Champions League

Μόσταρ…η πόλη των Extreme Sports!

Η Ζρίνσκι ανήκει στην πόλη Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Κανείς όμως δεν μνημονεύει τη συγκεκριμένη πόλη για την ποδοσφαιρική της ομάδα, αλλά για τον διαγωνισμό βουτιάς που διεξάγεται από γέφυρα ύψους 20 μέτρων εδώ και σχεδόν πέντε αιώνες! Η πρώτη αναφορά για πτώσεις στα παγωμένα νερά του ποταμού Νερέτβα, έρχεται από τον 17ο αιώνα και τον Τούρκο περιηγητή, Εβλιά Τσελεμπί.

Η Ζρίνσκι ανήκει στην πόλη Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Κανείς όμως δεν μνημονεύει τη συγκεκριμένη πόλη για την ποδοσφαιρική της ομάδα, αλλά για τον διαγωνισμό βουτιάς που διεξάγεται από γέφυρα ύψους 20 μέτρων εδώ και σχεδόν πέντε αιώνες! Η πρώτη αναφορά για πτώσεις στα παγωμένα νερά του ποταμού Νερέτβα, έρχεται από τον 17ο αιώνα και τον Τούρκο περιηγητή, Εβλιά Τσελεμπί. Ο πόλεμος της Βοσνίας άφησε έντονα τα σημάδια του στη γέφυρα, αφού καταστράφηκε, με την «αναγέννηση» να σημειώνεται το 2004, όταν και ξαναχτίστηκε βάσει του αρχικού της σχεδίου.

Αν μάλιστα η Μόσταρ βρεθεί τελικά στο δρόμο του Ολυμπιακού, τότε είναι πιθανό να συμπέσει ημερολογιακά η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, με την τέλεση της 443ης διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση του 2008 το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες.

*Το Μόσταρ αποτελεί τόπο γέννησης του τεχνικού της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Επιμέλεια Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x