Stoiximan Super League

Θέλει δουλειά…

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ναϊμέγκεν με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο πιο δυνατό φιλικό τεστ επί ολλανδικού εδάφους έδειξε κάποιες αδυναμίες, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Για την ιστορία, το τέρμα για του Ολλανδούς πέτυχε ο Βλέμινς (57’) ενώ για τους Θεσσαλονικείς ο Φωτάκης… Μέχρι το 64΄αγωνίστηκε ο Μουσλίμοβιτς.

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ναϊμέγκεν με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο πιο δυνατό φιλικό τεστ επί ολλανδικού εδάφους έδειξε κάποιες αδυναμίες, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Για την ιστορία, το τέρμα για του Ολλανδούς πέτυχε ο Βλέμινς (57’) ενώ για τους Θεσσαλονικείς ο Φωτάκης… Μέχρι το 64΄αγωνίστηκε ο Μουσλίμοβιτς.

Το ματς:

Με τον Μουσλίμοβιτς να ξεπερνάει το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που τον ταλαιπωρούσε και να βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ, έχοντας τους βασικούς του παίκτες στη σύνθεσή του, απέναντι στη Ναϊμέγκεν, στο πιο δυνατό φιλικό τεστ έως τώρα επί ολλανδικού εδάφους, ήθελε να… δείξει το καλό του πρόσωπο.

Σίγουρα το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικούσε «δάφνες ποιότητας». Ο «Δικέφαλος του Βορρά», είχε καλή αμυντική λειτουργία, όμως τα… χάλαγε στο επιθετικό κομμάτι. Οι Θεσσαλονικείς είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις για να «σπάσουν» την άμυνα των Ολλανδών.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι και έπρεπε να φτάσουμε στο 35’ για να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, όμως ο Σορλέν από ευνοϊκή θέση, έστειλε την μπάλα άουτ…

Η εικόνα στον αγώνα παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλους του ημιχρόνου, με την Ναϊμέγκεν να αγγίζει το γκολ, όμως το σουτ του Σενέ, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Με την ίδια ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο 45λεπτο… Παρόλα αυτά, η Ναϊμέγκεν ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και πατούσε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ολλανδοί είχα πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 57’ ο Βλέμινγκς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

Η Ναϊμέγκεν μπορεί να ήταν καλύτερη σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λεπτου, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά», μπόρεσε να αντιδράσει δίνοντας νωρίς την απάντηση του. Στο 63’ ο Φωτάκης με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς…

Μετά την ισοφάριση, ο Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, όμως όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεφτε… Ελάχιστες φάσεις και από τις δύο ομάδες, με την εικόνα του παιχνιδιού να παραμένει ίδια μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ: Μπάμπος, Γκούζενς (87? Ντάβιντς), Ραντόμσκι, Ζόμερ, Ντιμπαζονκίζα, Φαν Έιντεν, Ελ Ακαουΐ, Μπούργκζοργκ (46? Ελ Καμπίρ), Βλέμινγκς, Σένε, Τεν Φόορντε (46? Φέλενμπεργκ).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο (64? Μαλεζάς), Μπιζέρα, Βερόν (64? Ίβιτς), Φωτάκης (78? Αμπουμπακάρι), Κονσεϊσάο (64? Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Φιλομένο (78? Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (64? Αναστασάκος).

Ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Ναϊμέγκεν έμεινε, σε γενικές γραμμές, ο Φερνάντο Σάντος.

«Στη φάση που είμαστε, πάντα θα υπάρχουν θετικά και λιγότερο θετικά στοιχεία. Βλέπω ότι η ομάδα προπονείται καλά. Ακόμη και σήμερα το πρωί προπονηθήκαμε, οπότε ήξερα ότι ο ρυθμός μας θα είναι χαμηλός. Ήθελα να δω πως κινείται η ομάδα ως ένα σύνολο, πως καλύπτουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Αμυντικά ήμασταν καλά τοποθετημένοι, πιέσαμε. Στον επιθετικό τομέα είχαμε δυσκολίες, κυρίως στο να πάμε ως ομάδα στην αντίπαλη περιοχή. Θέλαμε δηλαδή περισσότερες περιπτώσεις σαν αυτές του Φωτάκη, με το ωραίο γκολ που πέτυχε. Είναι φυσιολογικό και οι ποδοσφαιριστές να αισθάνονται κουρασμένοι. Μου άρεσε που είχαμε την κατοχή, αλλά ήμασταν λίγο "φλύαροι". Ξέρουμε ότι τα φιλικά είναι για να δούμε που βρισκόμαστε και να διορθώσουμε όσο γίνεται συντομότερα πράγματα, γι' αυτό επιλέξαμε να παίξουμε φιλικά με δυνατούς αντιπάλους. Αν ήθελα κάτι διαφορετικό θα διάλεγα άλλους αντιπάλους», ανέφερε σχετικά με τον φιλικό αγώνα ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», για να προσθέσει ότι:

«Από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχουν πολλές αλλαγές, γιατί μας πιέζει ο χρόνος. Θα πρέπει γρήγορα να καταλήξουμε σε έναν κορμό. Σε δεκαπέντε μέρες ο Βιεϊρίνια θα μπορέσει να είναι έτοιμος. Για την ώρα δεν είναι».

Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x