Gossip

Το… «μυρίζει» το τόπι η γιαγιά

Υπό τέτοιες συνθήκες, όντας καλοκαιριάτικα στην Αθήνα και ενώ η θάλασσα από το σπίτι σου απέχει αρκετά χιλιόμετρα μακριά, δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα να σε «πάρει» από κάτω. Προσωπικά, παραδόθηκα στα ευφυολογήματα του πολυσύνθετου εγκέφαλού μου, που όταν αποφασίζει να πάρει πρωτοβουλίες, πραγματικά με εκπλήσσει. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης την ώρα που καθόμουν και ίδρωνα χωρίς στην ουσία να κάνω τίποτα, είδα το «φως» μου.

Υπό τέτοιες συνθήκες, όντας καλοκαιριάτικα στην Αθήνα και ενώ η θάλασσα από το σπίτι σου απέχει αρκετά χιλιόμετρα μακριά, δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα να σε «πάρει» από κάτω. Προσωπικά, παραδόθηκα στα ευφυολογήματα του πολυσύνθετου εγκέφαλού μου, που όταν αποφασίζει να πάρει πρωτοβουλίες, πραγματικά με εκπλήσσει. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης την ώρα που καθόμουν και ίδρωνα χωρίς στην ουσία να κάνω τίποτα, είδα το «φως» μου.

Αποφάσισα να δημιουργήσω μια νέα ποδοσφαιρική ομάδα, που έδρα της θα είναι η Μύκονος. Όρισα τον εαυτό μου ως πρόεδρο, προπονητή και ταυτόχρονα τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, που είναι δεδομένο ότι θα γράψει ιστορία. Άλλωστε, αυτή η συνταγή αποδεδειγμένα στην Ελλάδα είναι επιτυχημένη.

Σε ένα τέτοιο κλίμα έπαρσης και ενώ είχα εκστασιαστεί στην ιδέα και μόνο θεώρησα πρέπον να πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην οικογένεια που ‘’νοιώθει’’ από μπάλα. Ήθελα να της γνωστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισα να διευρύνω τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες. Η συμπαθέστατη μητέρα της μητέρας μου -και γνώστης του αντικειμένου- αγωνιά πραγματικά για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ένοιωσα υποχρεωμένος, λοιπόν, να την απαλλάξω από το βάρος.

Όταν σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε για τις προθέσεις μου, προσπάθησε να με μεταπείσει αλλά ήταν πλέον αργά. Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. «Αγορίνα μου νομίζω ότι είναι καιρός να σου κάνω δώρο ένα ‘’αρκουδίσιον’’», μου είπε. «Η ζέστη σε έχει πειράξει στο μυαλό».

«Γιαγιά, μην είσαι προκατειλημμένη. Άκου πρώτα, προσεκτικά, το πώς το έχω στο μυαλό μου και μετά βγάζεις τα συμπεράσματά σου», της απάντησα και στη συνέχεια ξεκίνησα να της ξεδιπλώνω το συλλογισμό μου. «Η φανέλα θα είναι στα χρώματα του ουράνιου τόξου και η ομάδα θα αγωνίζεται με σύστημα 4-4-2, στην ευθεία. Κάτω από τα δοκάρια η πρώτη σκέψη μου ήταν να αγωνιστεί η Τζούλια Αλεξανδράτου. Μη, μην πεις τίποτα. Ξέρω τι σκέφτεσαι. Με τον τρόπο αυτό, θα έδινα ένα ακόμη κίνητρο στους επιθετικούς των εκάστοτε αντιπάλων για να… ‘’σκοράρουν’’. Έτσι, για να το αποφύγω, άλλαξα έγκαιρα γνώμη και αποφάσισα κάτω από τα γκολπόστ να βάλω τη Στέλλα Μπεζαντάκου. Όχι ότι πρόκειται να τους κοπεί η όρεξη για ‘’γκολ’’, αλλά η αοιδός θα πάρει σαφέστατες οδηγίες να τραγουδάει καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου», της είπα, αλλά ακόμα δεν έδειχνε να είχε πειστεί.

«Πολύ STAR παρακολουθείς αγόρι μου. Μην τις βλέπεις αυτές τις αηδίες σου κάνουν κακό».

«Έχε μου εμπιστοσύνη και κάνε υπομονή. Στο δεξί άκρο της άμυνας δυσκολεύτηκα πολύ για να βρω τον άνθρωπο που θα καλύψει επάξια τη θέση. Μετά από ώριμη σκέψη και πολύωρη περισυλλογή κατέληξα στον Αντώνη Κατσίκη».

«Πού κολλάει αυτός παιδάκι μου; Ποιος τον ξέρει;»

«Είναι δικό μας παιδί, γιαγιά και η ‘’άπονη ζωή’’ το τελευταίο διάστημα τον στέλνει όλο και πιο συχνά στης Μυκόνου την ‘’άκρη’’. Είναι, ωστόσο, ο κατάλληλος άνθρωπος προκειμένου να κρατάει τις ισορροπίες στην κερκίδα. Τόσες φορές που έχει επισκεφτεί το νησί, οι ντόπιοι, θέλοντας και μη, τον έχουν μέσα στην καρδιά τους. Θα είναι της ομάδας μου ο Πάντος», και αφού το άφησε ασχολίαστο η γιαγιά μου αυτό, συνέχισα στον ίδιο ρυθμό: «Τώρα, σου έχω το… ‘’καλό’’, γιαγιά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Αλέξη Κούγια και Κώστα Φραγκολιά. Μην με ρωτήσεις γιατί; Αφού ξέρεις, καταλαβαίνεις. Αμφότεροι έχουν ποδοσφαιρική εμπειρία και πολλές παραστάσεις. Αν, ωστόσο, το σκεφτείς λίγο καλύτερα. ο ένας συμπληρώνει τις αδυναμίες του άλλου. Ο μεν είναι βαρύ και δυνατό σέντερ μπακ με «τσαμπουκά» που θα ζήλευε ακόμη και ο Σωτήρης Κυριάκος και ο δε έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση για να καλύπτει τους χώρους και τα κενά. ‘’Κουνούπι’’ δεν θα περάσει».

«Για τον ‘’δε’’ καλώς, αγόρι μου», είπε η γιαγιά και συνέχισε: «Τον άλλον, τον ‘’μεν’’, τι τον θες; Στα μισά παιχνίδια θα τη ‘’βγάζεις’’ με δέκα παίκτες. Σκέψου λίγο, τι… σκαμπίλι έχει να πέσει; Κάθε ματς θα θυμίζει γύρισμα από το ‘’ξύλο βγήκε από τον παράδεισο’’. Όσο για τον ‘’μεν’’ σου, πίστεψε με, δεν θα παίζει το ρόλο της Βουγιουκλάκη», σχολίασε η συμπαθέστατη μητέρα της μητέρας μου, που σιγά-σιγά έδειχνε να μπαίνει όλο και πιο ‘’βαθιά’’ στη λογική μου.

«Μη με διακόπτεις και άσε με να συνεχίσω», της είπα για να της κόψω λίγο τον ‘’αέρα’’. «Για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα κατέληξα στην Μαριλένα Παναγιοτοπούλου. Δύσκολη θέση προκειμένου να καλυφθεί η συγκεκριμένη. Όλη την Ευρώπη έψαξα γιαγιά, πίστεψε με, κάτι καλύτερο δεν βρήκα».

«Σε καταλαβαίνω αγόρι μου. Άλλοι έψαξαν όλο τον κόσμο για να βρουν αριστερό μπακ και… ‘’ραουλμπράβο’’ τους, τα κατάφεραν», συνέχιζε να σχολιάζει η γιαγιά μου που είχε «πιάσει» για τα καλά το νόημα.

«Στα χαφ, στη μεσαία γραμμή επέλεξα δύο ηγετικές φυσιογνωμίες με δυναμική προσωπικότητα και πολύ χιούμορ. Και τους δύο τους ενώνει μια κοινή συνισταμένη: Η αγάπη για το νησί. Με αφορμή αυτό, θεωρώ ότι θα συνεργαστούν υπέροχα και θα καλύψουν τις τρύπες. Μιλάω, για τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Ηλία Ψινάκη, γιαγιά. Ο πρώτος θα δημιουργεί και ο άλλος θα καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου».

«Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα αγόρι μου που έχεις σκεφτεί να δίνεις οδηγίες και να γίνεις το αφεντικό του Σωκράτη. Πάντα πίστευα ότι μια μέρα θα γίνεις ‘’μεγάλος’’…», είπε συγκινημένη η γιαγιά, που είχε αρχίσει να δείχνει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. «Δεξιά αγορίνα μου ποιος θα παίζει;»

«Δεξιά, θα παίζει ο Λάκης Γαβαλάς, γιαγιά».

«Μπράβο παιδί μου. Μπορεί να μην σκέφτηκες να ψήσεις τον Ζαϊρί πριν από τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον, όμως, θα παίζει ένας που φυσιογνωμικά του μοιάζει. Αν δεν τους ήξερα θα νόμιζα ότι είναι αδέρφια».

«Τα φάρμακά σου γιαγιά τα… παίρνεις;»

«Κανονικότατα, για συνέχισε τώρα, όμως, και άσε τις ‘’μαλαγανιές’’ γιατί χρεώνει ο ΟΤΕ».

«Ότι πεις, γιαγιά. Πριν όμως συνεχίσω, φαντάζεσαι το διάσημο Έλληνα μόδιστρο, που ακούει στο όνομα LAKIS, να δημιουργεί με τη στρογγυλή θεά στα πόδια;»

«Προχώρα σου λέω… Ο πελεκάνος πού θα παίζει;»

«Αν ο Πέτρος ο πελεκάνος, γιαγιά, δεν είχε θέση στην ομάδα, τότε ένα θα ήταν σίγουρο: Η γκέι κοινότητα της χώρας θα έκανε διαδήλωση έξω από το σπίτι μου. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να τον βάλω να αγωνίζεται στα αριστερά. Δεν ξέρω τι θα κάνω, βέβαια, στην περίπτωση που τον ζητήσει ο Ολυμπιακός για να καλύψει επάξια το κενό του «Τζόλε. Αν αναγκαστώ να τον παραχωρήσω, τότε θα πάρει φωτιά το νησί και θα την πατήσω όπως ο Μπερλουσκόνι στην περίπτωση του Κακά. Ένας Κατσίκης, βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα είναι χρήσιμος. Εύχομαι να μην τον πληρώνω άδικα και να φέρει πάλι την ισορροπία στην κερκίδα. Μπάλα μπορεί να μην ξέρει, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα είναι καλός».

«Τελείωνε αναθεματισμένο παιδί, μια περιουσία δίνω στα τηλέφωνα», έσκουξε η γιαγιά μου, που το «κομπόδεμά» της από τη σύνταξη κάθε χρόνο το «ακουμπάει» για διαρκείας στο Καραϊσκάκη. Θέλει και στο κέντρο γιατί από το πέταλο… δεν βλέπει.

«Για το τέλος, γιαγιά, σου έχω το καλύτερο. Ετοιμάσου να σου ανακοινώσω το επιθετικό δίδυμο φωτιά. Γαλάτης και Αλεξανδράτου είναι σίγουρο ότι θα ‘’βγάλουν’’ μάτια. Η Τζούλια θα έχει το ρόλο που είχε ο Κωσταντίνου κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης θητείας του στον Ολυμπιακό. Θα απασχολεί και θα ‘’τραβάει’’ την προσοχή των αμυντικών της αντιπάλου ομάδας, προκειμένου να βρίσκει ελεύθερους χώρους το μεγάλο ταλέντο. Αν ο Γαλάτης δεν βάλει περισσότερα γκολ από τον Μπλάνκο την επόμενη σεζόν, τότε θα κάψω το διαρκείας σου, σου το υπόσχομαι».

«Γιαγιά, με ακούς…;»

Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x