Stoiximan Super League

Μπιέρσμιρ: «Σύλλογος μεγάλος…»

Ευτυχής για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Ματίας Μπιέρσμιρ στην «Expressen», λίγες ώρες πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα, όπου θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τους «πράσινους». «Είναι μεγάλος σύλλογος και δείχνουν να πιστεύουν σε μένα», τόνισε ο 22χρονος αμυντικός. «Εξαιρετική αγορά…», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων της Σουηδίας στη «SportDay». Για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ θα κινηθεί το «τριφύλλι», χωρίς όμως να «καίγεται».

Ευτυχής για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Ματίας Μπιέρσμιρ στην «Expressen», λίγες ώρες πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα (φτάνει τι μεσημέρι μέσω Βιέννης), όπου θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τους «πράσινους». Ο 22χρονος Σουηδός αμυντικός χαρακτήρισε σπουδαίο σύλλογο το «τριφύλλι» και τόνισε ότι θέλει να δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους.

«Ο Παναθηναϊκός δείχνει να πιστεύει σε μένα και είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες, από τους οποίους μπορείς να μάθεις πολλά στην προπόνηση. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, που πρωταγωνιστεί μόνιμα στο ελληνικό πρωτάθλημα και αγωνίζεται στο Champions League», τόνισε ο διεθνής άσος, ενώ αναφέρθηκε στις συμβουλές του συμπατριώτη του Μίκαελ Νίλσον. «Μίλησα με τον Μίκαελ, που έπαιξε για τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, και είχε μόνο θετικά πράγματα να μου πει για την ομάδα. Τα λόγια του με βοήθησαν να πάρω την απόφασή μου».

Ο Μπιέρσμιρ είπε το «αντίο» στους συμπαίκτες του στην Γκέτεμποργκ το βράδυ της Δευτέρας και αναχωρεί για την Ελλάδα, όπου ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. «Αποχαιρέτησα τους συμπαίκτες μου μετά τον αγώνα. Ήμουν συγκινημένος, καθώς ήμουν μαζί τους για πολλά χρόνια. Μου ευχήθηκαν και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία. Ελπίζω να κατακτήσουν το πρωτάθλημα».

Ο Σουηδός αμυντικός θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 450-500.000 ευρώ. Εξάλλου, θα τοποθετηθούν μπόνους επίτευξης στόχων, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του θα φτάσει τα 5-6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής της Γκέτεμποργκ, Χακάν Μιλντ έκανε δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας πως ο Μπιέρσμιρ θα έρθει στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Ο 22χρονος παίκτης επρόκειτο να αγωνιστεί στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Γκέτεμποργκ με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, αλλά τραυματίστηκε στην προθέρμανση (κάποιοι λένε έχοντας ήδη συμφωνήσει με τον ΠΑΟ, αποφασίστηκε να μην ρισκάρει), γύρισε χθες οδικώς με την αποστολή της Γκέτεμποργκ στην τοπική πόλη και περίμενε την τελική ειδοποίηση από τους «πράσινους» για έρθει να στην Ελλάδα και να υπογράψει. Σε ό,τι αφορά το κόστος της μεταγραφής, η σουηδική ομάδα θα πάρει 450.000 ευρώ, ενώ συμφωνήθηκε ποσοστό από ενδεχόμενη μεταπώληση του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Ο Μπιέρσμιρ μίλησε στον Τύπο της πατρίδας του και δήλωσε: «Ένιωσα ενοχλήσεις στην προθέρμανση και δεν μπορούσα να τρέξω. Ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, όπως αυτό με την ΑΪΚ, αλλά δεν θα μπορούσα να αποδώσω στο μέγιστο και αυτό δεν θα ήταν δίκαιο για εμένα και την ομάδα. Όταν έμεινα εκτός ενδεκάδας έκλαψα!».

Να σημειωθεί ότι η μετάβαση του παίκτη στην Αυστρία θα αποφασιστεί μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, αν και το πιθανότερο είναι την Παρασκευή να βρίσκεται στο Κιτσμπίχελ.

Λέναρτσον: «Εξαιρετική αγορά…»

Το εγκώμιο του Ματίας Μπιέρσμιρ έπλεξε ο Γίργκεν Λέναρτσον, μιλώντας στη «SportDay». Ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων της Σουηδίας ανέφερε τα εξής: «Ο Παναθηναϊκός έκανε μια εξαιρετική αγορά. Ο Ματίας ήταν εδώ και καιρό έτοιμος να κάνει το βήμα στο εξωτερικό. Κι όχι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για θεωρητικά ακόμη μεγαλύτερα. Εδώ, ξεχώριζε από όλους τους υπόλοιπους», δήλωσε αρχικά ο κ. Λέναρτσον και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έναν πολύ μοντέρνο κεντρικό αμυντικό. Με εξαιρετικές τοποθετήσεις, αντίληψη του παιχνιδιού και διαχείριση των κάθε λογής καταστάσεων. Η ποιότητά του είναι εμφανέστατη ακόμη και σε τομείς που δεν χαρακτηρίζουν έναν κεντρικό αμυντικό, όπως η τεχνική και οι μεταβιβάσεις του. Το κυριότερο όμως για εμένα είναι πως παρότι μικρός στην ηλικία, ήταν και είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης τόσο της Γκέτεμποργκ όσο και της εθνικής».

Περισσότερα για τον Μπιέρσμιρ στο σημερινό (14/07) φύλλο της «SportDay».

Και τώρα δεξί μπακ

Ικανοποιημένος από το υλικό που έχει στη διάθεσή του εμφανίστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε, μιλώντας χθες με τον Κώστα Αντωνίου και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου βρέθηκε το πρωί στην Παιανία και συνομίλησε για τουλάχιστον μία ώρα με τον Ολλανδό τεχνικό για μεταγραφικά θέματα και διάφορες άλλες αγωνιστικές λεπτομέρειες.

Πλέον, εκείνο που απασχολεί τους «πράσινους» είναι αν θα χρειαστεί να κινηθούν για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ. Πολλά θα κριθούν από τον Μπράις Μουν, αφού το «τριφύλλι» δεν καίγεται να πάρει παίκτη για να ενισχύσει το δεξί άκρο της άμυνας. Σύμφωνα με τους συμπαίκτες του και τους ανθρώπους της ομάδας, ο Νοτιαφρικανός μπακ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Οι διοικούντες φέρονται να έχουν αποφασίσει ότι αν παρατηρήσουν αδυναμία στη συγκεκριμένη θέση θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα έχει διαφορετικά στοιχεία από τον Μουν. Ψηλός, κοντά στο 1,85 μ. για να παίζει και στόπερ. Εξάλλου, στη σχετική λίστα βρίσκονται πάντα τα ονόματα του Μπέιγ της Νιούκαστλ και του Γκριγκέρα της Γιουβέντους.

«Πετάει» για Αυστρία

Για το Κιτσμπίχελ της Αυστρίας αναχωρεί σήμερα η αποστολή του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» θα πετάξουν στις 15:25 από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το Μόναχο και από εκεί οδικώς (απέχει 170 χιλιόμετρα) θα μεταβούν στο θέρετρο της Αυστρίας.

Στην αποστολή μετέχουν οι Τζόρβας, Καρνέζης, Γκαλίνοβιτς, Μαχλελής, Μελίσσης, Σαριέγκι, Μενσά, Βύντρα, Καντέ, Σπυρόπουλος, Λέτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα, Νίνης, Πετρόπουλος, Γκάμπριελ, Μάτος, Σιμάο, Μουν και ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος σήμερα το βράδυ θα είναι στο Κιτσμπίχελ και από αύριο θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει την Γκρόιτερ Φιρτ. Την Παρασκευή θα παίξει με τη Χοφενχάιμ (19:00) στο Λέογκανγκ και στις 20 του μήνα με την Γκλάντμπαχ (19:30) στο Σααλφέλντεν.

Ο Νασίφ Μόρις μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχει βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός έχει πρόταση στα χέρια του από σύλλογο της Ισπανίας και συγκεκριμένα τη Σανταντέρ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και με τον Παναθηναϊκό οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο.

Δανεικός σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας ή την Κέρκυρα θα δοθεί ο Νίκος Παντίδος.

Δημοσίευμα στην Ισπανία αναφέρει ότι ο Κάρλος Μαρτσένα απέρριψε πρόταση του Παναθηναϊκού, αφού υποστηρίζει ότι ο παίκτης δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Βαλένθια.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x