Stoiximan Super League

Ουζουνίδης: «Φυσιολογικά είμαστε φαβορί, αλλά…»

Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα και το ανολοκλήρωτο ρόστερ καθιστούν «ανοικτό» τον πρώτο αγώνα της Λάρισας απέναντι στη Ρέικιαβικ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μαρίνος Ουζουνίδης. «Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Λάρισα είναι φαβορί και σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε θέμα πρόκρισης. Από εμάς θα εξαρτηθεί», δήλωσε, ενώ προανήγγειλε 2-3 ακόμη μεταγραφές.

Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα και το ανολοκλήρωτο ρόστερ καθιστούν «ανοικτό» τον πρώτο αγώνα της Λάρισας απέναντι στη Ρέικιαβικ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Γιαννακόπουλος και Βενετίδης, άγνωστο είναι αν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Ρομέου και Αμπού Χατζίρα, ενώ ο Ντέλσον δεν έχει δηλωθεί στην UEFA. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η αναβολή της πτήσης για την Ισλανδία.

«Είχαμε ένα πρόβλημα με την πτήση και αντί να φύγουμε το πρωί θα φύγουμε το απόγευμα. Αυτό αλλάζει τα πλάνα μας για την προετοιμασία εν όψει του αγώνα», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και αναφορικά με το ματς της Πέμπτης είπε: «Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Λάρισα είναι φαβορί και σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε θέμα πρόκρισης. Όμως ποδόσφαιρο είναι και δεν μπορείς να ξέρεις. Θα εξαρτηθεί από την απόδοσή μας. Εμείς θα έχουμε στον πάγκο παιδιά από 17 έως 21 ετών. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αν θέλετε…». Όσο για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ΑΕΛ στη διοργάνωση, είπε: «Πάμε βήμα-βήμα. Στόχος είναι να περάσουμε αυτόν τον γύρο. Αν προκριθούμε θα βρούμε σίγουρα καλύτερη ομάδα μπροστά μας. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, τόνισε: «Μέχρι τώρα δουλεύουμε, αλλά όχι με τις συνθήκες που θα θέλαμε, λόγω των προβλημάτων και των ελλείψεων. Αν εξαιρέσουμε τον Γιαννακόπουλο, που το πρόβλημά του προέκυψε με την αρχή της προετοιμασίας, τα υπόλοιπα προβλήματα ήταν γνωστά. Με όποιους παίκτες έχουμε στη διάθεσή μας, με αυτούς θα παίξουμε. Ο Βενετίδης θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να κάνει κάποιες θεραπείες και ελπίζουμε να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατό».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πολύ ικανοποιημένος με τις μεταγραφές που έχουν γίνει, αλλά λείπουν κάποια κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ. «Ατομικά οι παίκτες που έχουν έρθει είναι πολύ καλοί. Δεν είναι εύκολο να κάνεις από τη μια στιγμή στην άλλη ένα καλό σύνολο. Σίγουρα θα γίνουν μεταγραφές. Περιμένουμε 2 ή 3 παίκτες ακόμη. Μέσα στις επόμενες ημέρες κάτι θα έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καθυστερήσει, αλλά η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική μας, αλλά και των παικτών ή των μάνατζερ που συχνά άλλα λένε και άλλα κάνουν».

Η Λάρισα έπρεπε αυτό το καλοκαίρι να προχωρήσει σε ριζική αναδόμηση, καθώς υπήρχαν πολλές αποχωρήσεις βασικών στελεχών. «Σίγουρα είναι απώλεια όταν φεύγουν παίκτες με τους οποίους έχουμε σημειώσει επιτυχίες. Όμως και αυτά τα παιδιά σαν επαγγελματίες που ήταν εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες για να βρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο. Έτσι είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους της Λάρισας την προσεχή σεζόν, αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος. «Το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο. Τα έσοδα των ομάδων έχουν αυξηθεί από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αυτό είχε ως συνέπεια να κινούνται οι σύλλογοι για παίκτες με μεγαλύτερα συμβόλαια. Όλοι έχουν μεγάλους στόχους, αλλά θα δούμε στην πράξη. Εμείς θέλουμε το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Τους στόχους της ομάδας καθορίζει η αγωνιστική παρουσία της. Αν παρουσιαστούμε όπως θέλουμε, θα έχουμε υψηλούς στόχους, ειδάλλως αλλάζουν τα δεδομένα. Το καλοκαίρι ακούγονται μεγάλα λόγια, αλλά θα τα δούμε όλα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x