Champions League

Το προφίλ της Σπάρτα Πράγας

Η Σπάρτα Πράγας ιδρύθηκε το 1893 και είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος στην ιστορία του τσεχικού (αλλά και τσεχοσλοβακικού) ποδοσφαίρου με συνολικά 34 πρωταθλήματα και 17 Κύπελλα στην τροπαιοθήκη της. Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα Σλάβια Πράγας. Το ρόστερ της.

Η Σπάρτα Πράγας ιδρύθηκε το 1893 και είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος στην ιστορία του τσεχικού (αλλά και τσεχοσλοβακικού) ποδοσφαίρου με συνολικά 34 πρωταθλήματα και 17 Κύπελλα στην τροπαιοθήκη της. Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα Σλάβια Πράγας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει αναμετρηθεί τέσσερις φορές με τον Παναθηναϊκό μετρώντας ισάριθμες ήττες, το 2002 για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League (2-1, 0-2) και το 2008 στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης (1-2, 1-0). Μια παραμυθένια πόλη, η Πράγα

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιόζεφ Χόβανετς, ενώ στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν οι πολύπειροι πρώην διεθνείς Γιάρομιρ Μπλάζεκ (τερματοφύλακας), Τόμας Ρέπκα (αμυντικός) και Πάτρικ Μπέργκερ (μέσος). Έδρα της Σπάρτα είναι η «AXA Arena» στην Πράγα, χωρητικότητας 20.000 θεατών.

Το ρόστερ της:

Τερματοφύλακες: Γιάρομιρ Μπλάζεκ, Μάτους Κόζατσικ.
Αμυντικοί: Τόμας Ρέπκα, Μάνουελ Πάμιτς, Μάρτιν Κούντσιλ, Γιαν Κρομπ, Ρόμαν Χούμπνικ, Γίρι Κλαντρούμπφσκι, Νίκλας Χοχέντερ.
Μέσοι: Γιουράϊ Κούτσκα, Κάμιλ Βάτσεκ, Μάρτιν Ζέμαν, Μάρεκ Στρέστικ, Λούμπος Χούσεκ, Πάτρικ Μπέργκερ, Οντρεϊ Κουσνίρ, Ιγκόρ Ζόφτσακ.
Επιθετικοί: Γιουράϊ Πίροσκα, Γιαν Χόλεντα, Μπόνι Βίλφρεντ, Βάκλαβ Κάντλετς, Γίρι Γιέσλινεκ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x