Ελλάδα

Χειροκρότημα και συμβουλές για τους Έφηβους

Ένα θερμό χειροκρότημα και πολλές συμβουλές για τα επόμενα βήματα της καριέρας τους επιφύλαξαν μέλη της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας, αλλά και απλοί φίλαθλοι, στην αποστολή της Εθνικής Εφήβων, που επέστρεψε στην Αθήνα με το ασημένιο μετάλλιο από το Μουντομπάσκετ της Νέας Ζηλανδίας. «Ήταν μεγάλη επιτυχία», είπε ο αρχηγός Νίκος Παππάς. «Να συνεχίσετε τη σκληρή δουλειά», το μήνυμα του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Βλασσόπουλου και του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη.

Ένα θερμό χειροκρότημα και πολλές συμβουλές για τα επόμενα βήματα της καριέρας τους επιφύλαξαν μέλη της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας, αλλά και απλοί φίλαθλοι, στην αποστολή της Εθνικής Εφήβων, που επέστρεψε στην Αθήνα με το ασημένιο μετάλλιο από το Μουντομπάσκετ της Νέας Ζηλανδίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη διάκριση αυτή. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Θέλαμε να πάρουμε το χρυσό. Είχαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία και αρκετές απουσίες. Σας ευχαριστούμε όλους», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Παππάς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος, τόνισε με τη σειρά του: «Νιώθουμε κι εμείς ότι κάτι καταφέραμε ώστε να ασχολούνται όλοι με αυτή την επιτυχία. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της FIBA Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, γιατί είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στην παραγωγική διαδικασία στο κομμάτι του μπάσκετ. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, γιατί μαζί δουλεύουμε μια ολόκληρη χρονιά. Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία, που είναι συλλογική, από όλους όσοι δουλεύουν για να αναδεικνύονται νέα ταλέντα. Ελπίζω να αξιοποιηθούν αυτά τα παιδιά για να μην χαθούν», ενώ απευθυνόμενος προς τους παίκτες του, είπε: «Για να μην χαϊδεύουμε αυτιά, θα πρέπει να συνεχίσετε να δουλεύετε σκληρά. Από εδώ και στο εξής τα παιδιά αυτά δεν θα έχουν να συναγωνιστούν παίκτες της ηλικίας τους, αλλά μεγαλύτερους, Έλληνες, ξένους και κοινοτικούς».

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, τόνισε: «Αυτή η επιτυχία είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο κυριαρχεί στο παγκόσμιο στερέωμα επί 20 και πλέον χρόνια. Αυτό μας γεμίζει με υποχρεώσεις για τη συνέχεια».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, με την ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά και του προπονητή, θέλησε επίσης να συμβουλεύσει τη νέα χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ. «Με κάλυψε ο κόουτς, τα είπε όλα. Οι ομάδες πρέπει να πιστεύουν, να δουλεύουν και να προωθούν. Εγώ στον Άρη είχα επτά νέους παίκτες και στον Ολυμπιακό πέντε. Όλοι οι παίκτες έχετε δυνατά κορμιά και τεράστιο ταλέντο. Μη φοβάστε κανέναν, να κάνετε υπομονή και να ακούτε τους προπονητές για να βελτιώνεστε. Ζητούμενο είναι όσο πιο γρήγορα να βρεθείτε στην Εθνική Ανδρών και στην Α1, όπως έγινε σχεδόν με όλα τα παιδιά της Εθνικής Εφήβων του 1995. Να ευγνωμονείτε τους γονείς σας που σας στηρίζουν και από εκεί και πέρα τον προπονητή και τις ομάδες σας. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Αυτός που δουλεύει κι έχει ταλέντο μπορεί να φτάσει ψηλά. Όποιος βασίζεται μόνο στο ταλέντο του δεν προχωρά. Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που κάνατε και δεν θέλω να σας βλέπω να απολογείστε επειδή δεν πήρατε το χρυσό. Να είστε καλά».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Ανδρέας Μιαούλης, ανέφερε: «Έχετε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια. Κάνατε ένα ιστορικό επίτευγμα. Έχετε ψυχικά αποθέματα, κάνετε δημιουργική δουλειά, είστε το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσετε τις επιτυχίες. Θέλω να σας συγχαρώ όλους, μας κάνετε ευτυχισμένους», ενώ ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας και αρχηγός της αποστολής, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, τόνισε: «Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι αυτή η ομάδα χαρίζει μεγάλες χαρές στους Έλληνες φιλάθλους. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ελπίζουμε τα σωματεία να αξιοποιήσουν αυτά τα παιδιά γιατί τους αξίζει. Είναι πολύ σημαντικό ότι το ελληνικό μπάσκετ παραμένει ψηλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x