Γενικά

Η ώρα της στέψης…

Στη Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας χτυπάει απόψε η «καρδιά» του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου. Η Κρουζέιρο υποδέχεται την Εστουδιάντες στο «Μινεϊράο», στο πλαίσιο του δεύτερου τελικού του Copa Libertadores, στον επαναληπτικό του 0-0 της Αργεντινής.

Στη Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας χτυπάει απόψε η «καρδιά» του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου. Η Κρουζέιρο υποδέχεται την Εστουδιάντες στο «Μινεϊράο», στο πλαίσιο του δεύτερου τελικού του Copa Libertadores, στον επαναληπτικό του 0-0 της Αργεντινής.

Η γηπεδούχος ομάδα του Αντίλσον Μπατίστα διεκδικεί τον τρίτο τίτλο της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, μετά απ’ αυτούς του 1976 και 1997.

Το συγκρότημα του Αλεχάντρο Σαμπέλα έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο τρεις φορές (1968, 1969, 1970) και θα παλέψει για ν’ ανέβει στην κορυφή και πάλι έπειτα από 39 ολόκληρα χρόνια.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, με την Κρουζέιρο να νικάει εντός έδρας 3-0 και να χάνει εκτός 4-0.

Ο δρόμος προς τον τελικό…

ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ

Η Κρουζέιρο πέρασε κατ’ ευθείαν στη φάση των ομίλων. Εκεί στο έκτο γκρουπ, με Εστουδιάντες, Ντεπορτίβο Κίτο και Ουνιβερσιτάριο ντε Σουκρέ, πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερους του Αργεντινούς.

Στη φάση των «16» πήρε την πρόκριση κόντρα στην Ουνεβερσιδάδ ντε Τσίλε, νικώντας τη 1-0 στη Βραζιλία και 2-1 στη Χιλή. Στα προημιτελικά ήταν η νικήτρια στον βραζιλιάνικο «εμφύλιο» με τη Σάο Πάολο, της οποίας υπερκέρασε το εμπόδιο μέσα (2-1) και έξω (2-0). Στα ημιτελικά τα κατάφερε και πάλι κόντρα στη συμπατριώτισσα Γκρέμιο, παίρνοντας τη νίκη στο «Μινεϊράο» με 3-1 και μένοντας στο 2-2 στο Πόρτο Αλέγκρε.

Μοναδική της ήττα στη διοργάνωση ήταν αυτή απ΄ την αποψινή της αντίπαλο με 4-0 στην Αργεντινή.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

Η Εστουδιάντες μπήκε από πιο νωρίς στα βάσανα, αφού διεκδίκησε την πρόκρισή της στους ομίλους από τη Σπόρτινγκ Κρίσταλ. Οι Αργεντινοί ηττήθηκαν 2-1 στο Περού, αλλά με το υπέρ τους 1-0 στην έδρα τους πήραν την πρόκριση. Στη φάση των ομίλων βγήκαν δεύτεροι πίσω απ’ την Κρουζέιρο.

Στη φάση των «16» τέθηκαν αντιμέτωποι με τη Λιμπερτάδ, την οποία και απέκλεισαν νικώντας 3-0 εντός και μένοντας στο 0-0 στην Παραγουάη. Στους «8» δύο νίκες επί της Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ με 1-0 μέσα και στην Ουρουγουάη την έφεραν στα ημιτελικά. Εκεί η ομάδα του Σεμπαστιάν Βερόν δεν δυσκολεύτηκε και κόντρα σε μία ακόμα ομάδα από την Ουρουγουάη, τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο, επικράτησε 1-0 στην Αργεντινή και 2-1 εκτός.

* Αν ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν στεφθεί πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής με την Εστουδιάντες, τότε θα είναι ο μοναδικός μαζί με τον Πάολο Μαλντίνι που θα έχουν κατακτήσει διασυλλογική διοργάνωση και αυτοί και οι πατεράδες τους (Χουάν Χοσέ Βερόν και Τσέζαρε Μαλντίνι αντίστοιχα)!

Οι πιθανές συνθέσεις του τελικού

ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ (Αντίλσον Μπατίστα): Φάμπιο, Τζόναθαν, Τιάγκο Ελένο, Λεονάρντο Σίλβα, Ζέρσον Μαγκράο, Ενρίκε, Μαρκίνιος Παρανά, Ραμίρες, Βάγκνερ, Κλέμπερ , Ουέλινγκτον Παουλίστα

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ (Αλεχάντρο Σαμπέλα): Αντουχάρ, Σελάι, Σκιάβι, Ντεσαμπάτο, Ζερμάν Ρε, Μπρανά, Πέρεζ, Βερόν, Μπενίτεθ, Μποσέλι, Φερνάντες

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x