Stoiximan Super League

Κατσουράνης: «Να μας κυνηγάει από νωρίς ο Ολυμπιακός»

Το «κλειδί» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είναι το καλό ξεκίνημα όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης. «Να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να μπει ο Ολυμπιακός στον ρόλο του κυνηγού» τόνισε μεταξύ άλλων. Πρόταση ανανέωσης στους Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη ετοιμάζουν οι «πράσινοι». «Φτιάχνουμε μια σπουδαία ομάδα» σημείωσε ο Σεμπάστιαν Λέτο. Προτάθηκε και εξετάζεται ο Χαμπίπ Μπέιγ.

Το «κλειδί» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είναι το καλό ξεκίνημα όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης. «Να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να μπει ο Ολυμπιακός στον ρόλο του κυνηγού» τόνισε μεταξύ άλλων. Πρόταση ανανέωσης στους Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη ετοιμάζουν οι «πράσινοι». «Φτιάχνουμε μια σπουδαία ομάδα» σημείωσε ο Σεμπάστιαν Λέτο. Προτάθηκε και εξετάζεται ο Χαμπίπ Μπέιγ.

«Σε ρόλο μπροστάρη»

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κάτι με το οποίο συμφωνεί απόλυτα ο Κώστας Κατσουράνης. Σε συνέντευξη του ο 30χρονος διεθνής στάθηκε στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει εκμεταλλευόμενοι το καλό πρόγραμμα, να έχουν ρόλο μπροστάρη απ’ το ξεκίνημα και ν’ αφήσουν τον Ολυμπιακό να τους κυνηγάει. Αναφέρθηκε επίσης στον Τεν Κάτε, τον ρόλο του στην ομάδα και το δυναμικό της.

• Γνωρίζεις καλά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει κάθε ομάδα. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται πάνω απ' όλα ο Παναθηναϊκός για να πάρει το πρωτάθλημα;

«Για μένα πρέπει να είμαστε από την αρχή σε ρόλο μπροστάρη. Πρέπει να μπούμε μπροστά. Να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να μπει ο Ολυμπιακός στον ρόλο του κυνηγού. Να δούμε τότε μια φορά τι θα γίνει».

• Ο Τεν Κάτε, μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε ότι έχει στο μυαλό του τον Κατσουράνη ως έναν προπονητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχεις να σχολιάσεις κάτι πάνω σε αυτό; Πώς αντιλαμβάνεσαι τον Τεν Κάτε ως προπονητή;

«Έχω μικρό δείγμα. Δεν έχουμε δώσει και παιχνίδια, πράγμα που είναι το πιο βασικό. Νομίζω ότι προσπαθεί να περάσει αυτό που θέλει να παίξει η ομάδα και προσπάθησε να περάσει και πέρυσι. Φέτος, έχοντας μια χρονιά στην πλάτη του, ξέρει καλύτερα την ομάδα. Και θα τα καταφέρει καλύτερα. Έτσι νομίζω».

• Για το σχόλιό του για σένα; Έχετε μιλήσει για τον ρόλο σου στην ομάδα;

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα γι' αυτό. Οι συγκεκριμένες θέσεις στο ποδόσφαιρο, του κεντρικού αμυντικού και του μέσου, είναι τέτοιες που πολλές φορές ο προπονητής θέλει έναν ποδοσφαιριστή που καθοδηγεί την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Συμβαίνει σε πολλές ομάδες αυτό».

• Η αξία σου είναι αναγνωρισμένη απ' όλους, αλλά δεν έχεις πάρει κανένα πρωτάθλημα. Μήπως ήρθε η ώρα να το πάρεις;

«Και αυτό το έχω απαντήσει. Ότι εάν έπαιζα τένις, θα είχα πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά είναι ομαδικό άθλημα το ποδόσφαιρο, οπότε υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες. Ελπίζω να το πάρω, αλλά δεν "πεθαίνω". Έχω πάρει κάτι πολύ μεγαλύτερο, που δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.

«Ομάδες έπαιζαν και όταν πήραμε το ευρωπαϊκό. Αλλά εννοείται ότι θέλουμε το πρωτάθλημα και γι' αυτό ήρθαμε στον Παναθηναϊκό και παίζουμε στον Παναθηναϊκό, για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Απλώς δεν είναι κάτι που μπορώ να πω ότι θα το πάρουμε σίγουρα. Γιατί είναι ομαδικό. Αν ήταν ατομικό, θα το είχα πάρει».

• Το υλικό της ομάδας πώς το βλέπεις;

«Το υλικό νομίζω ότι είναι αρκετά καλό. Η ομάδα έχει πολλούς αξιόλογους παίκτες, έκανε μεταγραφές. Το μόνο που μένει τώρα είναι να γίνουμε όλοι μαζί ομάδα. Διότι αν δεν γίνουμε ομάδα, δεν θα καταφέρουμε τίποτα πάλι. Αυτό πιστεύω ότι είναι το στοίχημά μας».

«Σπουδαία ομάδα»

Ανυπόμονος να μπει και ο ίδιος στο γήπεδο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κάτι που δεν έγινε στην Ελβετία, αλλά θα συμβεί στην Αυστρία είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο. Παράλληλα ο Αργεντινός άσος τόνισε πως παρά τη δύσκολη αυτή περίοδο φάνηκαν στις προπονήσεις τα καλά στοιχεία και η ποιότητα της ομάδας, την οποία χαρακτήρισε σπουδαία.

• Σεμπαστιάν, είσαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε σ' αυτό το στάδιο της προετοιμασίας;

«Ναι, πολύ. Πιστεύω ότι δουλέψαμε πολύ καλά στον τομέα της φυσικής κατάστασης και παρά την κούραση δείξαμε ορισμένα πολύ καλά δείγματα και την ποιότητά μας στις προπονήσεις. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο. Φτιάχνουμε μια σπουδαία ομάδα».

• Θα είσαι έτοιμος για να αγωνιστείς στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους;

«Ναι, σίγουρα θα είμαι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Δουλεύω πολύ για να καλύψω τη διαφορά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, όμως πιστεύω ότι θα είμαι πολύ πιο έτοιμος την επόμενη εβδομάδα για να παίξω σε κάποια από τα φιλικά που θα δώσουμε. Ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο με την ομάδα».

• Νιώθεις ότι προσαρμόστηκες πλέον στον Παναθηναϊκό;

«Νιώθω καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Μέρα με τη μέρα ''δένομαι'' πιο πολύ και θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Ανανεώσεις σε «Κάρα» και «Σάλπι»

Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι ν’ ανανεώσει το συμβόλαιο του Γιώργου Καραγκούνη πραγματοποιώντας μάλιστα και μεγάλη αύξηση ανταμείβοντάς τον για τη σημαντική προσφορά του. Το ραντεβού της διοίκησης με τον διεθνή άσο δεν αποκλείεται να οριστεί και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν αναχωρήσει η αποστολή για Αυστρία, αλλά ίσως αυτό γίνει και πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιο θα είναι κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ με τα μπόνους για τριετές συμβόλαιο μέχρι το 2012, ενώ η πρόθεση της διοίκησης δεν είναι μόνο να ανανεώσει το συμβόλαιο, αλλά να του δώσει και τη φανέλα με το νούμερο 10.

Τον ίδιο ακριβώς δρόμο θ’ ακολουθήσει και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο οποίος θα κληθεί να υπογράψει και αυτός το νέο συμβόλαιό του (σ.σ. το τρέχων λήγει το 2010).

Στη λίστα και ο Μπέιγ

Η θέση του δεξιού αμυντικού απασχολεί τον Παναθηναϊκό και μετά τον Γκριγκέρα, στο προσκήνιο ήρθε και ο Χαμπίπ Μπέιγ. Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την Αγγλία ο 32χρονος Σενεγαλέζος (με γαλλικό διαβατήριο) μπακ της Νιούκαστλ έχει προταθεί και εξετάζεται απ’ το «τριφύλλι».

Ο Μπέιγ μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια και στο κέντρο της άμυνας. Πέρυσι αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Τον Αφρικανό γνωρίζει πολύ καλά και έχει και την καλύτερη άποψη ο Τζιμπρίλ Σισέ με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στη Μαρσέιγ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x