Ελλάδα

Μικρά-μικρά από τη Ρόδο

Το επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της Ρόδου είναι υψηλό και το θέαμα χορταστικό, αλλά ενδιαφέρον δεν υπάρχει μόνο εντός των παρκέ.

Το επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της Ρόδου είναι υψηλό και το θέαμα χορταστικό, αλλά ενδιαφέρον δεν υπάρχει μόνο εντός των παρκέ.

* Ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα ζητήματα της ασφάλειας της αποστολής τους είναι-όπως συνηθίζουν-οι Ισραηλινοί. Πριν από κάθε αγώνα, αλλά και προπόνηση, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ερευνά όλους τους χώρους του γηπέδου, ενώ την ομάδα συνοδεύει ένας οπλισμένος άνδρας ασφάλειας. Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης η αποστολή του Ισραήλ ζήτησε να γίνει αλλαγή στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει, για λόγους ασφαλείας.

* Σε όλους τους αγώνες, πλην της Ελλάδας, ο αριθμός των μάνατζερ και των σκάουτερ ξεπερνά αυτόν των απλών φιλάθλων. Εκπρόσωποι ομάδων του ΝΒΑ κι όχι μόνο έχουν στραμμένα τα μάτια τους στους παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν στα παρκέ τα επόμενα χρόνια.

* Πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Αυτός που πάντως έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι ο Λιθουανός σέντερ Ντονάτας Μοτιεγιούνας (φωτο). Φυσικά, τα «λαγωνικά» του ΝΒΑ δεν τον μαθαίνουν τώρα. Άλλωστε, ο νεαρός άσος, MVP στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, ήδη εκτιμάται πως θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ντραφτ του 2010.

* Αρκετοί τουρίστες που βρίσκονται στη Ρόδο για διακοπές βρέθηκαν στις εξέδρες των δύο γηπέδων που φιλοξενούν τη διοργάνωση στους αγώνες της πρώτης ημέρας. Πιο εκδηλωτικοί από όλους οι Γάλλοι και οι Ισραηλινοί.

* Το ξενοδοχείο φιλοξενεί όσους μετέχουν-με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιαδήποτε θέση-στη διοργάνωση, αλλά και πολλούς τουρίστες. Οι 19χρονοι και 20χρονοι παίκτες των ομάδων πολύ συχνά «σκανάρουν» με τα μάτια τους κάθε θηλυκή ύπαρξη που κυκλοφορεί στους ίδιους χώρους. Νέα παιδιά είναι και το αίμα τους «βράζει». Έστω κι αν είναι έγκλειστοι σε ένα τόσο όμορφο νησί.

* Πάντως, η διάθεση των παικτών είναι στα ύψη και οι πλάκες δίνουν και παίρνουν. Στην ελληνική ομάδα αρχι-πειραχτήρι είναι ο Γιώργος Μπόγρης και το χιούμορ δεν λείπει ποτέ από την παρέα. Όμως, η αφοσίωση στις αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι στο μέγιστο βαθμό. Ενδεικτικό είναι το ακόλουθο περιστατικό. Μετά το χθεσινό ματς απέναντι στο Βέλγιο, ο Κώστας Μίσσας καλούσε τους παίκτες του να αποσυρθούν στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούν. Εκείνοι όμως ήθελαν να μείνουν για να παρακολουθήσουν ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα που ακολουθούσε για τον ίδιο όμιλο, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x