Stoiximan Super League

Κοτσόλης: «Υπάρχει μεγάλη δίψα»

Η οργάνωση και η δίψα για διάκριση που υπάρχουν στην Ομόνοια είναι από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν τον Στέφανο Κοτσόλη να συνεχίσει την καριέρα του στην κυπριακή ομάδα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Εύχομαι και ελπίζω να χτιστεί το νέο γήπεδο και να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια», είπε, αναφερόμενος στην πρώην ομάδα του, τη Λάρισα. «Εύχομαι να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική και να καταφέρω να επιστρέψω σε αυτήν», τόνισε.

Η οργάνωση και η δίψα για διάκριση που υπάρχουν στην Ομόνοια είναι από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν τον Στέφανο Κοτσόλη να συνεχίσει την καριέρα του στην κυπριακή ομάδα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Εύχομαι και ελπίζω να χτιστεί το νέο γήπεδο και να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια», είπε, αναφερόμενος στην πρώην ομάδα του, τη Λάρισα. «Εύχομαι να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Εθνική και να καταφέρω να επιστρέψω σε αυτήν», τόνισε.

Αναλυτικά

Αρχικά μίλησε για την αυριανή(16/7, 20:30) αντίπαλο της Ομόνοιας στον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League, την Τροσχάβν. «Συμφωνώ πως πολλές φορές το άγνωστο προβληματίζει. Για εμάς είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Η ομάδα μας διαθέτει πολλά καινούργια πρόσωπα, χτίζεται μια καινούργια ομάδα, αλλά θεωρώ πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αντεπεξέλθουμε και θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό σκορ, ώστε στο δεύτερο παιχνίδι να είμαστε πιο ήσυχοι, όμως η υπόθεση πρόκριση δεν θα έχει τελειώσει ανεξάρτητα από το σκορ. Θα έχουμε και το δεύτερο παιχνίδι στα Νησιά Φερόε και εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα», σχολίασε ο Έλληνας πορτιέρο και ανέφερε πως η ομάδα του βελτιώνεται συνεχώς.

«Θεωρώ πως κάθε ημέρα γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, αλλά έχει παίξει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ο κ. Λεμονής έχει φροντίσει ώστε να προπονούμαστε και να υπάρχει ένα καλό κλίμα στην ομάδα. Έχει βοηθήσει ώστε να εγκλιματιστούμε όλοι πολύ γρήγορα και νομίζω πως κάθε μέρα θα είμαστε και καλύτεροι και θα εμφανιστούμε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια», σχολίασε ο Κοτσόλης.

«Ένα από τα κίνητρα που με έκαναν να επιλέξω την Ομόνοια για να συνεχίσω την καριέρα μου είναι η δίψα για διάκριση που υπάρχει στην ομάδα. Ο σύλλογος διαθέτει έναν πολύ φιλόδοξο πρόεδρο, που έχει κάνει την οικονομική υπέρβαση τα δύο τελευταία χρόνια, φέρνοντας πολλούς καλούς παίκτες. Έχουμε έναν αξιόλογο προπονητή και καλούς παίκτες. Οπότε, σε συνδυασμό με τη δίψα του κόσμου δεν βλέπω τον λόγο για να μην πετύχει η ομάδα. Αρχικά ήμουν επιφυλακτικός στο να πάρω την απόφαση, όμως με τις συνθήκες που συνάντησα και με την καθημερινή συναναστροφή που έχω με τους ανθρώπους της ομάδας, κατάλαβα πως πήρα την κατάλληλη απόφαση. Έχω έρθει σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο και διψάει για μεγάλες διακρίσεις. Από πλευράς οργάνωσης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Όλα αυτά τα στοιχεία συνέβαλαν στο να πάρω αυτή την απόφαση», δήλωσε για το «τριφύλλι» ο πρώην τερματοφύλακας της Λάρισας και του Παναθηναϊκού.

Ερωτηθείς αν επιθυμεί να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα ανώτερο του κυπριακού και του ελληνικού, απάντησε: «Υπήρχε και φέτος η προοπτική να πάω σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Συζήτησα με τον κ. Λεμονή και με κάποιους συμπαίκτες μου που ήξερα από παλιά, όπως ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Στάθης Αλωνεύτης, και έπειτα από αυτές τις συνομιλίες κατάλαβα πως αξίζει τον κόπο να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ομόνοια. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το μόνο που με απασχολεί είναι πώς θα τα καταφέρει η ομάδα μου».

Σε ό,τι αφορά τη Λάρισα και τον αν υπάρχει κάποιο παράπονο, ανέφερε «Δεν υπάρχει παράπονο. Εξακολουθώ να διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της Λάρισας. Εύχομαι και ελπίζω να χτιστεί το νέο γήπεδο και να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

Στη συνέχεια, ο Κοτσόλης ευχήθηκε να προκριθεί η Εθνική ομάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και να κληθεί ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. «Να ευχηθούμε όλοι να τα καταφέρει η Εθνική ομάδα να προκριθεί στην τελική φάση. Έχω πει πως είναι τιμή να αγωνίζεσαι στην Εθνική. Υπήρξα μέλος και εύχομαι να καταφέρω να επιστρέψω», είπε και ερωτηθείς αν έχει μιλήσει τον τελευταίο καιρό με κάποιον άνθρωπο της Εθνικής, απάντησε: «Όχι, δεν επικοινώνησα, αλλά για να πω την αλήθεια η επικοινωνία μου με την Ελλάδα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι εύκολο γιατί η μεταγραφή μου έγινε κάπως ξαφνικά και έπρεπε να φύγω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x