Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Να μείνει ο Σιμάο…»

Την παραμονή του Σιμάο στο ρόστερ του Παναθηναϊκού επιθυμεί ο Χενκ Τεν Κάτε. Οι «πράσινοι», ωστόσο, δεν θα πουν «όχι» αν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ κάποια πρόταση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή η ρήτρα αποδέσμευσής του. Στη Ρασίνγκ Σανταντέρ θα συνεχίσει, εκτός απρόοπτου, ο Νασίφ Μόρις την καριέρα του. Για την απόκτηση του Αντρέας Ίβανσιτς ενδιαφέρονται δύο ομάδες (Ισπανία-Γερμανία). Χρόνο στο σημερινό φιλικό με την Γκρόιτερ Φιρτ αναμένεται να πάρουν ο Σισέ, ο Κατσουράνης και ο Λέτο.

Την παραμονή του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού επιθυμεί ο Χενκ Τεν Κάτε. Οι «πράσινοι», ωστόσο, δεν θα πουν «όχι» αν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ κάποια πρόταση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή η ρήτρα αποδέσμευσής του.

Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα στο «τριφύλλι» συζητούνταν το ενδεχόμενο να πουληθεί ο διεθνής ποδοσφαιριστής με ένα ποσό κοντά στα 3,5-4 εκατ., όμως ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε ότι θα πρέπει να φύγει μόνο αν τα χρήματα είναι απολύτως ικανοποιητικά για τον σύλλογο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι παράγοντες της ομάδας προτιμούν για τους παραπάνω λόγους να πουλήσουν τον Μαρσέλο Μάτος. Για τον Βραζιλιάνο χαφ υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες, αλλά δεν έχει φτάσει καμία πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ.

Υπογράφει στη Ρασίνγκ ο Μόρις

Στη Ρασίνγκ Σανταντέρ θα συνεχίσει την καριέρα του, εκτός απρόοπτου, ο Νασίφ Μόρις την καριέρα του. Ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός θα παραχωρηθεί από τον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού στην ισπανική ομάδα και σήμερα αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Αν οι Ισπανοί τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή, τότε το κόστος θα φτάσει το 1,1-1,2 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα , 200.000-300.00 ευρώ για τον ένα χρόνο του δανεισμού του και 800.000-900.000 ευρώ για την απόκτησή του. Στην Ισπανία βρίσκεται από χθες ο μάνατζερ του 28χρονου παίκτη, Πασχάλης Τουντούρης, που αν τελικά αποκτηθεί από την ισπανική ομάδα, θα φοράει τη φανέλα για ακόμα τρία χρόνια, εκτός από τη σεζόν που θα παίξει δανεικός.

Σε ό,τι αφορά τις απολαβές του Μόρις, ο διεθνής παίκτης θα παίρνει 700.000 ευρώ ετησίως. Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί δεσμεύτηκαν ότι έως και τις 30 Απριλίου 2010 θα έχουν δώσει την απάντησή τους για το αν σκοπεύουν να αγοράσουν τα δικαιώματα του παίκτη.

Φτάνει πρόταση για «Ιβ»

Για την απόκτηση του Αντρέας Ίβανσιτς ενδιαφέρονται δύο ομάδες και μάλιστα με τη μία έχει συζητήσει ο ίδιος σε πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε. Όπως αναφέρει η «SportDay», ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός θεωρεί καλή επιλογή για τον ίδιο τόσο την ομάδα όσο και το πρωτάθλημα. Δεν έχουν, όμως, συζητηθεί οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για αγορά ή δανεισμό. Στα γραφεία της ΠΑΕ αναμένεται να φτάσει πρόταση από ομάδα της Γερμανίας ή της Ισπανίας.

Τόπο στα νιάτα

Χρόνο στον Τζιμπρίλ Σισέ, τον Κώστα Κατσουράνη και τον Σεμπαστιάν Λέτο αναμένεται να δώσει ο Χενκ Τεν Κάτε στο σημερινό φιλικό με την Γκρόιτερ Φιρτ (19:00, ΝΕΤ). Ο Ολλανδός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα με περισσότερους νεαρούς παίκτες, αφού προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τους Καρνέζη, Μελίσση, Μενσά, Ρουκάβινα, Νίνη, Χριστοδουλόπουλο και Πετρόπουλο. Σε ό,τι αφορά τον Μάτος, ο Βραζιλιάνος μέσος αναμένεται να προφυλαχθεί λόγω της κλοτσιάς που είχε δεχτεί στην προπόνηση της Δευτέρας.

Η γερμανική ομάδα πραγματοποιεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, αφού πρωτάθλημα της Τσβαϊτελίγκα ξεκινά στις 7 Αυγούστου και η ομάδα του Μέλμαν θα αντιμετωπίσει στις 8 του μήνα την Καϊζερσλάουτερν.

Πολύ δύσκολα θα αλλάξει πρωτάθλημα ο Φίλιππος Δάρλας. Δεν έχει απαντήσει στην πρόταση 250.000 ευρώ της Στεάουα Βουκουρεστίου και η ομάδα της Ρουμανίας στρέφεται σε Πορτογάλο μπακ. Ο 26χρονος παίκτης θέλει Γιάννενα και ο Παναθηναϊκός θέλει χρήματα για να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε χθες στο θέμα του Σίλβα Κλέιτον. Για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό δεν έχει έρθει ακόμα επίσημη πρόταση, αλλά κάποια «κρούση» από ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για δανεισμό του παίκτη, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται κα αισιοδοξεί ότι σύντομα θα φτάσει στα γραφεία πρόταση από ομάδα του εξωτερικού.

Μέχρι τρεις μη κοινοτικούς παίκτες μπορεί να έχει η Golden Team και, προς το παρόν, παραμένει ανοιχτή μία θέση. Ο Κάσας και ο Ιμπάρα καλύπτουν τις δύο θέσεις. Την τρίτη ενδέχεται να την πάρει ο Μενσά, εφόσον δεν βρεθεί ομάδα της Σούπερ Λίγκας ή της Β' Εθνικής για να παραχωρηθεί δανεικός.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αναμένεται σήμερα το πρωί στην Αυστρία, μέσω Μονάχου, για να μπει στις προπονήσεις.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x