Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: «Plan b»

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 42 εκατομμύρια ευρώ και ποσοστό 37% αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μεγάλο μέρος των χρημάτων θα καλύψει ο Σωκράτης Κόκκαλης, μαζί με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλους τρεις επιχειρηματίες. Αισιοδοξία ότι το «άνοιγμα» που υπάρχει στα ταμεία θα υπερκαλυφθεί τους επόμενους μήνες. Φιλικό σήμερα με τη Σίβασπορ (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, SPORT+). «Θέλει Ολυμπιακό» δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Μοριέντες.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 42 εκατομμύρια ευρώ και ποσοστό 37% αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μεγάλο μέρος των χρημάτων θα καλύψει ο Σωκράτης Κόκκαλης, μαζί με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλους τρεις επιχειρηματίες. Αισιοδοξία ότι το «άνοιγμα» που υπάρχει στα ταμεία θα υπερκαλυφθεί τους επόμενους μήνες. Φιλικό σήμερα με τη Σίβασπορ (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, SPORT+). «Θέλει Ολυμπιακό» δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Μοριέντες.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση θα ανακοινωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε ποσό 42 εκατομμυρίων ευρώ (υπάρχει ένα ενδεχόμενο το τελικό ποσό να πάει στα 45 εκατ.) και η κάλυψή του θα γίνει τους επόμενους τέσσερις μήνες. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι μπορεί σύντομα να μπει ένα ποσό (ή και καθόλου) και το υπόλοιπο ποσοστό (ή και όλο) να καλυφθεί στην πορεία. Φυσικά, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να μην καλυφθεί τελικά όλο το ποσοστό, αλλά είναι προφανές ότι σ' αυτό το μεγάλο διάστημα που θα υπάρχει μπροστά θα γίνουν και νέες επαφές με ενδιαφερόμενους για να μπουν στην ΠΑΕ.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες ότι τελικά θα πάρουν ένα μέρος των νέων μετοχών δύο-τρεις επιχειρηματίες με μικρά ποσά. Είναι γνωστό ότι έχει γίνει συζήτηση με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για να δώσει δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην αύξηση δεν θα συμμετάσχει ο Γιώργος Γλου. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι συζητούν να μπουν στην ΠΑΕ με ένα ποσό της τάξης των πέντε εκατ. ευρώ ο καθένας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί το συνολικό ποσό που θα μπει στο ταμείο να φτάσει και να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ και να μείνει ανοιχτό το υπόλοιπο για να καλυφθεί στη συνέχεια.

Ουσιαστικά, το αρχικό πλάνο που υπήρχε για την αύξηση έχει εγκαταλειφθεί και πλέον τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο Β. Διότι οι αλλαγές σε σχέση με τον σχεδιασμό που είχε αποφασιστεί πριν από ένα δίμηνο είναι υπαρκτές και προκύπτουν και από τα νούμερα. Η αύξηση κατά 40% του μετοχικού κεφαλαίου που είχε ανακοινωθεί αντιστοιχούσε σε περίπου 70 εκατ. ευρώ. Τώρα το ποσό είναι 42 εκατ. Πώς προκύπτει αυτό; Οπως ειπώθηκε χθες, η τιμή της μετοχής θα είναι τελικά δύο ευρώ, όπως ήταν μέχρι τώρα, και όχι τέσσερα, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί να οριστεί. Ο Κόκκαλης κρατάει περίπου το 51%, ο Ερασιτέχνης το 10% και διαθέτει ένα 37%-38%, που είναι το υπόλοιπο, αν υπολογιστούν και οι μικρομέτοχοι.

Χθες ακούστηκε ότι η διαφορά στις τιμές οφείλεται στο ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα βάλει άμεσα ένα ποσό πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο διαψεύστηκε, μια και η διαδικασία θα προχωρήσει όπως την είχε προγραμματίσει αρχικά ο Κόκκαλης. Κάνει, λοιπόν, το άνοιγμα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μπουν στην ΠΑΕ και να πάρουν μετοχές και θα δει στην πράξη τι θα γίνει. Διότι μέχρι να μπουν στον Ολυμπιακό οι επιχειρηματίες με τους οποίους γίνονται επαφές, θα είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο η συμμετοχή να είναι τελικά μικρότερη. Και ουδείς απέκλειε χθες και το ενδεχόμενο να μην μπει τελικά κανείς, αν και αυτό μοιάζει λίγο δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει χρόνος για να καλυφθεί σε βάθος τετραμήνου η αύξηση, ενώ οι άμεσες υποχρεώσεις θα καλυφθούν όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από τον Κόκκαλη.

«Θέλει Ολυμπιακό»

Από τον Ολυμπιακό διέψευσαν χθες την πληροφορία πως οι νταμπλούχοι Ελλάδος ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Φερνάντο Μοριέντες, αλλά ο μάνατζερ του Ισπανού φορ, Ζινές Καρβαχάλ, δήλωσε στη «Sportday» πως ο Ολυμπιακός «θα ήταν τέλεια επιλογή για τον Φερνάντο. Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Πριν από ένα μήνα Ελληνας μάνατζερ με είχε ρωτήσει αν ο παίκτης είναι διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω, όμως, καμία επίσημη ενημέρωση. Θα ήταν τέλεια επιλογή για τον Φερνάντο ο Ολυμπιακός. Είναι ομάδα που κερδίζει κάθε χρόνο τον τίτλο και παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, επομένως δεν θα είχε κανένα λόγο να απορρίψει μία πρόταση από τον Ολυμπιακό. Διαπραγματευόμαστε με μία αγγλική, με μία γερμανική και μία τουρκική ομάδα και περιμένουμε επίσημη πρόταση για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

«Τι θα γίνει;»

Πηγές του συλλόγου «έκαιγαν» οριστικά χθες την περίπτωση Αλτιντορ, άλλες όμως άφηναν ένα παράθυρο ανοιχτό για τον Αμερικανό. Και η αποστροφή της ανακοίνωσης της ΠΑΕ περί απαξίωσης των νέων αποκτημάτων οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα ότι μπορεί να αποκτηθεί ο νεαρός φορ. Χθες η «SportDay» ανέφερε ότι ο ίδιος είπε σε συμπατριώτη του δημοσιογράφο ότι δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάδα. Κι αυτό που μάθαμε είναι ότι πράγματι τις τελευταίες ημέρες έχει πει σε ανθρώπους που μιλάει για τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό ότι είναι στο περίμενε πολύ καιρό και πια κοιτάζει άλλες ομάδες, διότι δεν νιώθει ευχάριστα με αυτή την κατάσταση.

Δυσκολεύει του Γκονζάλες

Ο Ολυμπιακός δεν έχει προτεραιότητά του την απόκτηση αριστερού χαφ και όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές ο Τιμούρ Κετσπάγια, η απόκτηση αντι-Τζόλε δεν είναι σε πρώτο πλάνο. Επίσημα η Μπέτις ζητάει επτά εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ανεπίσημα αυτό που έχει μεταφερθεί στους Πειραιώτες είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται να μειωθούν οι απαιτήσεις της κάτω από 5,5, το πολύ 5 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός δίνει το πολύ μέχρι τρία εκατ. και ψάχνει και τους μυϊκούς τραυματισμούς του Χιλιανού. Η περίπτωσή του δύσκολα θα προχωρήσει.

Νέο φιλικό σήμερα κόντρα σε Σίβασπορ

Σβατς, Χέρενφεν, Τσβόλε και τώρα Σιβασπόρ. Σήμερα το απόγευμα οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν το τέταρτο φιλικό τους, το τρίτο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στην Ολλανδία. Ενα φιλικό ιδιαίτερα δυνατό, το οποίο αν μη τι άλλο προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων. Οι Τούρκοι ηττήθηκαν με το βαρύ 5-0 από τη Χέρενφεν πριν από μερικές μέρες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουν καλή ομάδα. Ο Τιμούρ Κετσπάγια ξέρει ότι το συγκεκριμένο φιλικό θα αποτελέσει ένα πολύ καλό τεστ για τους Πειραιώτες και για τον λόγο αυτόν θα χρησιμοποιήσει κυρίως παίκτες που προορίζει για το αρχικό σχήμα. Το φιλικό θα διεξαχθεί στη Γερμανία (!) και συγκεκριμένα στο «Sportpark Sprechholtshook - Fields SG Gronau».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x