ευχηθώ καλή τύχη στους προέδρους της ομάδας κυρίους Αγγελόπουλους στην προσπάθειά τους να φέρουνε τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή και θα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη μου χαρά όταν αυτό συμβεί.

Με εκτίμηση,

Γ. Πρίντεζης
»


Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x