Stoiximan Super League

ΑΕΚ: «Κιτρινίζει» ο Λεονάρντο

Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει το φλερτ της ΑΕΚ με τον Λεονάρντο. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν θέσει κάποιο χρονικό περιορισμό στον Λεβαδειακό, στον οποίο χθες κατέθεσαν επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού. Δεν υπήρξε εξέλιξη για Σεϊταρίδη. Ενδιαφέρον και για τον Ζόλταν Ζέλεσι. «Διάσταση απόψεων για το συμβόλαιο», ο Άλβες.

Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει το φλερτ της ΑΕΚ με τον Λεονάρντο. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η «Ένωση» κατέθεσε πρόταση στον Λεβαδειακό ύψους 800.000 ευρώ και 20% σε περίπτωση μεταπώλησης, ενώ παραχωρεί με τη μορφή δανεισμού έναν παίκτη (σ' αυτή βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι Ελ Χάτζι Ντιούφ, Νέιθαν Μπερνς). Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν θέσει κάποιο χρονικό περιορισμό στους Βοιωτούς για να απαντήσουν.

Στην πρόταση της ΑΕΚ προβλέπεται η αποπληρωμή της μεταγραφής του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού σε ορίζοντα τριετίας, αφού προτείνει την καταβολή των 800.000 ευρώ σε τρεις ισόποσες δόσεις: η πρώτη ορίζεται για τις 30 Αυγούστου του 2009, η δεύτερη για την τελευταία μέρα του Αυγούστου του 2010 και η τρίτη για τις 30 Αυγούστου του 2011.

Το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Θανόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γιάννη Κομπότη, ο οποίος εμφανίζεται πιο ανοιχτός σε συζητήσεις. Στην «Ένωση» αισιοδοξούν ότι ο 22χρονος παίκτης θα ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» και ελπίζουν η υπόθεση να μην γίνει «σίριαλ», ώστε να τεθεί το συντομότερο δυνατόν στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Λεονάρντο συνεχίζει την προετοιμασία με τους «πράσινους» στα Χάνια του Πηλίου και περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις. Ο Μπάγεβιτς ελπίζει οι διαπραγματεύσεις να μην εξελιχθούν σε σίριαλ για να κάνει τον παίκτη δικό του.

Στο βάθος… Σμίλιανιτς

Αν τελικά δεν ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον Λεονάρντο, στην ΑΕΚ έχουν βρει τον παίκτη που θα πάρει φορέσει αντ’ αυτού την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Πρόκειται για τον Σμίλιανιτς, ο οποίος ακούστηκε ότι βρίσκεται στα υπ’ όψιν της «Ένωσης». Ο Σέρβος μέσος δεν υπολογίζεται από την Εσπανιόλ και είχε γίνει γνωστό ότι βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Χέρτα, Ντόρτμουντ.

Οι Καταλανοί παραχωρούν ως δανεικό τον 22χρονο παίκτη, του οποίου ο μάνατζερ, Μέλα Κόρδο, δήλωσε στη «SportDay»: «Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι μπορεί να ενδιαφέρεται η ΑΕΚ για τον Σμίλιανιτς. Δεν έχουμε καμία επαφή με ελληνική ομάδα. Και υποθέτω πως θα το γνώριζα αν όντως η ΑΕΚ ήθελε τον παίκτη».

Τι γίνεται με τον Γιούρκα

Την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Γιούρκα Σεϊταρίδη και της ΑΕΚ. Ο διεθνής οπισθοφύλακας βρίσκεται στη Μαδρίτη, καθώς η Ατλέτικο του οφείλει χρήματα και δεν δείχνει διατεθειμένη να του καταβάλει όσα προβλέπονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη όταν οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μετέβη στην ισπανική πρωτεύουσα και συναντήθηκε με τον ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες. Ο 28χρονος μπακ εξακολουθεί να έχει ως προτεραιότητα να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα του εξωτερικού και θα ήθελε να περιμένει μέχρι το τέλος του μήνα πριν απαντήσει στην «Ένωση», την οποίας την απόφαση θα σεβαστεί αν κινηθεί για άλλον παίκτη.

Παράλληλα, η Τζένοα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σεϊταρίδη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» μιας ακόμη ιταλικής ομάδας. Ωστόσο, είναι σαφές ότι περιμένει κάτι καλύτερο από αυτά που έχει στα χέρια του.

Μιλούν για Ζέλεσι

Αν τελικά δεν υπάρξει «γάμος» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Γιούρκα, η «Ένωση» θα αρχίσει να εξετάζει εναλλακτικές επιλογές. Εκτός του Πάμπλο Χέρες για τον οποίο έχουν συζητήσει Νοτιάς, Θανόπουλος και Μπάγεβιτς, οι «κιτρινόμαυροι», σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες οι Ούγγροι, ενδιαφέρονται για τον Ζόλταν Ζέλεσι.

Πρόκειται για τον 27χρονο δεξιό μπακ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από το Στρασβούργο και έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (πέρα από τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει στην εθνική), αφού έχει αγωνιστεί σε Γερμανία (στην Κότμπους από το 2004 μέχρι το 2007) και Γαλλία (στο Στρασβούργο την τελευταία διετία).

Δεν υπάρχει πρόβλημα με Ιορντάκε

Η Παντούρι ζητάει από την ΑΕΚ να υπογράψει το συμβόλαιο (σ.σ. ότι πήρε τον Ιορντάκε με 5 ευρώ), ώστε να αποφύγουν οι Ρουμάνοι να πληρώσουν την Ντιναμό (υπήρχε όρος στο συμβόλαιο του Ιορντάκε πως η Παντούρι θα της έδινε 1 εκατ. ευρώ, αν έμενε ελεύθερος). Η πρώην ομάδα του 24χρονου αριστερού εξτρέμ υπόσχεται πως σε τέτοια περίπτωση θα σταματήσει τον δικαστικό αγώνα εναντίον του παίκτη.

Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν κανένα λόγο να συμμετέχουν στις μεθοδεύσεις των Ρουμάνων και δεν θα υπογράψουν το συμβόλαιο. Εξάλλου, η ρουμανική ομοσπονδία έχει στείλει την μπλε κάρτα του Ιορντάκε και δεν τίθεται σε κίνδυνο η μεταγραφή του παίκτη.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x